ΙΚΑ Περού: Μια επίσκεψη στο μουσείο με τα επιμήκη κρανία (Εικόνες)
ΙΚΑ Περού: Μια επίσκεψη στο μουσείο με τα επιμήκη κρανία (Εικόνες)

Μια μικρή πόλη με το ονομα Ίκα 300 χιλιόμετρα νότια απο την Λίμα την πρωτεύουσα του Περου. Ειναι μια σχετικά μικρή πολιτεία για το Περου δίπλα απο το Παράκας και απο την Νάζκα και στην μέση μιας πραγματικής ερήμου.

Φύγαμε απο το Παρακας και ήρθαμε να επισκεφτούμε το μουσείο του Ίκα γιατι ειχαμε ακούσει οτι υπάρχουν τρελά και απίστευτα πράγματα για να δούμε. Όντως με κομμένη ανάσα βλέπαμε τα περίφημα επιμήκη κρανία και τους σκελετούς με τρία δάκτυλά στο κάθε ένα χέρι.

Με την φτωχή δικια μου έρευνα αλλα και ρωτώντας αρχαιολόγους του μουσείου και διαβάζοντας ιστορίες απο αλλους που εχουν ασχοληθεί περισσότερο και που εχουν γνώσεις ανθρωπολογίας πήρα τρελές απαντήσεις που με προβλημάτισαν αλλα θα πρέπει και εγώ με την μεριά μου να τα γράψω. Μιλάμε για αστρονομικά χρονολογικά νούμερα.

Πολλοί μίλησαν για εξωγήινα κρανία και εξωγήινες φυλές που κάποτε ήρθαν στην Γη. Πολύ γρήγορα, όμως, όλες αυτές οι θεωρίες αποκλείστηκαν όταν με μια αλλη θεωρία εξακρίβωσαν πως η επιμήκυνση ήταν τεχνητή. Ήταν δηλαδή ένα αποτέλεσμα σκόπιμης κρανιακής παραμόρφωσης που επιτυγχανόταν με, επί μακρό χρονικό διάστημα, κυριολεκτικά σφίξιμο της κεφαλής μεταξύ δύο κομμάτιων ξύλου, δεμένα με κάποιο ύφασμα.

Ωστόσο, σε αυτή την διαδικασία, ενώ η κρανιακή παραμόρφωση αλλάζει το σχήμα του κρανίου, δεν μεταβάλλει τον όγκο, ούτε το βάρος, ούτε άλλα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το ανθρώπινο κρανίο. Ρώτησα και τους αρχαιολόγους αλλα και στο μουσείο υπήρχαν όντως (σε κερινα ομοιώματα ) ο τρόπος που δένανε τα κεφάλια αλλα σε κατι αλλα σημεία δεν κόλλαγε η θεωρία αυτη, οχι οπτικά αλλα μετα απο εξετάσεις DNA (Διάνοια) που ηταν διαφορετικά και δεν υπήρξε σε άλλο όμοιο γήινο κρανίο. Ίσως όντως να γινόταν αυτο αλλα οχι με αυτα τα κρανία. Άλλα!!!!

Τά κρανία του Παράκας, με βάση απο αυτα που μου είπαν στο μουσείο, είναι διαφορετικά. Ο κρανιακός όγκος είναι έως και 25% μεγαλύτερος και, κατά 60% βαρύτερος και, έχουν ένα μόνο «βρεγματικό οστό», αντί για δύο, όπως τα ανθρώπινα κρανία. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν από σκόπιμη κρανιακή παραμόρφωση.

Ο κ Juan Navarro, ιδιοκτήτης και διευθυντής του τοπικού Ιστορικού Μουσείου του Ικα,το οποίο στεγάζει μια συλλογή 35 τέτοιων κρανίων, επέτρεψε τη λήψη δειγμάτων DNA σε 5 από αυτά τα επιμήκη κρανία. Τα δείγματα αποτελούνταν από τα μαλλιά, ρίζες τους, ένα δόντι, το κρανίο των οστών και του δέρματος. Όλη αυτή η διαδικασία έγινε προσεκτικά και είναι τεκμηριωμένη μέσω φωτογραφιών και βίντεο.

Τα δείγματα τριών κρανίων παραδόθηκαν σε ένα γενετιστή προς ανάλυση. Το αποτέλεσμα;;; Κατι διαφορετικό απο της γης. Ολοι ήσαν επιφυλακτικοί και με της βίας μου εμπιστεύτηκαν οτι ειναι εξωγήινα. Φυσικά αυτο δεν με προβλημάτισε ιδικα στο Περου που οι 6 στους 10 εχουν την εμπειρία των ΑΤΙΑ UFO.

Ένα από τα πολλά αινίγματα που οι ερευνητές του παρελθόντος έχουν να λύσουν, είναι αυτό διάφορων περίεργων ευρημάτων που δεν ταιριάζουν με την «εικόνα του κόσμου» που έχει σχηματίσει η σύγχρονη επιστήμη. Μια τέτοια κατηγορία ευρημάτων είναι τα λεγόμενα «επιμήκη κρανία», κρανία που έχουν υποστεί κάποια παραμόρφωση ώστε στο πάνω μέρος τους να σχηματίζουν μια κωνοειδή κορυφή.

Το εντυπωσιακό με αυτά το κρανία είναι ότι τα συναντάμε σε εγχάραχτες ή ζωγραφικές αναπαραστάσεις που χρονολογούνται ακόμα και περιόδους 7.000.000 ετών (ακούσατε πολυ καλα)καταρρίπτοντας κάθε γνωστή ανθρωπολογική θεωρία (τόσο τουλάχιστον χρονολογεί η σύγχρονη επιστήμη τις λεγόμενες «πέτρες της Ica» – από την ομώνυμη περιοχή στο Περού – πάνω στις οποίες έχουν βρεθεί κάποιες από αυτές τις απεικονίσεις). Τα χρονια αυτα όμως ξεπερνούν τα νούμερα των θρησκειών και δεν αρέσει σε πολλούς και αυτος ειναι ο λόγος που δεν θέλουν ο κόσμος να τα ξέρει ολα αυτα.

Και τωρα για την μούμια που ειναι εκεί.
Η αποκάλυψη ήρθε πριν έναν χρόνο. Η μούμια εντοπίστηκε σε σπήλαιο κοντά στη διάσημη για τα σχήματα στο έδαφος Νάζκα του Περού. Οι επιστήμονες έδωσαν στη μούμια το όνομα Μαρία.Ήταν καλυμμένη με μια λευκή σκόνη που τη διατήρησε σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που έκανε δια γυμνού οφθαλμού εμφανείς τις διαφορές της με μια ανθρώπινη μούμια.

Έχει μόλις τρία δάκτυλα σε κάθε άκρο και το κεφάλι της έχει πολύ διαφορετικό σχήμα. Μοιάζει με εξωγήινο, αλλα αν και οι επιστήμονες που μερικοι εντόπισαν ανθρώπινα χρωμοσώματα, ακομα και αυτοι δεν μπορουν να την κατατάσσουν στην κατηγορία των ανθρωποειδών.
Το σχήμα του κεφαλιού, αλλά κυρίως το γεγονός ότι το πλάσμα είχε τρία δάκτυλα σήμαναν συναγερμό.

Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι μπορεί να είναι μπροστά στην ανακάλυψη ενός άγνωστου ανθρωποειδούς ή ακόμη και στο λείψανο ενός εξωγήινου! Η ηλικία της την υπολογίζουν 400 με 500 χρονιά Π.Χ. αλλα μερικοι άλλοι την τοποθετούν γύρω στο 500 με 600 Μ.Χ. με διάφορα 1000 περίπου χρονιά. Η δικιά μου γνώμη; Ίσως και πιο πολύ απο το 500 Π.Χ.

Και μεταξύ μας μην πιστεύετε και σε οτι γράφει ο κάθε ένας απο εμάς γιατι τα βλέπουμε απο διαφορετική γωνία, βασιζόμαστε όλοι σε αυτο που βλέπουμε, αλλα υπάρχουν και λασπολογίες και ψεύδη για άλλους λόγους που τους συμφέρει μερικούς να μην γνωρίζεις πολλά. Εγώ προσωπικά οτι βλέπω γράφω...

Έχω πάρει πληροφορίες απο τους αρχαιολόγους του Μουσείου Raul Machano και Elisa Carahi και αρκετά απο διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο.. Και με δικά μου αποτελέσματα.
Φώτιος Τούμπανος

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications