Άγριο ξύλο, χημικά και τραυματίες σε συμβολαιογραφείο
Άγριο ξύλο, χημικά και τραυματίες σε συμβολαιογραφείο

Τρεις οι τραυματίες, εκ των οποίων μία γυναίκα - Τα αίματα άναψαν όταν δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία να ανέβει στο γραφείο .Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς επιθυμία τους ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία, και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς.

Ανάμεσα στα σπρωξίματα, έπεσαν πάνω στον κλοιό και οι αστυνομικοί έκείνοι έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Μία γυναίκα έχει τραυματιστεί και στο σημείο έχει σπεύσει μηχανοκίνητη μονάδα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να εξετάσει την κατάστασή της.

Μετά τη ρίψη των χημικών το πλήθος διασκορπίστηκε, ενώ τα πνεύματα φαίνεται προς το παρόν πως έχουν ηρεμήσει.

Νωρίτερα, επικράτησε ξανά ένταση όταν ένας ένοικος του κτιρίου, όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και τότε επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι συγκεντρωμένοι.

Στη συνέχεια κατέβηκε η σύζυγός του, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένοικο και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μπλόκα και από το ΠΑΜΕ
Νωρίτερα, μπλόκο σε συμβολαιογραφικό γραφείο σε κτήριο της Σταδίου πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν μπει στη στοά στην οποία βρίσκεται η είσοδος του γραφείου και είναι αντιμέτωπα με άνδρες των ΥΜΕΤ. Οι διαδηλωτές φωνάζουν, μεταξύ άλλων, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού του βιός». Στη συνέχεια αποχώρησαν με κατεύθυνση άλλο συμβολαιογραφείο.

protothema

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications