Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στις κλειστές φυλακές Ανδριανούπολης κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και έτσι οι Τούρκοι τους κρατάνε σε δικό τους χώρο -διαφορετικά, θα είχαν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έγινε χωρίς τη χρήση βίας, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες τους επέτρεψαν να καλέσουν από τα κινητά τους τηλέφωνα στη μονάδα τους και να ενημερώσουν για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ανδριανούπολης, που τους άσκησε δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Πριν από λίγη ώρα παρήλθε το Αυτόφωρο, δίχως να τους αποδοθεί κάποια άλλη κατηγορία, πέραν αυτής για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

Το ελληνικό προξενείο έχει ορίσει δύο δικηγόρους για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση, την προσεχή Δευτέρα, και για την εν λόγω κατηγορία.

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν ήδη μιλήσει δύο φορές για την υπόθεση, με τον κ. Χουλουσί Ακάρ να δεσμεύεται στον κ. Ευάγγελό Αποστολάκη ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατό, οι δύο στρατιωτικοί (σ.σ. ενδεχομένως αυτό να γίνει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας).

Τίποτα από τα παραπάνω, ωστόσο, δεν αποκλείει να υπάρξουν ανατροπές στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications