Τον σκότωσα γιατί με βίαζε όταν ήμουν παιδί - Συγκλονίζει την Κρήτη ο 46χρονος κτηνοτρόφος - φονιάς
Τον σκότωσα γιατί με βίαζε όταν ήμουν παιδί - Συγκλονίζει την Κρήτη ο 46χρονος κτηνοτρόφος - φονιάς

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων κάθεται ξανά σήμερα 46χρονος κτηνοτρόφος από το Βοριά Μονοφατσίου που είχε σκοτώσει τον συντοπίτη του, Μιχάλη Γαβαλά, τον Απρίλιο του 2007.

O κατηγορούμενος απέδωσε την πράξη του σε σ2ξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί ως παιδί από τον δράστη.Η δίκη που συγκλονίζει την Κρήτη θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ο 46χρονος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία (τώρα έχουν παραγραφεί). «Ένοχος» έχει κριθεί ξανά και από το Εφετείο, ωστόσο η απόφαση ανακλήθηκε από τον Άρειο Πάγο, γι’ αυτό και η υπόθεση εκδικάζεται ξανά.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 11 Απριλίου του 2007. Ο δράστης είχε πάει φορώντας κουκούλα σε υπόστεγο όπου βρισκόταν το θύμα, τον είχε πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο πολλές φορές προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα και στη συνέχεια διέφυγε. Οι πυροβολισμοί είχαν επίκεντρο στα γεννητικά όργανα του θύματος ενώ του προσέβαλαν και άλλα ζωτικά όργανα με αποτέλεσμα τον θάνατο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δράστης είχε κρυφτεί έξω από το ποιμνιοστάσιο φορώντας κουκούλα και οπλισμένος με μια καραμπίνα. Πυροβόλησε το θύμα πέντε φορές με κυνηγετική καραμπίνα χρησιμοποιώντας μονόβολα.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν μάρτυρες, για να διώξει τις υποψίες από πάνω του, λίγες ώρες μετά, πήγε μαζί με τους γονείς του στο σπίτι του νεκρού για να συλλυπηθεί την οικογένεια ενώ πήγε και στην κηδεία και έδωσε χρήματα για τα ορφανά.

Ωστόσο, φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος, έχασε την κουκούλα του, την οποία όμως στη συνέχεια βρήκαν οι αστυνομικοί και με ταυτοποίηση γενετικού υλικού οδηγήθηκαν στον δράστη που στη συνέχεια ομολόγησε στις 29 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Ομολογία σοκ: Με είχε βιάσει Στην απολογία του ο κατηγορούμενος απέδωσε την πράξη του σε κακοποίηση που είχε υποστεί από το θύμα στην παιδική του ηλικία. «Παρόλα αυτά δεν ήθελα να το σκοτώσω, μόνο να τον τραυματίσω» προσέθεσε. Η αφορμή της επίθεσης ήταν ένα επεισόδιο μεταξύ τους στο πλαίσιο του οποίου το θύμα τον εξύβρισε και τον απείλεισε πως θα τον βίαζε ξανά.

Όσο για το γιατί τόσο καιρό απέκρυπτε τον βιασμό, τόνισε πως ντρεπόταν γι’ αυτό και δεν ήθελε να το μάθει το χωριό αλλά ούτε και η γυναίκα του, καθώς ήδη είχαν αποκτήσει ένα παιδί και προσπαθούσε να προχωρήσει τη ζωή του. «Προσπαθούσα να ξεχάσω, να ξεπεράσω αυτό που μου είχε κάνει αλλά αυτός διαρκώς μου το θύμιζε. Δεν με άφηνε να το ξεπεράσω» τόνισε.

«Εγώ από την αρχή τα είπα όλα στην αστυνομία αλλά τους είπα να μην τα γράψουν» προσέθεσε και ζήτησε συγνώμη από τα 4 παιδιά του θύματος.Η δίκη μετά την απολογία του διεκόπη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Πηγή: zarpanews.gr, stoxos.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications