Πετάει – πετάει ο Χόκινγκ…
Πετάει – πετάει ο Χόκινγκ…

Η Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα, αλλά και ο κόσμος όλος θρηνεί για τον θάνατο του κορυφαίου αστροφυσικού Στήβεν Χόκινγκ. Εκτός από την θαρραλέα ζωή που είχε λόγω της ασθένειας του, έδειχνε ότι ήταν και άνθρωπος με πολύ χιούμορ, και ίσως ήταν κι αυτός ο λόγος που επέλεξε να φύγει από τούτον τον μάταιο κόσμο την… ημέρα των γενεθλίων του Άλμπερτ Άινσταϊν!

Και εξαιτίας αυτού του χιούμορ που τον διείπε τα τελευταία χρόνια, υποθέτουμε ότι δεν θα τον πειράξουν καθόλου αυτά που θα πούμε. Άλλωστε, κατά την δική του άποψη, δεν υπάρχει ούτε παράδεισος, ούτε μετά θάνατον ζωή, καθότι δήλωνε Αθεϊστής, οπότε… είμαστε cool! Θα του ευχόμασταν καλό ταξίδι σήμερα, αλλά… κάτι μας λέει ότι έχει προ πολλού φτάσει στον προορισμό του, όποιος και να είναι αυτός.

Εδώ και καναδυό χρόνια, είχαν αρχίσει να πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι ο Στήβεν Χόκινγκ έχει αποδημήσει εις Κύριον από την δεκαετία του ’80 και ότι κάποιος σωσίας έπαιζε τον ρόλο του.

Αλλά τι να πει κανείς; Θεωρίες συνωμοσίας και fake news έχουν κατακλύσει το καταραμένο διαδίκτυο που είχε κι αυτό γενέθλια προχτές! Ευτυχώς που υπάρχουν τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία δεν ψεύδονται ποτέ, τα επιστημονικά σάιτς τα οποία δεν τα παίρνουν ποτέ για να προμοτάρουν νέα προϊόντα και θεωρίες, αλλά και η NASA που -προσέξτε- αν της βγάλετε το πρώτο Α μοιάζει με κάτι άλλο…

Αλλά ο Χόκινγκ είχε χιούμορ. Και ήταν και τολμηρός. Κατάφερε να διαψεύσει όλους τους γιατρούς κι έζησε δεκάδες χρόνια περισσότερα απ’ όσα είχαν προβλέψει. Εδώ, βέβαια, δεν μιλάμε για επιστημονικό θαύμα, αλλά δεν μιλάμε και για την επιστημονική τους αποτυχία στη διάγνωση. Απλώς… δεν μιλάμε. Αλλά… πετάμε!

Το 2007, όταν ο Hawking, υποτίθεται ήταν 65 ετών, έζησε μια εμπειρία συνολικά τεσσάρων λεπτών έλλειψης βαρύτητας σε ένα σε ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος που “βουτούσε” στον ουρανό για να προσφέρει στους επιβάτες την εμπειρία μηδενικής βαρύτητας. Επέστρεψαν στο διαστημικό κέντρο της Φλώριδας περίπου δύο ώρες αργότερα, αφού έκαναν οκτώ από τις καταδύσεις, δίνοντάς του τέσσερα λεπτά έλλειψης βαρύτητας.

Ο Χόκινγκ δήλωσε κατενθουσιασμένος από την εμπειρία που κατάφερε να τον απαλλάξει από το καροτσάκι του στο οποίο ήταν καθηλωμένος. Αλήθεια; Ξέρει κανείς πόσο επίπονη για το σώμα είναι μια τέτοια εμπειρία; Για ένα νέο σώμα που να σφύζει από υγεία; Είναι τόσο οδυνηρή, που προσπαθούν να βρουν μια λύση για τεχνητή βαρύτητα στα αεροσκάφη, αφού όταν επιστρέφουν οι αστροναύτες, είναι σκέτα κουρέλια!

Κάποια από τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι έλλειψη οστικής και μυικής μάζας, πέτρες στα νεφρά, πρόβλημα επούλωσης
καταγμάτων, οφθαλμολογικά προβλήματα, καρδιακά προβλήματα, καρκίνος κ.α.
Θα μου πείτε, καλά ήταν για 4 μόνο λεπτά. Ναι, ίσως να μοιάζουν λίγα, αλλά δεν είναι καθόλου για κάποιον σε αυτήν την ηλικία και με αυτήν την κατάσταση υγείας!

“Ο Στήβεν Χόκινγκ είπε…”
“Η ζωή στη Γη διατρέχει συνεχώς έναν αυξανόμενο κίνδυνο να εξαληφθεί από μια καταστροφή, όπως μια “ξαφνική υπερθέρμανση του πλανήτη”, ένας πυρηνικός πόλεμος, ένας γενετικά τροποποιημένος ιός ή άλλοι κίνδυνοι”…
είπε ο Hawking στη συνέντευξη Τύπου μετά την “πτήση” του. Και τα τελευταία χρόνια το έλεγε και το ξανάλεγε:
«Η αποίκιση άλλων πλανητών δεν είναι πια επιστημονική φαντασία, αλλά μπορεί να γίνει επιστημονικό γεγονός.

Αν η ανθρωπότητα πρόκειται να συνεχίσει για άλλο ένα εκατομμύριο χρόνια, το μέλλον μας βρίσκεται στο να πάμε με τόλμη εκεί που κανείς άλλος δεν έχει πάει πριν. Ελπίζω για το καλύτερο. Πρέπει να ελπίζω. Δεν έχουμε άλλη επιλογή»
Μαζί με μπόλικη κλιματική αλλαγή, υπερπληθυσμό, έλλειψη πόρων, εξωγήινους και δεν συμμαζεύεται. Αλλά μια στιγμή… πρέπει να είσαι διακεκριμένος αστροφυσικός του μεγέθους του Χόκινγκ για να αναμασάς αυτό το αφήγημα; Αυτό το ακούς και από το τελευταίο τριτοκλασάτο παπαγαλάκι των ΜΜΕ που του ‘στειλαν το Δελτίο Τύπου από το ΑΡ και απλά του έκανε μετάφραση!
Που είναι οι δικές του μελέτες και έρευνες; “Ο Μέγας Χόκινγκ λέει”, θα μπορούσε να είναι και ο κύριος λόγος που… “κρατιόταν στη ζωή”. Μεγάλη δύναμη η δημοσιότητα, υπερβαίνει νόμους της φύσης, επιστημονικές προβλέψεις, ακόμα και θεϊκά θαύματα υπέρ ενός δηλωμένου Αθεϊστή!

Το χιούμορ του Χόκινγκ και οι “περίεργες” συμπτώσεις
Αν ο Χόκινγκ είχε όλα αυτά τα χρόνια χιούμορ, αλλά τελικά δεν ήταν ο Χόκινγκ, αυτό σημαίνει ότι όσοι εμπλέκονται στη “συνωμοσία” είναι αυτοί που έχουν πολύ χιούμορ. Αν ο Χόκινγκ επέλεξε να πεθάνει 14 Μαρτίου τότε λειτούργησε ασυνείδητα το χιούμορ του. Όχι μόνο σαν σήμερα γεννήθηκε ο Άμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και η ημέρα που τιμάται η μαθηματική σταθερά, το “π”.
Η “Ημέρα του Π (3,14)” εορτάζεται σήμερα, στις 14 Μαρτίου ή αλλιώς 14/3 ή για τα αμερικάνικα δεδομένα “3.14”. Μια δεύτερη σύμπτωση είναι η ηλικία, στην οποία απεβίωσαν και οι δύο επιστήμονες, στα 76 τους χρόνια.

Αν όλα αυτά είναι απλές συμπτώσεις, τότε ο Στήβεν Χόκινγκ δεν πρέπει απλά να θεωρείται ένας μεγάλος αστροφυσικός, αλλά… η επιτομή των συμπτώσεων! Από την διάψευση της διάρκειας ζωής του, μέχρι την ημέρα του θανάτου του.
Ωστόσο ο άλλος μέγας Αϊνστάιν δεν πίστευε στις συμπτώσεις και υποστήριζε πως ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το Σύμπαν. Προφανώς, παίζουν όμως αυτοί που το παίζουν τελευταία και Θεοί σε πολλά θέματα. Αλλά και πάλι, τι ξέρουμε εμείς;
Απλά ότι δεν θα ξανακούσουμε “Ο Στήβεν Χόκινγκ είπε”…

nea.allnewz.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications