Ετοιμάζονται για την έξοδο από τα Μνημόνια-Τους πιστεύετε;
Ετοιμάζονται για την έξοδο από τα Μνημόνια-Τους πιστεύετε;

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές ότι τον Αύγουστο θα βγούμε από τα Μνημόνια.Όλα τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι η μεγάλη έξοδος είναι κοντά.

Του Γιώργου Φαρμάκη

Ο Ελληνικός λαός δεν πιστεύει τα όσα λένε οι πολιτικοί γιατί έχουν εξαπατηθεί πολλάκις στο παρελθόν. Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ανήκει στους αισιόδοξους που λένε ότι θα βγούμε από τα Μνημόνια.

Μικρό απόσπασμα των δηλώσεων που έκανε ο Σεντένο στον ΣΚΑΙ: Δεν ανησυχεί για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας και της Ελληνικής Οικονομίας μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο, ο πρόεδρος του Eurogroup.

Για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, η πρώτη προϋπόθεση είναι η πρόσβαση στις αγορές, η δυνατότητα χρηματοδότησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί τώρα ένα απόθεμα ρευστότητας που θα δώσει στην πρόσβαση στις αγορές ένα δίχτυ ασφαλείας. Αυτό είναι η μία προϋπόθεση και αυτή θα έχει εκπληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος.

Ο πρόεδρος του Eurogroup μας λέει ότι θα υπάρξει έξοδος από τα Μνημόνια και συντάσσετε με την κυβερνητική γραμμή. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό το ευχάριστο δεν πρόκειται να συμβεί αλλά ακόμα και να συμβεί, είναι σίγουρο ότι τα πράγματα δεν θα είναι όσο καλά νομίζουμε.

Τι λέει για το θέμα ο Γερμανικός τύπος
Η τελική ευθεία μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε αγώνα μετ' εμποδίων. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση στην Αθήνα καταφέρει να εκπληρώσει το σύνολο των 88 μεταρρυθμιστικών όρων που εκκρεμούν, όπως προβλέπεται μέχρι τον Ιούνιο, η 'καθαρή έξοδος', με την οποία ο Τσίπρας ήθελε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο.

Τι θα γίνει αν όντως βγούμε από το Μνημόνιο
Η Ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην δημιουργία ενός Ελληνικού εσωτερικού Μνημονίου, το οποίο θα είναι σαφώς χειρότερο από αυτό που έχουμε τώρα.

Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν επί κυβέρνησης Τσίπρα,βγούμε από το Μνημόνιο;
Αυτό θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις η Αριστερά να συνεχίσει να κυβερνά την χώρα για μια δεκαετία ακόμα.
Βέβαια όπως είναι λογικό κανένας δεν περιμένει ότι θα βγούμε από τα Μνημόνια τον Αύγουστο και το πιθανότερο είναι να μας πούνε ότι θα λάβουν νέα μέτρα επειδή δεν καταφέραμε να πιάσουμε τον στόχο του προγράμματος. Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές ξανά και ξανά.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει πολλά βήματα τα οποία επικροτεί η Παγκοσμιοποίηση αλλά είναι πολύ δύσκολο να λάβει το δώρο-"ΈΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ".

Βλέπουμε λοιπόν ότι είτε είσαι υπέρ της Παγκοσμιοποίησης είτε δεν είσαι, πολύ δύσκολα μπορείς να καταφέρεις κάτι καλό για την χώρα σου, ειδικά αν η χώρα σου είναι η Ελλάδα η οποία έχει μπει στο στόχαστρο της Νέας Τάξης. Βέβαια είναι λίγο δύσκολο η ελληνική πλευρά να έχει καλές προθέσεις, οπότε έτσι και αλλιώς η χώρα είναι καταδικασμένη.

Συμπέρασμα:
Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που βγούμε από τα Μνημόνια, να είστε σίγουροι ότι θα εφαρμοστούν χειρότερα (Μνημόνια) αριστερής πατέντας!!!!

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications