Η ακμή, η παρακμή και το τέλος των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων

Η απόφαση των κόκκινων συμμοριτών να κλείσουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο και επιπλέον να εξευτελίσουν οικτρά, την ιστορία και τη σημασία των Ελλήνων ΛΟΚατζήδων εγκαθιστώντας εκεί μέσα ορδές λαθρεποίκων, δεν είναι παρά η πρώτη πράξη του τέλους των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Οι περίφημοι Έλληνες ΛΟΚατζήδες, που για περισσότερα από 60 χρόνια ήταν το καμάρι του Ελληνικού στρατού και η αφρόκρεμα μιας νεολαίας μαθημένης να φυλάττει Θερμοπύλες, σε λίγα χρονια θα έχουν εξαφανισθεί και θα έχουν λησμονηθεί, όπως θα έχει λησμονηθεί και ολόκληρη η Ελληνική ιστορία....

Οι περίφημοι Έλληνες ΛΟΚατζήδες, Λευτέρη μου, ας αντιταχθούν σ' αυτή την ανθελληνική και ύποπτη απόφαση των μπολσεβίκων.
Ή ΕΙΝΑΙ ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ, Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η παραχώρηση του στρατοπέδου στους γαμωλάθρους.
Και επιτέλους, πότε περιμένουν οι ΛΟΚατζήδες και οι έντιμοι στρατιωτικοί να αντιδράσουν;ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ;;;
Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει ο Λευτέρης Πανούσης
Ήρθε λοιπόν η ώρα για το σάλτο μορτάλε της κόκκινης συμμορίας.
Τα γραμμάτια που είχε υπογράψει ο Τσίπρας, με τους μπιλντεμπεργκεράδες, τις τριλατερίτσες και τους παγκόσμιους νονούς της πλανητικής αθλιότητας, τώρα πια εξοφλούνται κατά σειράν προτεραιότητας.
Κι ένα από τα γραμμάτια αυτά (από τα πλέον επείγοντα) αφορούσε τη διάλυση του Ελληνικού στρατού, ώστε να δρομολογηθεί χωρίς κόστος ο διαμελισμός της Ελλάδος και η επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια.

Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού έπρεπε να διαλυθούν πρώτα-πρώτα οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, που τα τελευταία χρόνια και λόγω της γενικότερης απαξίωσης του Έλληνα πολεμιστή, ήταν ότι πιο αξιόμαχο διέθετε ο Ελληνικός στρατός ξηράς.
Η απόφαση των κόκκινων συμμοριτών να κλείσουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο και επιπλέον να εξευτελίσουν οικτρά, την ιστορία και τη σημασία των Ελλήνων ΛΟΚατζήδων εγκαθιστώντας εκεί μέσα ορδές λαθρεποίκων, δεν είναι παρά η πρώτη πράξη του τέλους των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Οι περίφημοι Έλληνες ΛΟΚατζήδες, που για περισσότερα από 60 χρόνια ήταν το καμάρι του Ελληνικού στρατού και η αφρόκρεμα μιας νεολαίας μαθημένης να φυλάττει Θερμοπύλες, σε λίγα χρονια θα έχουν εξαφανισθεί και θα έχουν λησμονηθεί, όπως θα έχει λησμονηθεί και ολόκληρη η Ελληνική ιστορία....

Μικρό αφιέρωμα λοιπόν στην ιστορία, στο ξεκίνημα, στην ακμή, στην παρακμή και στο τέλος των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, για να μην τους αφήσουμε να σβήσουν τη συλλογική μας μνήμη, όπως σβήνουν κομμάτι-κομμάτι τη δυνατότητα μας να πολεμάμε, για όλα αυτά που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και τα οφείλουμε στα παιδιά μας...Α, και κάτι ακόμα...
Οι κόκκινοι συμμορίτες έχουν τους λόγους τους να μισούν θανάσιμα τους Λόχους Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ), που αποτέλεσαν και τον πρώτο κορμό των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
Με την απόφαση τους να διαλύσουν το ΚΕΕΔ μετατρέποντας το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, λαθροεισβολέων και πεμπτοφαλαγγιτών του Ισλάμ, εκτός των άλλων, παίρνουν και την εκδίκηση τους, για τα όσα τους έκαμαν οι λοκατζήδες του Καλλίνσκη, στην περίοδο του εμφυλίου.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Λοκατζηδες κατα κοκκινων συμμοριτων, το 1949....Οι κομμουνιστες παίρνουν σημερα τη ρεβανς για την ήττα τους στον εμφύλιο, απο τους Λοχους Ορεινων Καταδρομων [ΛΟΚ]

Πως πρωτοδημιουργήθηκαν οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις - η ίδρυση του Ιερού Λόχου
Τον Αύγουστο του 1942, ο υπουργός Στρατιωτικών και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Κάιρο, Π. Κανελλόπουλος, εξέδωσε διαταγή για την εθελοντική κατάταξη Ελλήνων αξιωματικών σε μια μονάδα που ονομάστηκε Λόχος Επίλεκτων Αθανάτων.
H ανταπόκριση από αυτούς που διψούσαν για δράση ήταν μεγάλη και σύντομα 130 αξιωματικοί του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού με 40 οπλίτες και 30 βοηθητικούς επάνδρωσαν τη μονάδα.

Αργότερα, η μονάδα ονομάστηκε επίσημα Ιερός Λόχος με έμβλημα μια αρχαία σπάθη και τη σπαρτιάτικη επιταγή "H ταν ή επί τας".
Διοικητής της ανέλαβε ο συνταγματάρχης Χριστόδουλος Τσιγάντες, ο οποίος δεν βρήκε καθόλου ευχάριστη την προοπτική χρησιμοποίησης της μονάδας ως Λόχο Βαρέων Πολυβόλων αποσπασμένο στη II Ελληνική Ταξιαρχία.
Έτσι μετά από επαφή που είχε με το συνταγματάρχη Στέρλιγκ, διοικητή της επίσης νεοϊδρυθείσας καταδρομικής μονάδας SAS, ο Ιερός Λόχος υπήχθη σ' αυτήν και το Νοέμβριο του '42 μεταστάθμευσε στο Καμπρίτ, στο στρατόπεδο Commando.
H εκπαίδευση περιλάμβανε αντικείμενα όπως αλεξίπτωτα, εκρηκτικά, πλωτά μέσα και διάφορα είδη οπλισμού.
H δράση του Ιερού Λόχου άρχισε με καταδρομικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με την SAS στην Κυρηναϊκή, το Φεβρουάριο του '43 στην Τυνησία σε συνεργασία με τους Γάλλους του στρατηγού Λεκλέρκ και τη Νεοζηλανδική Μεραρχία του στρατηγού Φρέιμπεργκ.
Κατόπιν επιστρέφει στην Αίγυπτο, όπου τον Ιούνιο μαζί με την SAS, την SBS και το LRDG αποτελούν τις περίφημες Raiding Forces υπό τον ταξίαρχο Τέρνμπουλ.

Τον Σεπτέμβριο η Ιταλία συνθηκολογεί με τους Συμμάχους και οι Βρετανοί στέλνουν δυνάμεις σε ορισμένα νησιά, με ένα τμήμα Ιερολοχιτών να φθάνει στη Λέρο και τον Οκτώβριο το σύνολο των 334 Ιερολοχιτών να μεταβαίνει στη Σάμο. Λίγο αργότερα οι Γερμανοί αποκτούν τον έλεγχο των Δωδεκανήσων και το Νοέμβριο οι Βρετανικές δυνάμεις αποχωρούν.
O Ιερός Λόχος μαχόμενος περνά στην Τουρκία κι απ' εκεί επιστρέφει στην Αίγυπτο για ξεκούραση.
Τον Φεβρουάριο του '44, και σε συνεργασία με την SBS, αρχίζει καταδρομικές επιχειρήσεις σε νησιά του ελληνικού αρχιπελάγους.
Τον Απρίλιο η δύναμή του έχει ανέλθει σε 425 άνδρες, οπότε αποφασίζεται η ανάπτυξή του σε Σύνταγμα με τις A και B Μοίρες και τη Μοίρα Διοικήσεως και προσωπικό πέραν των 1000 ανδρών.

Τον Οκτώβριο οι Ιερολοχίτες αποβιβάζονται στον Πειραιά, αλλά παρά την εκκένωση της ηπειρωτικής χώρας οι Γερμανοί εξακολουθούν να κρατούν αποκομμένα τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τη Μήλο, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο. O Ιερός Λόχος αναλαμβάνει την απελευθέρωσή τους, πράγμα το οποίο επιτυγχάνει.
H εθνική προσφορά του ήταν τεράστια, καθώς με την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων ήταν φυσικό επακόλουθο να περάσουν αυτά, κάτω από την ελληνική κυριαρχία.
Τον Ιούνιο του '45 ο Ιερός Λόχος επιστρέφει στην Αίγυπτο, όπου αφοπλίζεται για να διαλυθεί οριστικά στις 7 Αυγούστου 1945, μετά από τελετή στην Αθήνα.
Ελληνικος Στρατός

Ανδρέας Καλλίνσκης - ο ιδρυτης των Ελληνικων Ειδικων Δυναμεων
Η ίδρυση των ΛΟΚ και η συμμετοχή τους στον εμφύλιο πόλεμο
Ο τότε συνταγματάρχης Ανδρέας Καλλίνσκης είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής των πρώτων 40 Ανεξαρτήτων Λόχων Καταδρομών [Λ Ο Κ.].

"...Στις αρχές Αυγούστου του 1945 και λίγο πριν διαλυθεί ο Ιερός Λόχος, όταν υπηρετούσε στη Διεύθυνση Πεζικού πρότεινε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, [Γ.Ε.Σ.] τη διατήρηση ενός πυρήνος από εμπειροπόλεμα στελέχη του Λόχου, ο οποίος θα αναπτύσσονταν σταδιακά σε Ταξιαρχία των 2.000 ανδρών με έδρα το Βόλο και θα αποτελούσε μια Δύναμη Καταδρομών, με σκοπό να ακολουθούν από κοντά τους αντάρτες και να συλλέγουν πληροφορίες, να τους προσβάλουν αιφνιδιαστικά και να τους αφαιρέσουν την πρωτοβουλία κινήσεων και να δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας στον πληθυσμό της υπαίθρου, όμως η πρόταση του αν και έγινε δεκτή, δεν πραγματοποιήθηκε.

Στις αρχές του 1946 εμφανίστηκαν στην Ελληνική ύπαιθρο οι πρώτες διάσπαρτες ένοπλες ομάδες κομμουνιστικών συμμοριών και οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Ελληνικού στρατού κρίθηκαν αναποτελεσματικές.
Στις 19 Δεκεμβρίου 1946 με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού υλοποίηθηκε η πρόταση του Ανδρέα Καλλίνσκη και διατάχθηκε η συγκρότηση 40 ανεξάρτητων Λόχων Καταδρομών, δυνάμεως 4 Αξιωματικών και 59 οπλιτών ο καθένας.
Ο Ανδρέας Καλλίνσκης ανέλαβε τη διοίκηση των Λόχων Ορεινών Καταδρομών στις 10 Φεβρουαρίου 1947 και από το Μάιο μέχρι τον Απρίλιο του 1947 συγκρότησε 20 νέους Λόχους Καταδρομών, οι οποίοι μαζί με άλλους επιπλέον 20 που δημιουργήθηκαν, σχημάτισαν τον Ιούνιο του 1947, τις 1η, 2η, 3η και 4η Μοίρες Καταδρομών.

Ο Ανδρέας Καλίνσκης προήχθη τον Απρίλιο του 1949 σε έφεδρο εκ μονίμων Υποστράτηγο και διατέλεσε Διοικητής της ΙΙΙ Μεραρχίας Καταδρομών από τον Αύγουστο του 1949 έως 26 Δεκεμβρίου του 1949 και πολέμησε τον αποκαλούμενο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στις επιχειρήσεις «Πυρσός Β'» από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου 1949 στο Βίτσι και στην επιχείρηση «Πυρσός Γ'» από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου 1949 στην κατάληψη του Γράμμου.

Στις 24 Αυγούστου 1949 ο Στρατηγός Καλλίνσκης, ως Διοικητής της 3ης Μεραρχίας Καταδρομών τηλεγράφησε στις Ταξιαρχίες του το ακόλουθο μήνυμα: «Εδώ ΑΣΤΗΡ-ΔΟΞΑ-ΙΣΚΙΟΣ-Ομιλεί ο ΚΡΟΝΟΣ:
«Σας μεταφέρω μήνυμα του Σωματάρχη Θρασύβουλου Τσακαλώτου.
Αύριο, σημείο Κατευθύνσεως το εκκλησάκι της Παναγίας Γράμμος υψόμετρο 2520.», δίνοντας το σύνθημα για την ολοκληρωτική επικράτηση του Εθνικού Στρατού επί των συμμοριών των οπαδών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Στο τέλος του ίδιου μήνα αυτού του χρόνου οι Καταδρομείς ύψωσαν την Ελληνική Σημαία στον Γράμμο και εκδίωξαν τις ένοπλες κομμουνιστικές συμμορίες της πέρα από τα Ελληνικά σύνορα.
Μετά το τέλος των Επιχειρήσεων εναντίον των ενόπλων συμμοριών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, ο Υποστράτηγος Ανδρέας Καλίνσκης παρέμεινε αρχηγός των Δυνάμεων Καταδρομών, έως τις 22 Μαΐου 1956 που εξέπνευσε.
Το 1955 με δική του πρόταση ιδρύθηκε η Σχολή Αλεξιπτωτιστών, [ΣΧ.ΑΛ.] [8] και φρόντισε να σταλούν για εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Έλληνες αξιωματικοί ως αλεξιπτωτιστές.
Με πρωτοβουλία και ευθύνη του λειτούργησε στις 25 Μαΐου 1951 το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου των Λ.Ο.Κ. στη βόρεια πλευρά του στρατοπέδου των Εικών Δυνάμεων στο Καβούρι Αττικής, ενώ κοντά στο στρατόπεδο και σε σημείο που βρίσκονταν επάνω σε λόφο της περιοχής ανήγειρε το Μνημείο Πεσόντων Καταδρομέων.."

Να λοιπόν ποια ιστορικά γραμμάτια είχαν να ξοφλήσουν οι κόκκινοι συμμορίτες απέναντι στους ΛΟΚατζήδες, που τότε ευτυχώς τους πέταξαν έξω από τα σύνορα της Ελλάδας και η χώρα γλίτωσε από το να μετατραπεί σε αλβανία...
Σήμερα λοιπόν που πηραν τη ρεβανς, ανέλαβαν να διαλύσουν μια και καλή τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, ώστε μεθαύριο να μην έχουν προβλήματα οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι, οι Σλάβοι, οι Τούρκοι και γενικώς όσοι καραδοκούν για να κόψουν κομμάτια της πατρίδας μας...

Τώρα βέβαια, η παρακμή και η απαξίωση του Ελληνικού στρατού, δεν ξεκίνησε ξαφνικά σήμερα, με την άνοδο στην εξουσία της κόκκινης πολιτικής συμμορίας.
Αρχίζοντας από τους πράσινους φλώρους της εποχής Σημίτη, κάθε νέα κυβέρνηση που μας προέκυπτε, θεωρούσε καθήκον της να ψαλιδίσει λιγάκι ακόμα, την πολεμική αρετή του Έλληνα στρατιώτη.
Εξόν από την εγκληματική μείωση της θητείας στους 9 μήνες, [λες και είμαστε έγκυες που στο 9μηνο απάνου ξεγεννάμε], τα καθεστωτικά μέσα χειραγώγησης πρόβαλλαν και συνεχίζουν να προβάλλουν την εικόνα του καλού, φιλήσυχου και ειρηνικού αρνητή στράτευσης, απέναντι στην εικόνα του βίαιου, παλιομοδίτη και πολεμοχαρή πολεμιστή.
Οι ανδρικές αρετές που άλλοτε αποτελούσαν τη ρωμαϊκή Virtus, κατηγορούνται σήμερα ως στοιχεία φασισμού, ρατσισμού, βιαιότητας και παραλογισμού, απέναντι στις θηλυκές αρετές, που εξυμνούνται ως τα απαραίτητα γνωρίσματα του μοντέρνου Ευρωπαίου.

Έτσι, έννοιες όπως η Τιμή του πολεμιστή ή ο ένοπλος αγώνας για έναν ανώτερο σκοπό ή ο αυστηρός κώδικας αξιών του στρατιώτη, κυριολεκτικώς χλευάζονται από τα παγαλάκια των νεοταξιτών μηχανικών ελέγχου του νου, ενώ αντιθετα πλασάρονται ως πρότυπα, οι "ιέρειες του αίσχους" των κάθε λογής ανωμαλιάρικων καρναβαλιών και οι καραπουτανάρες των κοινοβουλευτικών και τηλεοπτικών πρωινάδικων.
Μέσα σ' αυτό το ασφυκτικό κλίμα απαξίωσης της Τιμής του πολεμιστή, δεν έμειναν αμέτοχοι ούτε οι κατ΄επάγγελμα στρατιωτικοί, συνεργώντας ουσιαστικά στον αυτοεξευτελισμό τους.
Κι αντί να ενωθούν σαν μία γροθιά, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες, αρνούμενοι να μετατραπούν σε ορντινάντσες των αφροασιατών λαθροεισβολέων, αντιθέτως [και ως καλοί δημίσιοι υπάλληλοι] παράτησαν το όπλο, για να λάβουν ανα χείρας το σκουποξυλο και να καθαριζουν τις χεστρες των χοτ σποτς.

Η εκδίκηση των κόκκινων συμμοριτών για την ήττα των προγόνων τους, από τους Έλληνες ΛΟΚατζήδες, δεν θα μπορούσε να είναι πιο σκληρή, από το να βλέπουν σήμερα τους αλλοτινούς νικητές τους, να καταντάνε οι λεκανοπλύστρες των τριτοκοσμικών τυχοδιωκτών.
Το γεγονός όμως ότι κλεινουν τα Κεντρα Εκπαιδευσης, δεν ειναι παρα το φυσικο επακολουθο μιας πορείας διαρκους εξευτελισμου και υποβαθμισης του ρολου του Έλληνα Πολεμιστη, στην οποία οι ίδιοι οι Έλληνες αξιωματικοί φέρουν τεράστια ευθύνη!
Στην ουσία, οι κόκκινοι συμμορίτες πρώτα διέλυσαν την Ψυχή του Έλληνα Πολεμιστη και καταξεφτίλισαν τους Κώδικες Τιμής του και μετά προχώρησαν στο να διαλύσουν τις επίλεκτες μοναδες του Ελληνικού στρατού.

Αλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
Πάντα στην ιστορία της ακμής και της παρακμης των εθνών, προηγειται η εξαφάνιση της συλλογικής τους Βούλησης να πολεμήσουν σκληρά, ώστε να δικαιούνται να υπάρχουν στο προσκήνιο της ιστορίας και μετά τους αφαιρούνται, ατιμωτικά, τα όπλα.
Πρώτα γινόμαστε συλλογικα ανίκανοι να παράγουμε ιερολοχίτες και λοκατζήδες και μετά μας καταργούν και τα πράσινα μπερέ μας και τα ωραία μνημεία μας και τη συλλογική μας μνήμη.
Στο κάτω-κάτω, τι να τους κάνουμε τους λοκατζήδες και τους αλεξιπτωτιστές και τα βατράχια και τους πεζοναύτες, όταν βγάνουμε δημάρχους σαν τους μπουταροκαμίνηδες και πρωθυπουργούς σαν το κάπο ντι τούτι κάπι πασών των κόκκινων συμμοριών.
Μέχρι "μοδίστρες" αξίζουμε και πολύ μας πέφτει...

Άσκηση ανταρτοπολεμου στα χιονισμένα βουνά
Να σημειώσω εδω οτι η δουλειά που γίνονταν στο ΚΕΕΔ για να επιλεγούν και να λάβουν "ειδικότητα" οι νεοσυλλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων βαστούσε κοντα μήνα και περιελάμβανε, μεταξύ άλλων...
- Αγωνίσματα [δρόμους ταχύτητας, δρόμους αντοχής, άλματα και ρίψεις], στα οποία ο νεοσύλλεκτος έπρεπε να συγκεντρώσει ένα ελάχιστο βαθμών, ώστε να κριθεί κατάλληλος να συνεχίσει στις ειδικες δυνάμεις.
- Κλιμακωτά τεστ νοημοσύνης, παρατηρητικοτητας, γνωσεων και ταχύτητας αντίληψης
- Ψυχολογικά τεστ
Μόνον αν περνούσε επιτυχώς όλες αυτές τις ψυχοσωματικές δοκιμασίες ένας νεοσύλλεκτος μπορούσε να συνεχίσει στις Ειδικές Δυνάμεις. Οι υπόλοιποι απορρίπτονταν και υπηρετούσαν τη θητεία τους, ως απλοί οπλιτες, στο πεζικό.
Οι ειδικότητες απονέμονταν μετά την ορκωμοσία και τα πρώτα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης και αφού καθένας μας υπέγραφε δήλωση ότι δέχεται να υπηρετήσει ως εθελοντής στις Ειδικές Δυνάμεις.
Ξεκαθαρίζω εδώ ότι όλοι οι "κομμάντο", σε όλους τους στρατούς του κοσμου ειναι εθελοντες.
Υποχρεωτικό είναι να υπηρετήσεις τη θητεία σου, όχι όμως στις Ειδικες Δυναμεις, οπου εισερχεσαι με τη θεληση σου.Οι μονάδες στις οποιες μπορουσε να ενταχθεί ενας αντρας των Ειδικων Δυναμεων, ήταν τα ΛΟΚ, οι πεζοναυτες, οι αλεξιπτωτιστες και οι βατραχανθρωποι [ΟΥΚ]

Οι πεζοναυτες επαιρναν μπλε μπερε, ενω όλοι οι αλλοι τον γνωστό πράσινο μπερε.
Η απονομή μπερέ, που σήμαινε και την οριστική κατάταξη του νεοσύλλεκτου στις Ειδικες Δυναμεις, γίνονταν 10 ημέρες τουλάχιστον μετά την ορκωμοσία του ως απλού στρατιώτη και αφου φυσικα ειχε κριθει αξιος να ενταχθει στις Ειδικες Δυναμεις.
Στη συνεχεια γίνονταν επιλογη στις "ειδικότητες" που μπορουσε να εκπαιδευτεί και να λάβει ενας κομμαντο.Βασικες τετοιες ειδικοτητες, ησαν οι ασυρματιστές, οι οδηγοί, οι μηχανικοί, οι οπλουργοι, οι μαγειροι, οι χειριστες βαρεων οπλων [αντιαρματικα, πολυβολα και ολμοι] οι σαμποτερ και οι απλοί καταδρομείς των λόχων κρούσης.
Μετά την απονομή ειδικότητας, έρχονταν οι μεταθέσεις σε μάχιμες μονάδες, εξόν από τους ασυρματιστές, τους οδηγούς και τους χειριστές βαρέων όπλων, που στέλνονταν για περαιτέρω εκπαίδευση, η οποία μπορούσε να κρατήσει και μήνες.

Προσωπικώς είχα επιλεγεί για ασυρματιστής, οπότε αμέσως μετά το ΚΕΕΔ μετατέθηκα στο 480 τάγμα διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι, όπου εκπαιδεύθηκα στα μορς και στους φορητους ασυρματους, επι τρίμηνο.
Αργότερα μάλιστα, η Δ΄μοίρα καταδρομών στην οποία υπηρετούσα με ξαναέστειλε στο 480, για να συμπληρώσω την εκπαιδευση μου, με γνωσεις κρυπτογραφου και πληροφοριων, η οποια θα διαρκούσε αλλον ενα μηνα.
Ολα αυτα σας τα γραφω για να εχετε μιαν ιδεα του ποσο χρονοβορα και απαιτητικη μπορει να ειναι η εκπαιδευση ενος ΛΟΚατζη.

Η κατάργηση συνεπώς του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικων Δυναμεων, εντος του οποιου γίνονταν ολες αυτές οι αναγκαίες διαδικασιες επιλογης των νεοσυλλεκτων, απονομης ειδικοτητων καθως και:
- η εκπαιδευση των εφεδρων υποψηφιων βαθμοφορων [ΛΥΒ]
- η απονομη μπερε στους επιλεγεντες για τις ειδικες δυναμεις,
σημαινει απλως οτι καταργουνται οι Ειδικες Δυναμεις τουλαχιστον για τους εφεδρους!
Η τελική λύση για τον οριστικό διαμελισμό της Ελλαδος και τη γενοκτονια του Ελληνικου εθνους, ακολουθει κανονικα την προδιαγεγραμμενη πορεια, που της χαραξαν οι παγκοσμιοι νονοι και οι εγχωριοι εργολαβοι τους.
Η ακμή, η παρακμή και το τέλος των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, δεν ειναι πάρα μοιραία επεισόδια σε αυτη τη θλιβερή συλλογική αυτοκτονια του Ελληνισμού....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications