Πτήση στα όρια του διαστήματος με μαχητικό MiG-29 Fulcrum [Βίντεο]
Πτήση στα όρια του διαστήματος με μαχητικό MiG-29 Fulcrum [Βίντεο]

Πώς καταφέρνει το μαχητικό MiG-29 Fulcrum να πετάξει ψηλότερα από το κλασικό MiG-29 και από κάθε άλλο πετούμενο μέσο, εκτός από αυτά που μεταφέρουν αστροναύτες;

Η απάντηση είναι σχετικά απλή: Με υπερηχητική ταχύτητα σχεδόν 2 Mach και ρυθμό ανύψωσης έως 330 m/s, το Fulcrum κινείται ακολουθώντας τροχιά… βαλλιστικού πυραύλου!

Το φημισμένο ρωσικό μαχητικό δεν καταφέρνει στ’ αλήθεια να αγγίξει τα όρια του διαστήματος, που οριοθετούνται σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Έχει όμως την ικανότητα -ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν- να φτάνει σε ύψος 20-22 χιλιομέτρων, το οποίο είναι εξίσου εντυπωσιακό. Από αυτό το ύψος διακρίνεται ξεκάθαρα η καμπυλότητα της Γης και η θέα κόβει την ανάσα.

Η εταιρεία MigFlug τοποθέτησε κάμερες GoPro στην εξωτερική επιφάνεια ενός διθέσιου MiG-29 Fulcrum, με τρόπο που να αντέχουν σε ταχύτητες μέχρι 2450 χλμ/ώρα και δυνάμεις μέχρι 9G!

Από το υλικό που προέκυψε δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο, που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί! Απολαύστε το:

Το MiG-29 Fulcrum είναι ίσως το μοναδικό μαχητικό αεροσκάφος που προσφέρεται για χρήση από πολίτες. H υπερηχητική πτήση στα «όρια του διαστήματος» πραγματοποιείται από το Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, έχει διάρκεια 50 λεπτά και κοστίζει 16.500 ευρώ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications