ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ: καταγγελίες από τον Πρόεδρο εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεργάτες του Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους να καταθέσουν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη [Βίντεο]
ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ κυνηγούν με λυσσά Άδωνι: καταγγελίες από τον Πρόεδρο εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεργάτες του Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους να καταθέσουν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη [Βίντεο]

«Άναψαν τα αίματα» στην εξεταστική για την Υγεία - Απειλές του προέδρου της εξεταστικής προς τον Σταμάτη Πουλή - Για σκευωρία εναντίον του κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

«Άναψαν» για τα καλά «τα αίματα» στη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής για την Υγεία, στη Βουλή, καθώς ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, κατηγόρησε για απιστία τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, ενώ αποκάλυψε πως συνεργάτες του κ. Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ότι έγιναν παράνομες προσλήψεις επί εποχής Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κατάθεση του Σταμάτη Πουλή προκάλεσε την αντίδραση, εις διπλούν, του προέδρου της εξεταστικής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος απείλησε να αποβάλει τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν επέμενε στους ισχυρισμούς του κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο κ. Πουλής απάντησε σε ερώτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σχετικά με την τιμολόγηση των τροφίμων που αγόραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς εμφανίστηκε ένα πιάτο φακές να κοστίζει 14 ευρώ, όσο και το κρέας. Η αντίδραση του προέδρου των εργαζομένων ήταν έντονη, απαντώντας ότι ενδιαφέρονται για τα τρόφιμα, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια στα οκτώ εκατ. ευρώ που δόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από τον κ. Πολάκη, σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Όσα λέτε δεν αφορούν στο πεδίο διερεύνησης της εξεταστικής. Δεν θα σας αφήσουμε να πείτε το παραμύθι σας», διέκοψε τον κ. Πουλή ο πρόεδρος της εξεταστικής, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν αρκετές φορές ότι η εξεταστική εξετάζει τις υποθέσεις της περιόδου 1997-2014 και άρα μόνο για αυτά τα θέματα θα πρέπει να απαντά.

Τότε αντέδρασαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «δεν δεχόμαστε να αποβληθεί ο μάρτυρας, θα ζητήσουμε ακρόαση από τον πρόεδρο της Βουλής. Με βάση τον ποινικό κώδικα, από τη στιγμή που ο μάρτυρας καταγγέλλει ποινικά αδικήματα, η εξεταστική είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην εισαγγελία. Αν δεν το κάνετε εσείς θα πάμε εμείς μόνοι μας». «Ντροπή σας θέλετε να καλύψετε τους εαυτούς σας και το λέτε τόσο απροκάλυπτα», ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αποφεύχθηκε η διακοπή της συνεδρίασης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων κατήγγειλε οτι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν δοθεί 2,8 εκατ ευρώ για φύλαξη ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ.Πουλής υποστήριξε ότι υπήρξαν αναθέσεις στην εταιρεία σεκιούριτι που ήταν εκτός ορίων του νόμου. «Τα τελευταία δύο έτη το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εντός δημοσίου λογιστικού. Απαγορεύεται να αναλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι τρίτων, αλλά παρόλα αυτά, υπήρξαν αναθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για φύλαξη και κτιρίων του υπουργείου Υγείας. Χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς σύμβαση. Είναι υπέρ τρίτων και απαγορεύεται. Ήδη τα έχουμε καταθέσει όλα στην εισαγγελία διαφθοράς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πουλής ομως προχώρησε και σε άλλη καταγγελία υποστηρίζοντας ότι από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν χαθεί έγγραφα τα οποία αφορούν στην περίοδο 2013-2014. «Αυτή η εταιρεία είχε αποκλειστική χρήση των χωρών όπου φυλάσσονται όλα τα πρωτόκολλα, τα αρχεία, τα μητρώα και οι σφραγίδες του ΚΕΛΠΝΟ. Η καταγγελία έγινε στις 8 Απριλίου 2017 και σύμφωνα με αυτή αφαιρέθηκαν από τις αποθήκες αρχεία και μητρώα που αφορούσαν την περίοδο 2013- 2014 κατά την υπουργική θητεία Γεωργιάδη».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων προχώρησε σε μία σοβαρότατη καταγγελία, λέγοντας ότι συνεργάτες του Παύλου Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ψευδώς ότι είχαν προσληφθεί παράνομα 23 άτομα, με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη. «Δεχόμασταν πιέσεις από συμβούλους του κ. Πολάκη να προχωρήσουμε σε ψευδείς βεβαιώσεις για το ζήτημα των 23 συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να υπάρξει πρόβλημα στον κ. Γεωργιάδη και φυσικά να έχουμε κι εμείς πρόβλημα μετά ως υπηρεσιακοί.

Υπήρχαν συνάδελφοι μας οι οποίοι πιέστηκαν έντονα και επανειλημμένως εγγράφως να βεβαιώσουν ψευδώς ότι αυτά τα 23 άτομα ήταν υπάλληλοι ενώ δεν ήταν και έχει καταγγελθεί αυτό συγκεκριμένα. Ομως δεν προχώρησαν σε ψευδή βεβαίωση γιατι αντιστάθηκαν. Μετάκλητος σύμβουλος του κ. Πολάκη άσκησε πίεση σε δύο υπηρεσιακούς και ήταν έντονα φορτικός και πάνω από το κεφάλι τους, πιέζοντάς τους να γράψουν συγκεκριμένη διατύπωση, διότι την περίμενε άμεσα ο υπουργός, όπως έλεγε, μέσα σε μισή ώρα γιατί το απόγευμα θα απαντούσε σε ερώτηση στη Βουλή.

Είκοσι μέρες πριν την δημόσια επίθεση που δέχτηκα, ως σωματείο κάναμε εξώδικο και καταγγείλαμε ότι στις 8 Απριλίου έγινε παράνομος αποκλεισμός με εντολή της διοίκησης που ΚΕΕΛΠΝΟ, του κτιρίου ΚΕΕΛΠΝΟ, με ψευδή αιτιολογία από την εταιρεία security. Φωνάξαμε την άμεση δράση. Έγινε καταγγελία του περιστατικού και προχωρήσαμε σε εξώδικο. Προχωρήσαμε σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και εκδόθηκε δικαστική απόφαση 18 Ιουλίου για αποχώρηση της συγκεκριμένης εταιρείας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για στοχοποίησή του και για σκευωρία με σκοπό να τον κλείσουν στη φυλακή.

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ κυνηγούν με λυσσά Άδωνι: καταγγελίες από τον Πρόεδρο εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεργάτες του Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους να καταθέσουν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη [Βίντεο]

protothema.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications