Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης το «Κόκκινο πανί» για την Ελληνική Ισραηλινή Κοινότητα!
Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης το «Κόκκινο πανί» για την Ελληνική Ισραηλινή Κοινότητα!

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου ο Τζίμης Πανούσης μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Πιο συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης βρισκόταν στο σπίτι του όταν υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου και εξέπνευσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη.

Σημειώνεται πως στις αρχές Δεκεμβρίου ο μουσικός είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στη σκηνή, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από εκεί με ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος για λίγες μέρες. Η πορεία του Τζίμη Πανούση

Ο Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε στις 12 Φλεβάρη του 1954 από μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς - τον Θεόδωρο και τη Φωτεινή - στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό.

Το 1972, δύο χρόνια πριν πέσει η Χούντα, στο Χολαργό λειτουργεί ο ΠΟΜΝΕ (Πολιτιστικός Όμιλος Νέων). Ο Τζίμης Πανούσης και ομάδα καλλιτεχνών στήνουν θεατρική ομάδα και φωνάζουν τον Γιάννη Χουβαρδά να κάνει μαθήματα. Στη συνέχεια ανεβάζουν παραστάσεις με έργα του Γ. Σουρή στον κινηματογράφο «Αλόμα». Μετά το κλείσιμο του ΠΟΜΝΕ η ομάδα μετονομάζεται σε Καλλιτεχνική Εταιρεία και μεταφέρεται σε άλλη γειτονιά του Χολαργού. Εκεί ο Τζιμάκος με την «Χαρούμενη Κουδουνίστρα» παρουσιάζει την παράσταση «Κουλτούρα Ντίνερ», ένα μιούζικαλ με φασολάδα.

Το καλοκαίρι του 1973 βρίσκει δουλειά, από μικρές αγγελίες, στον περιοδεύοντα Μουσικό Θίασο Κρήτης, ένα μπουλούκι-βαριεττέ. Εκεί ο Τζιμάκος τραγουδάει με τη κιθάρα του και κάνει τον βοηθό ταχυδακτυλουργού και τον κομπέρ του Θιασάρχη Μανωλιού σε περιοδεία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Όταν δημιουργείται η Θεατρική Συντεχνία (Χουβαράς, Αρμάος, Αδαμάκη κ.α.) ο Τζίμης συμμετέχει ως ηθοποιός, μουσικός και τραγουδιστής. Ανεβάζουν τον «Αλέκο με τα κυδώνια», τον «Ερωτόκριτο» με τον Δήμο Αβδελιώδη σε Ελλάδα και Ευρώπη (Σουηδία, Νορβηγία, Αγγλία κ.λπ.). Μετά συμμετέχει για ένα καλοκαίρι στο θέατρο Καισαριανής σε σκηνοθεσία Σταύρου Ντουφεξή όπου παίζει τουμπερλέκι, αντικαθιστώντας τον γέροντα Μαθιό Μπαλαμπάνη, στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε όλη τη διάρκεια του έργου επί σκηνής. Όταν η παράσταση πηγαίνει στην Πολωνία δεν τον παίρνουν επειδή «δεν ήτανε κνίτης».

Στη συνέχεια, εγκαταλείπει τον θίασο για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία θα παραιτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρατηρήσεις :ο Τζίμης Πανούσης με αριστερές τάσεις και προπαγάνδες επίπεδου δημοτικού "για ναζι" άλλα όλα καλά έως εδώ, μέχρι που πριν μερικά χρονιά το 2013 :«Κόκκινο πανί» ο Τζίμης Πανούσης για την Ελληνική Ισραηλινή Κοινότητα

Την ενόχληση της εκφράζει η ελληνική εβραϊκή κοινότητα από την αφίσα της μουσικής παράστασης του Τζίμη Πανούση, στην οποία απεικονίζεται το άστρο του Δαβίδ να περιπλέκεται με την ναζιστική σβάστικα.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) έστειλε επιστολές προς τον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και προς τον γ.γ. Θρησκευμάτων, εκφράζοντας την ενόχληση του και σημειώνοντας ότι «η απεικόνιση επί της εν λόγω αφίσας προσβάλλει βάναυσα τόσο την ίδια τη θρησκεία μας όσο και τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων αδελφών μας θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Ζητά «τις κατά την κρίση τους ενέργειες για το θέμα της επαίσχυντης αφίσας» ενώ ζητά και από τις δημοτικές αρχές στις περιοχές όπου έχει αναρτηθεί η αφίσα να την απομακρύνουν.

Στη συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Δίεση 101,3 ο Τζίμης Πανούσης ερωτώμενος σχετικά με τη λέξη «εβραιοναζήδες» και την αφίσα είχε πει ότι δεν αναφέρεται στους λαούς αλλά στην πολιτική και είχε χαρακτηρίσει τη Λωρίδα της Γάζας, μεγαλύτερη φυλακή από το Νταχάου.«Οι λαοί δεν φταίνε, όπως δεν φταίνε και όλοι οι Γερμανοί για το ναζισμό», είχε πει.

Αν είχε κάνει μια μικρή ερευνά θα έβλεπε οτι ο σιωνισμός πολέμησε την Γερμάνια τότε, όσοι συγκρίνουν τον εθνικοσοσιοαλισμό με τον σιωνισμό ειναι τουλάχιστον ηλίθιοι! εθνικοσοσιαλισμό είχαν και στην αρχαία Ελλάδα και οχι δημοκρατία που την επέβαλαν, όσο και να ξινίζει πολλούς ! δεν ειναι τυχαίο που ο Σωκράτης και οι αρχαίοι φιλόσοφοι θεωρούσαν τη δημοκρατία ως ένα «φαύλο πολίτευμα» για δείτε πως έκαναν σήμερα την Λιβύη με την "δημοκρατία" όταν είχε μέχρι και δωρεάν ρεύμα στους πολίτες.

«Αυτός ειναι ο πόλεμος της Αγγλίας και στόχο έχει την καταστροφή της Γερμανίας. Η επικείμενη συνθήκη ειρήνης (Σημείωση:. Μέχρι σήμερα εκκρεμεί) πρέπει να είναι πολύ πιο δύσκολη και πιο αδίστακτη από ότι αυτη που έγινε στις Βερσαλλίες. Δεν πρέπει να κάνουμε καμία διάκριση μεταξύ του Χίτλερ και του γερμανικού λαού. " - ο Εβραίος Duff Cooper στις 25/04/1940 ως συμπλήρωμα στην δήλωση του Εβραίου Winston Churchill. .

* Η Συνθήκη των Βερσαλλιών (1919) είναι η συνθήκη ειρήνης που τερμάτισε επίσημα τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανάμεσα στην Αντάντ (γαλλικά: Entente) και την Γερμανική Αυτοκρατορία και επέβαλαν συνθήκες λιμοκτονίας στην διαλυμένη Γερμανία συν οτι έχασε τόσα εδάφη, που αν και κέρδισε στο πεδίο της μάχης διότι ηταν έτη μπροστά απο την εποχή τους και τότε σε τεχνολογία (όλη η τεχνολογία μετά το μεσαίωνα ήρθε απο την Γερμανία ),έχασε τον πόλεμο σε διπλωματικό επίπεδο. Δεν εχει νόημα να λέμε τα ίδια και τα ίδια, αυτα έπρεπε να τα ξέρουν πριν ανοίξουν το στόμα τους διάφοροι και να λένε πράγματα πέρα κάθε λογικής, σημείωση 2 οι Εβραίοι δεν είχαν χώρα αλλα ηταν διάσπαρτοι σε όλη την Ευρώπη (όλοι κομμουνιστές), στην Γερμανική Αυτοκρατορία άνηκε και η Παλαιστίνη και το σημερινό Ισραήλ, πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το τι ηλιθιότητα επικρατεί δεν λέγεται ! έχουν υιοθετήσει την μαρξιστική ψεύτικη ιστορία ως δεδομένη! γιαυτό έβγαλαν και το ΣΥΡΙΖΑ που έπρεπε να ακούν για κομμουνιστές και να αλλάζουν δρόμο!! ακόμα και σήμερα που μπορείς να βρεις πληροφορίες μεσώ ίντερνετ αντί για μαρξιστικές προπαγάνδες και ασύστολα ψευδή!(πως θα έλεγαν για κακούς ναζι?) και αν τους πεις και τίποτα σου την λένε οτι το παίζεις έξυπνος στην καλύτερη και στην χειρότερή οτι είσαι ναζι φασίστας! και να σκεφτεί κάνεις οτι είμαστε η πρώτη σελιδα στην Ελλάδα που κάναμε ευρέως γνωστά αυτα που έκαναν κατα της Γερμανίας και της ανθρωπότητας,(και αναγκάστηκαν να βάλουν και στην wikipedia τις θηριωδίες κατα της Γερμανίας με την απαραίτητη προπαγάνδα φυσικά) σε ένα κόσμο ψεμμάτων το να λες την αλήθεια ειναι επαναστατικό, και για ευχαριστώ της μάζας? άστο! φτάνεις σε σημείο να λες οτι έχουν οτι τους αξίζει αφού ακόμα και στο ίντερνετ έχουν την πρώτη θέση αριστερές ιστοσελίδες τους κήρυκες του ψεύδους και της υποκρισίας ,οι κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες ειναι δραματικές σε αυτο τον τόπο, πρώτα ήρθε η πνευματική δολοφονία και μετά η οικονομική,μάλιστα πιστεύουν ακόμα οτι η Γερμανία ειναι "ναζιστική" που μέχρι το 1950-60 ηταν υπό τριπλή κατοχή με στρατό κατοχής το ΝΑΤΟ που δημιουργήθηκε γιαυτό το λόγο... Μέτα απο ολα αυτα έχεις τον κάθε ηλίθιο να λέει εξυπνάδες και να πουλάει πνεύμα... ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications