Νεκρός αναστήθηκε στο τραπέζι της νεκροψίας (vid)
Νεκρός αναστήθηκε στο τραπέζι της νεκροψίας (vid)

Ένας άνδρας 29 ετών, έχοντας πεθάνει, επέστρεψε στη ζωή την ώρα που οι ανατόμοι ετοιμάζονταν να του κάνουν νεκροψία!Ένας κρατούμενος που είχε δηλωθεί νεκρός, επέστρεψε στη ζωή, με το σώμα γεμάτο εντομές, στο κρύο χειρουργικό τραπέζι του νεκροτομείου.

ΕΝΑΣ κρατούμενος στην Ισπανία, που είχε διαπιστωθεί ότι ήταν νεκρός από τρεις γιατρούς, ζωντάνεψε ξαφνικά μόλις οι ανατόμοι έβγαλαν το σώμα του από τον σάκο των πτωμάτων και το έβαλαν στο χειρουργικό τραπέζι για να κάνουν νεκροψία. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις φυλακές Βιλαμπόνα της Ισπανίας και αφορά τον κρατούμενο Γκονζάλο Μοντόγια Χιμένεθ (Gonzalo Montoya Jiménez) 29 ετών.

Η διεύθυνση των φυλακών ειδοποίησε την οικογένεια του Χιμένεθ ότι ο 29χρονος είχε πεθάνει στο κελί του στις 8 το πρωί της Κυριακής, καθώς απουσίαζε από την πρωινή καταμέτρηση των κρατουμένων. Ο Χιμένεθ κρατείτο στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας των φυλακών, επειδή θεωρείτο επικίνδυνος.

Οι φύλακες τον βρήκαν σωριασμένο σε μια καρέκλα στο κελί του, χωρίς να εμφανίζει σημεία ζωής. Την προηγούμενη μέρα είχε δηλώσει ότι ήταν άρρωστος, αλλά οι φύλακες δεν τον πήραν στα σοβαρά. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, το δέρμα του είχε αρχίσει να μελανιάζει, ενώ το σώμα του είχε όλα τα σημάδια της νεκρικής ακαμψίας.

Η φυλακές Βιλαμπόνα, όπου κρατείτο ο 29χρονος άνδρας, στην Αστούρια της βορειοδυτικής Ισπανίας.

Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας ή αυτοκτονίας και οι γιατροί προσπάθησαν –μάταια βέβαια– να τον επαναφέρουν στη ζωή. Λίγο αργότερα, και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε σφυγμός, κηρύχτηκε και επισήμως νεκρός. Το σώμα του τοποθετήθηκε σε σάκο και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Institute of Legal Medicine στο Οβιέδο, πρωτεύουσα της Αστούριας.

Ύστερα από κάποια ώρα, μπήκαν στον θάλαμο ο παθολογοανατόμος με τους βοηθούς του για να εκτελέσουν τη νεκροψία-νεκροτομή. Οι βοηθοί του έβγαλαν το πτώμα από το σάκο και το τοποθέτησαν στο χειρουργικό τραπέζι, ενώ ο ανατόμος έκανε τα πρώτα σημάδια για τις τομές. Γύρω στο μεσημέρι και ενόσω ετοιμάζονταν για την νεκροψία, οι γιατροί άκουσαν κάτι σαν «ρόγχο» και «συριγμό». Είδαν τότε το πτώμα να κινείται και αμέσως μετά ο Χιμένεθ ανακάθισε στον πάγκο ολοζώντανος, όπως αναφέρει η εφημερίδα El Espanol.

Τα πρώτα λόγια του νεκραναστημένου αφορούσαν τη σύζυγό του. Ρώτησε αν είναι καλά και αν μπορούσε να τη δει. Η οικογένεια του Χιμένεθ είναι εξαγριωμένη με τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος, όντας πεπεισμένη ότι μόνο ένας γιατρός της φυλακής εξέτασε το σώμα του Χιμένεθ, και ότι οι άλλοι δύο απλώς υπέγραψαν το πιστοποιητικό θανάτου δίχως να τον εξετάσουν. Στην Ισπανία χρειάζονται τρεις εμπειρογνώμονες για να πιστοποιήσουν ότι ένας κρατούμενος είναι νεκρός.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση νεκροφάνειας. Η νεκροφάνεια είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο μπορεί να θεωρηθεί ως νεκρό, επειδή οι ζωτικές ενδείξεις έχουν επιβραδυνθεί σε σημείο όπου είναι σχεδόν αδύνατο να μετρηθούν.

Μετά την «ανάστασή» του, ο Χιμένεθ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Οβιέδο, όπου τελεί υπό εντατική ιατρική παρακολούθηση. «Δύο γιατροί των φυλακών κατέληξαν, ύστερα από εξέταση, στο συμπέρασμα ότι είχε όλα τα κλινικά συμπτώματα θανάτου και ενημέρωσαν την αστυνομία, τους συγγενείς και το τοπικό δικαστήριο ως μέρος της τυπικής διαδικασίας που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της ισπανικής φυλακής.
«Το δικαστήριο απέστειλε έναν ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε τον θάνατό του. Δεν μπορώ να σχολιάσω τι συνέβη στο νεκροτομείο, αλλά είναι γεγονός ότι τον εξέτασαν τρεις γιατροί και διαπίστωσαν ότι είχε όλα τα κλινικά σημάδια θανάτου. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συνέβη μετά».
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη…

youmagazine

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications