8 Ιαν 2018

Μπέρδεψε το Πάσχα με τα Θεοφάνεια η Ντόρα Μπακογιάννη

Μπέρδεψε το Πάσχα με τα Θεοφάνεια η Ντόρα Μπακογιάννη

Με μία φωτογραφία από το τη λιμάνι της Μαρώνειας στο Νομό Ροδόπης, δήλωσε την παρουσία της στη Θράκη για τον εορτασμό των Θεοφανείων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

Μαρώνεια ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας της πρώην υπουργού, που ειχε ξεκινήσει την Πέμπτη 4/1 από την Ξάνθη και περιελάμβανε σειρά επαφών της πολιτικού με στελέχη του κόμματος στη Θράκη, αλλά και επισκέψεις σε μειονοτικούς οικισμούς.

H συγκεκριμένη φωτογραφία συνοδεύεται και από σχόλιο, εν είδει ευχής λόγω της ημέρας, αλλά η ευχή αυτή είναι λανθασμένη!

Η κα Μπακογιάννη (ή οι συνεργάτες της που ενδεχομένως χειρίζονται τους λογαριασμούς της στα social media), γράφει: «Χρόνια πολλά από το όμορφο λιμάνι της Μαρώνειας στη Ροδόπη. Το Άγιο Φως να φωτίσει όλους τους Έλληνες και να μας δώσει ελπίδα! ΝΜ‬». Η ίδια φωτογραφία 'ανέβηκε' και στο Twitter, με διπλό hastag μάλιστα, δηλαδή με τις λέξεις #agiofos και #rodopi.

Ευγενική μεν η κίνηση να μοιραστεί ευχές με τους followers της η πολιτικός, πλην όμως η ορθή ευχή για την ημέρα των Θεοφανείων είναι «Καλή Φώτιση» και όχι «Το Άγιο Φως να φωτίσει…»

Το λάθος δεν είναι γραμματικό – είναι εννοιολογικό, αφού με βάση τις διδαχές της Ορθοδοξίας, τα Θεοφάνεια ευχόμαστε «Καλή Φώτιση» επικαλούμενοι την «ικανότητα» που δύναται να μας παρέχει το Άγιο Πνεύμα προκειμένου να διαγιγνώσκουμε και να επιλέγουμε το ορθό και φτάνει σε μας μέσω του νερού που αγιάζεται, ενώ το Άγιο Φως το επικαλούμαστε το Πάσχα, αναφερόμενοι στο άκτιστο* φως που βγήκε από τον Τάφο Του Ιησού όταν αναστήθηκε.

*άκτιστο είναι αυτό που δεν είναι φτιαγμένο από ανθρώπινα χέρια αλλά προϊόν του Θεού

Μπέρδεψε το Πάσχα με τα Θεοφάνεια η Ντόρα Μπακογιάννη
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μπέρδεψε το Πάσχα με τα Θεοφάνεια η Ντόρα Μπακογιάννη
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications πατώντας εδώ:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications