Αποκάλυψη Στρατηγού Φράγκου: Έχουν συμφωνήσει Σκόπια - Τουρκία να αρπάξουν Ελληνικά εδάφη μετά την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ [Βίντεο]
Αποκάλυψη Στρατηγού Φράγκου: Έχουν συμφωνήσει Σκόπια - Τουρκία να αρπάξουν Ελληνικά εδάφη μετά την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ [Βίντεο]

Ο Φραγκούλης Φράγκος (γενν. Κομοτηνή, 1951) είναι απόστρατος Έλληνας αξιωματικός του Πεζικού του Στρατού Ξηράς, επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εισήλθε πρώτος το 1970 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974 πρώτος πάλι. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου. Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 - 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 - 2001) ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Το 2004 προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009 διορίστηκε γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιου έτος ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ την οποία όμως είχε προκαταλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και την ανακοίνωσε στους τρεις αρχηγούς ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, ΓΕΝ Δημήτρη Ελευσινιώτη και ΓΕΑ Βασίλη Κλόκοζα στο γραφείο του, λίγο πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications