Χημικά και ξύλο στην Πλατεία Ναβαρίνου στην Θεσσαλονίκη [βίντεο]
Χημικά και ξύλο στην Πλατεία Ναβαρίνου στην Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια στο σημείο βρέθηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής (μη διασταυρωμένο )

Νέα ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια του μεγάλου συλλαρητιρίου για την Μακεδονία. Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη Λ. Βασ. Γεωργίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες την ώρα που κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πέρασαν μπροστά από την κατάληψη «Σχολείο».

Τότε δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές οι οποίοι τους πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες.

Επί τόπου έφτασαν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο.

Πέτρες Αντιεξουσιαστές τα γνωστά αληθινά τάγματα εφόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Λίγη ώρα νωρίτερα σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Focus FM , ομάδα αντιεξουσιαστών άρπαξαν μια Ελληνική σημαία από ομάδα ανθρώπων που συμμετέχει στο συλλαλητήριο και την έκαψαν.

Περίπου δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους και μάλιστα ένας πολίτης καταγγέλλει τον από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Την ίδια στιγμή με αφορμή τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της Μακεδονίας πραγματοποιείται αντισυγκέντρωση από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ξεκίνησαν να μαζεύονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο σημείο. Κλειστή αυτή την ώρα η Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας. Η αστυνομία απαγορεύει άτομα με ελληνικές σημαίες να περάσουν από το σημείο της αντισυγκέντρωσης, για να μην προκληθεί ένταση.

Την ίδια στιγμή αναρχικοί κατέβασαν πανό από Μανδάλειο στην Λεωφόρο Νίκης που ήταν υπέρ της Μακεδονίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications