Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια αλλά εθνική συναίνεση»
Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια αλλά εθνική συναίνεση»

«Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία» είναι η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και συζήτησαν για το Σκοπιανό.

Στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, τονίζεται ότι «ο Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων» και «επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και στις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, «ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

»Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ.

»Ο Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

»Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

»Του ζήτησε δε να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

»Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

»Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

γιατι πατερ .... να μην κανουν συλλαλητήρια ??/ δεν το καταλαβαινω αυτο . εθνικη συνενεση και συλλαλητήρια ... γιατι οχι ????????????????????? . ο ελλην μπορει αυτο να του βγει σε καλο .. μεσα απο την εθνικη υπερηφάνεια μπορει να κανει και για αλλα πραγματα συλλαλητήρια που τον εξολοθρεύουν .. απορώ ...οπως απορουν και χιλιαδες εςλληνες με την σταση της εκκλησιας εδω και χρονια οπως μπηκαμε στα μνημόνια . ..........

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications