Τσακαλώτος ΣΥΡΙΖΑ : Οι πλειστηριασμοί κάνουν καλό σε τράπεζες και κοινωνία [video]
Τσακαλώτος ΣΥΡΙΖΑ : Οι πλειστηριασμοί κάνουν καλό σε τράπεζες και κοινωνία [video]

Το μήνυμα ότι η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι καλή για να έχουμε… καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους, επιχείρησε να περάσει προς τους διαμαρτυρόμενους πολίτες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος για να μπορέσει να δικαιολογήσει την στροφή του από την εποχή που σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δρόμους και πλατείες, διακήρρυτε συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και βρισκόταν στην πλευρά του κινήματος «δεν πληρώνω», δήλωσε πως οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι μέχρι και… για τη λύση του προβλήματος της υπογεννητικότητας!

«Η διαδικασία (των πλειστηριασμών) είναι σημαντική, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και εξήγησε: «Εάν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τότε έχουμε πρόβλημα, εάν δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια, τότε έχουμε κοινωνικό πρόβλημα».

Ο κ. Τσακαλώτος, φρόντισε να υπογραμμίσει παράλληλα πως πλέον υπάρχουν τα εργαλεία για ρύθμιση οφειλών, τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε θεσμοθετήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, έχουμε δημιουργήσει ένα νέο πτωχευτικό κώδικα και σε όλα αυτά έχουμε βάλει κοινωνικά κριτήρια αλλά και δεοντολογία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. Και πρόσθεσε: «Τώρα περάσαμε και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για χρέη έως 50.000 που θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε, επίσης, πως «η προστασία που υπάρχει μέχρι τέλος του 2018 με τον νόμο Κατσέλη – Σταθάκη, που φτάνει για την α’ κατοικία έως 280.000 ευρώ εάν υπάρχουν τρία παιδιά, είναι ένα σημαντικό μέτρο προστασίας της κοινωνίας, αφού δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να προστατεύσουν την α’ κατοικία».

Καταλήγοντας ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι, να καταλαβαίνουμε τι γίνεται, υπάρχουν πολλές ανάγκες σε αυτή την κοινωνία. Μία απ’ αυτές είναι να έχουμε ανάπτυξη και η κοινωνία να μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

AKOMH TO KAΛΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΕΞ'ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΑΔΗΦΑΓΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ; ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΟΙ ΠΡΟΠΑΠΠΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications