Ετοιμάζουν ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των υποτιθεμένων “προσφύγων” και υποχρεωτική αφομοίωσή τους!
Ετοιμάζουν ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των υποτιθεμένων “προσφύγων” και υποχρεωτική αφομοίωσή τους!

Πλώρη βάζουν στην κυβέρνηση για το επόμενο στάδιο "υποχρεωτικής ένταξης και αφομοίωσης" των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, επιστρατεύοντας και την τεχνολογία στην συνεχή παρακολούθηση των "στοκ ανθρώπων".

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων , η Ελλάδα έχει κάνει την επιλογή της προς την κατεύθυνση των ανοικτών συνόρων και της "αλληλεγγύης". Τα μέτρα ωστόσο που μελετήθηκαν και ανακοινώθηκαν, έρχονται σε συνέχεια των πανελλαδικών hot spots και της πολιτικής των "ανοικτών συνόρων".

«Στρατηγικό σχέδιο ένταξης» των μεταναστών και προσφύγων θα θεσμοθετήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως αναφέρει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών. Το σχέδιο, σημειώνει, θέτει «ένα σύγχρονο, συνεκτικό και περιεκτικό πλαίσιο», στο οποίο εντάσσεται και μια σειρά πρωτοβουλιών που λαμβάνονται στην κατεύθυνση της ομαλής ένταξης των μεταναστών, όπως η ηλεκτρονική κάρτα διαμονής και η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά των μεταναστών και για τη βελτίωση της ελληνομάθειας των ενηλίκων.

«Η ελληνική Πολιτεία πράττει όσα είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της ισονομίας, της αξιοπρέπειας και την παροχή ίσων ευκαιριών και αρωγής ως προς τις συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα», τονίζει στην ανακοίνωση, και προσθέτει:

«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενεργεί με γνώμονα την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των ανθρώπων που διαμένουν εντός της ελληνικής επικράτειας» και «θα συνεχίσει να μάχεται υπεύθυνα τόσο σε διεθνές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επικράτηση της πολιτικής που προάγει τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την ανοχή».

Βλέπουμε εδώ πόσο εύκολο είναι για τις αρχές πλέον να...πλασάρουν την συνεχή ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των «νόμιμων μεταναστών», αρχής γενομένης με όσους φιλοξενούνται σε hot spots. Αυτό συνηγορεί και πως σε μεγάλο βαθμό οι μετανάστες στους οποίους χορηγείται η ηλεκτρονική αυτή κάρτα, θα μπορούν να έχουν και κάποια σχετική ελευθερία στις μετακινήσεις τους.

Παράλληλα ο αρμόδιος Υπουργός προανήγγειλε και την αφομοίωση των μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, παρά τις μεμονωμένες πλην σφοδρές αντιδράσεις από τους Έλληνες γονείς. Φανταζόμαστε πως το ερχόμενο διάστημα θα υπάρξουν και περισσότερες...κυβερνητικές πρωτοβουλίες τόσο ως προς την ιθαγένεια των "νόμιμων μεταναστών" όσο και ως προς τα πιθανά προνόμια και δικαιώματα που θα τους χορηγηθούν.

Τελικά -από ότι φαίνεται- δεν θα είναι και τόσο...προσωρινή η παραμονή των μεταναστευτικών ορδών. Θυμίζουμε τι είχε πει ο ίδιος ο κ.Μουζάλας το 2015, σε μία δήλωση που μάλλον πολλοί έχουν ξεχάσει. "Θα πρέπει να αρχίζουμε να συνηθίζουμε τους μετανάστες".

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications