Τέλη κυκλοφορίας 2018: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η εξόφλησή τους
Τέλη κυκλοφορίας 2018: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η εξόφλησή τους

Έως και τις 31 Δεκεμβρίου οφείλετε να εξοφλήσετε τα τέλη κυκλοφορίας. Από αυτή την ημερομηνία και έπειτα θα επιβληθούν «γερά» πρόστιμα.

Συγκριτικά με πέρσι, τα τέλη παρέμειναν αμετάβλητα και οι φορολογούμενοι αναμένεται να καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν και το Δεκέμβριο του 2016.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα πρόστιμα
Εκείνοι που δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους. Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 85,50 ευρώ, από αρχές Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να πληρώσει 171 ευρώ.

Γι' αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει ύστερα από ένα μήνα με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους. Ωστόσο έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του. Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Επειδή ωστόσο η καταληκτική ημερομηνία είναι Κυριακή, όσοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, θα πρέπει να το κάνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Εδώ δείτε πόσα θα πληρώσετε:

Βήμα - βήμα η εκτύπωσή τους
Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2018, ο υπόχρεος -όπως και κάθε χρόνο- θα πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και να κάνει κλικ στο πεδίο «Είσοδος».

Έπειτα θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το μήνυμα «επιτυχής αναζήτηση». Μένει μόνο να πατήσετε «Εκτύπωση».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications