Προδοτική δήλωση Τσίπρα: Δέχεται ότι οι σκοπιανοί είναι συνεχιστές... των αρχαίων Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
 Προδοτική δήλωση Τσίπρα: Δέχεται ότι οι σκοπιανοί είναι συνεχιστές... των αρχαίων Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν στον Τσίπρα, ο οποίος -ούτε λίγο ούτε πολύ- αναγνώρισε το δικαίωμα των σκοπιανών στο να είναι απόγονοι των Μακεδόνων και τουΜεγάλου Αλεξάνδρου!

Για την ακρίβεια, οι δηλώσεις του Τσίπρα, σε σχέση με το θέμα των Σκοπίων, έχουν ως εξής: «Ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος.

Αν σταματήσει μια, κατά την άποψή μου, αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες.

Σε αυτήν την προοπτική, βεβαίως, εγώ πρώτος θα είμαι που θα σπεύσω, ώστε η Ελλάδα να εγγυηθεί την αναπτυξιακή προοπτική και την ασφάλεια της γείτονος χώρας».

Με απλά λόγια, ο Τσίπρας υποστηρίζει ότι οι σκοπιανοί είναι κι αυτοί κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, «απλώς» δεν είναι οι μόνοι. «Κάτι» δικαιούται και η Ελλάδα…

Δυο εξηγήσεις υπάρχουν μόνο για την κατάπτυστη δήλωση:
α) ή ο Τσίπρας είναι εντελώς «ούφο» και επιδεικνύει εκ νέου ότι είναι ανιστόρητος, αγεωγράφητος και αγράμματος
β) ή διαπράττει συνειδητά εθνική προδοσία, με το να παραχωρεί την ιστορία της Μακεδονίας στους σφετεριστές σκοπιανούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή του Τσίπρα έρχεται μόλις λίγες μέρες (27 Νοεμβρίου) μετά την ανάρτηση στην πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων, την “VECER” , της δήλωσης του Προέδρου Γκλιγκόρωφ του 1992, ότι «είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε καμμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες». Δηλαδή, την στιγμή που οι σκοπιανοί δέχονται ότι είναι Σλάβοι, εκείνος ισχυρίζεται πως είναι κι αυτοί απόγονοι Μακεδόνων!

Γι’ αυτό, λοιπόν, το λέμε ξανά: Ντροπή και αίσχος!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications