Περίεργες βροχές γίνονται τα τελευταία χρονιά γιατί άραγε? - Πνίγηκε η Πρέβεζα!
 Περίεργες βροχές γίνονται τα τελευταία χρονιά γιατί άραγε? - Πνίγηκε η Πρέβεζα!

Πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διήμερο στην Ήπειρο.

Η νύχτα που πέρασε, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον Λούρο και χωριά της Πρέβεζας. Ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Κατσαούνος, μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της καταστροφής όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλησε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους. Η πυροσβεστική με 9 οχήματα και 21 άνδρες κλήθηκε να απεγκλωβίσει ακόμη και ανθρώπους μέσα από σπίτια τους, στα οποία το νερό έφτασε το ένα μέτρο.

Από την ισχυρή βροχόπτωση υπερχείλισε ο ποταμός και αποκολλήθηκε κομμάτι από το βουνό το οποίο μπήκε στο χωριό Άνω Ράχη στην Δημοτική Ενότητα Λούρου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Οι δρόμοι του χωριού γέμισαν από τόνους χώμα και πέτρας, ενώ καταπλακώθηκε και ένα αγροτικό Ι.Χ.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία ωστόσο δεν περιορίστηκαν μόνο στην Άνω Ράχη. Σοβαρό πρόβλημα ανέκυψε στον δρόμος προς Κοτσανόπουλο, ο οποίος έκλεισε εντελώς, ενώ προβλήματα αναφέρθηκαν και στο Ζερβό. Όπως θα δείτε στο βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook οι καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα είναι σοβαρές και σε πολλές περιπτώσεις το νερό που μπήκε σε σπίτια ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Οι κάτοικοι του Λούρου είναι σοκαρισμένοι καθώς υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές. Για την άντληση των υδάτων κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, όπου βρέθηκε στο σημείο με 9 οχήματα και 21 άντρες, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής κ.Βαρδής. Στο σημείο των πλημμυρισμένων σπιτιών βρέθηκαν και αστυνομικοί του Λούρου και του Α.Τ. Πρέβεζας.

Ο καιρός τα επόμενα 24ωρα Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τα επόμενα 24ωρα σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν όσοι είναι να ταξιδέψουν με πλοία να ενημερωθούν από το Λιμεναρχείο για τις απαγορεύσεις απόπλου (Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση κάτω από τις φωτογραφίες).

Ο καιρός του Σαββάτου
Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα δυτικά του Κυπαρισσιακού Κόλπου και στα ανοιχτά του νότιου Ιονίου θα σχηματίζονται οργανωμένες νεφώσεις και συμπλέγματα διάσπαρτων καταιγίδων που θα κινούνται προς την ηπειρωτική χώρα, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό τη δυτική, βορειοδυτική, νοτιοδυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία. Ασθενείς έως μέτριες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα Ιόνια νησιά και την Ήπειρο, ιδίως νωρίς το πρωί. Πιθανώς διάσπαρτες καταιγίδες να σχηματιστούν στο κεντρικό Ιόνιο με γρήγορη διάλυση.
Προέκταση των φαινομένων θα επηρεάζει ασθενώς κατά διαστήματα την Αιτωλοακαρνανία, την κεντρική Στερεά, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, τη βόρεια-βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία. Bροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους και στα ορεινά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications