Αξιωματούχος της NSA εξουσιοδότησε παρακολούθηση της οικογένειας Τραμπ – Οι πληροφορίες στέλνονταν στον Σόρος
Αξιωματούχος της NSA εξουσιοδότησε παρακολούθηση της οικογένειας Τραμπ – Οι πληροφορίες στέλνονταν στον Σόρος

Ένας πρώην παραστρατιωτικός αξιωματούχος της CIA και μέλος της ομάδας μετάβασης του Τραμπ, o Τζον Μαγκουάιρ, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για μια επιχείρηση συλλογής πληροφοριών στο Αφγανιστάν, ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΜακΜάστερ εξουσιοδότησε την παρακολούθηση μελών της οικογένειας του Στίβεν Μπάνον
και του Τραμπ και ότι οι πληροφορίες στέλνονταν στον Τζορτζ Σόρος, μεταδίδει το The Intercept.

Σύμφωνα με το The Intercept:“[Ο Μαγκουάιρ] είπε ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα στη CIA που προσχώρησαν τα προηγούμενα οκτώ χρόνια [υπό τον Ομπάμα] και μέσα στην κυβέρνηση και αποτύγχαναν να δώσουν στον πρόεδρο τις πληροφορίες που χρειαζόταν… Για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, ο Μαγκουάιρ είπε σε δύο τουλάχιστον άτομα ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ΜακΜάστερ, σε συντονισμό με έναν ανώτερο υπάλληλο της NSA, εξουσιοδότησε την παρακολούθηση των μελών της οικογένειας του Στίβεν Μπάνον και του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και Έρικ Τραμπ. Προσθέτοντας σε αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς, ο Μαγκουάιρ είπε ότι είχε επίσης αποδεικτικά στοιχεία πως ο ΜακΜάστερ χρησιμοποίησε ένα τηλέφωνο για να στείλει πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μέσω της παρακολούθησης σε μια εγκατάσταση στην Κύπρο που ανήκει στον Τζορτζ Σόρος”.

Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει το Intel News, ο Λευκός Οίκος του Τραμπ εξετάζει προτάσεις του ιδρυτής της μισθοφορικής ομάδας Blackwater, Έρικ Πρινς, και του Τζον Μαγκουάιρ, σε μια προσπάθεια να παράσχει στον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο και στον Λευκό Οίκο ένα παγκόσμιο ιδιωτικό δίκτυο κατασκοπείας που θα παρακάμπτει τις επίσημες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ένας πρώην ανώτερος υπάλληλος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ με γνώση από πρώτο χέρι της πρότασης δήλωσε:
”Ο Πομπέο δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη γραφειοκρατία της CIA, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό το πράγμα που αναφέρει απλά απευθείας σ’ αυτόν. Είναι ένας βραχίονας άμεσης δράσης, εντελώς έξω από τα βιβλία. Το όλο θέμα είναι ότι αυτό πρέπει να αναφέρει απευθείας στον Πρόεδρο και στον Πομπέο.”

Οι προτάσεις αφορούν έναν στρατό κατασκόπων που δεν έχουν επίσημη κάλυψη σε πολλές χώρες που είναι “απαγορευμένες περιοχές” για το σημερινό αμερικανικό προσωπικό πληροφοριών – όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Στις προτάσεις περιλαμβάνονται η εξέταση της δημιουργίας μιας νέας μονάδας παγκόσμιας έκδοσης με στόχο τη σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Μια προπαγανδιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη για την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού εξετάστηκε επίσης στις προτάσεις.

offtherecord.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications