Οι ΗΠΑ ψέκασαν με καρκινογόνες ουσίες ανυποψίαστους πολίτες στην περίοδο του Ψυχρού πολέμου
Οι ΗΠΑ ψέκασαν με καρκινογόνες ουσίες ανυποψίαστους πολίτες στην περίοδο του Ψυχρού πολέμου

Ο αμερικανικός στρατός δοκίμασε κρυφά καρκινογόνες χημικές ουσίες στους κατοίκους του Καναδά στο Winnipeg και Alberta κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου Οι δοκιμές συνδέονται με όπλα που περιλαμβάνουν ραδιενεργά συστατικά τα οποία προορίζονταν για επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, σύμφωνα με ταξινομημένα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν στο νέο βιβλίο της Lisa Martino-Taylor, Behind the Fog: How the U.S. Cold War Radiological Weapons Program Exposed Innocent Americans, αναπληρ’ωτρια καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο St. Louis Community College.

Τα περιστατικά συνέβησαν μεταξύ της 9ης Ιουλίου 1953 και της 1ης Αυγούστου 1953, όταν αεροσκάφη των ΗΠΑ ψέκασαν έξι χιλιόγραμμα θειούχου ψευδάργυρου καδμίου σε ανυποψίαστους πολίτες του Winnipeg. Ο στρατός επέστρεψε 11 χρόνια αργότερα το 1964 και επανέλαβε τα πειράματα σε άλλα μέρη του Καναδά, συμπεριλαμβανομένου του Suffield, της Alta και του Medicine Hat, της Alta, σύμφωνα με την ανέφερε η National Post .

“Στο Winnipeg, δήλωσαν ότι δοκιμάζουν αυτό που χαρακτηρίζουν ως χημική ομίχλη για να το προστατεύσουν σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης”, δήλωσε η συγγραφέας. “Το χαρακτηρίζουν ως μια αμυντική μελέτη όταν ήταν στην πραγματικότητα μια επιθετική μελέτη.” Η κυβέρνηση του Καναδά εν γνώσει της συμμετείχε σε αυτό το πείραμα ως μέρος μιας συμφωνίας που πραγματοποίησε με τις ΗΠΑ και την Αγγλία, αλλά φέρεται ότι δεν γνώριζε με τι ακριβώς ψεκάστηκαν οι πολίτες της, Ο Καναδάς εν γνώσει του συμμετείχε σε αυτό το πείραμα ως μέρος μιας συμφωνίας που πραγματοποίησε με τις ΗΠΑ και την Αγγλία, αλλά φέρεται ότι δεν του έλεγαν με τι ακριβώς ψεκάστηκαν οι πολίτες του, σύμφωνα με την Martino-Taylor.

Το 1964, ένα σημείωμα από Καναδούς αξιωματούχους εξέφρασε την ανησυχία ότι ένα “αμερικανικό αεροσκάφος εκπέμπει εμφανώς ορατές εκπομπές”, δήλωσε η Martino-Taylor.

Στα έγγραφα του Καναδά και των ΗΠΑ, οι δοκιμές αναφέρθηκαν ως βιολογικά και χημικά όταν τα έγγραφα υποδηλώνουν ότι στην πραγματικότητα ήταν ο συνδυασμός των δύο με ραδιολογικά συστατικά για να σχηματίσουν ένα συνδυασμένο όπλο.
Οι ΗΠΑ εργάζονταν στην παραγωγή ενός ραδιενεργού νευρικού παράγοντα που συνδύαζε τις επικίνδυνες χημικές ενώσεις φωσφόρου-32 και VX. “Το σουλφίδιο του ψευδαργύρου καδμίου ενεργούσε ως ένας φθορίζων ιχνηλάτης που θα βοηθούσε τον αμερικανικό στρατό να καθορίσει πώς το ραδιενεργό απόρριμμα από ένα όπλο που χρησιμοποιείται στα Σοβιέτ θα έμενε μέσα στα αέρια ρεύματα”, δήλωσε η Martino-Taylor.

Ένα πρόσθετο σημείωμα του 1966 από το Suffield αναφέρει ότι ο αμερικανικός στρατός ήθελε να ταξιδέψει στο Suffield για να «συζητήσει τη χρήση τεχνικών ραδιενεργού ιχνηλατών σε δοκιμές χημικών όπλων». Κατά την προετοιμασία για άλλες δοκιμές που αφορούσαν το BG, ένα βακτήριο, ο αμερικανικός στρατός επιστράτευσε τον αριθμό των διαθέσιμων νοσοκομείων στην περιοχή με κλινικές, δείχνοντας μια πιθανή περαιτέρω σύνδεση με το έργο της CIA για τον ανθρώπινο πειραματισμό MK-Ultra. (Το πρόγραμμα της CIA για έλεγχο του νου) Είναι γνωστό ότι το Ινστιτούτο Allan Memorial στο νοσοκομείο Royal Victoria θεωρείται το λίκνο των σύγχρονων βασανιστηρίων και ότι ο δρ Donald Ewen Cameron, που γεννήθηκε στη Σκωτία, ασχολήθηκε σοβαρά με το υποέργο 68. Ο Cameron είχε επίσης μερική χρηματοδότηση από την CIA (περ. 62.000 δολάρια) και η καναδική κυβέρνηση για πειράματα πλύσης εγκεφάλου και βασανιστήρια, σύμφωνα με το The McGill Daily .

Έτσι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να επεκτείνουν τα πειράματα βασανιστηρίων στο Suffield;
Για δεκαετίες η μαζική βάση Suffield στην Αλμπέρτα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα χημικών και βιολογικών όπλων στον κόσμο. «Για σχεδόν 50 χρόνια, οι επιστήμονες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν τόσο απασχολημένοι στο να διευρύνουν τις γνώσεις τους με μέσα δοκιμών για χημικά και βιολογικά όπλα (CBW) στη νότια Αλμπέρτα,» αναφέρει το Global Research.
“Οι ΗΠΑ ήταν πολύ επιθετικές”, δήλωσε η Martino-Taylor. “Ο Καναδάς φάνηκε λιγότερο αναμεμιγμένος, όπως διαβάζω μέσω της τεκμηρίωσης”. Μέχρι τώρα θεωρήθηκε ότι οι ΗΠΑ πειραματίστηκαν μόνο για το δικό τους λαό, αλλά τώρα είναι γνωστό ότι επίσης πειραματίστηκαν στους γείτονές τους στον Καναδά και προσπάθησαν να επεκτείνουν αυτόν τον πειραματισμό στα επίπεδα που έκαναν στις ΗΠΑ.

Η CIA πραγματοποίησε αρκετά ανήθικα ανθρώπινα πειράματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μια περίπτωση έκαναν έγχυση ραδιενεργού υλικού σε νοσοκομειακούς ασθενείς χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ενώ άλλα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε έγκυες γυναίκες στο Nashville οι οποίες έλαβαν ένα ραδιενεργό κοκτέιλ σιδήρου να καταπιούν, έτσι ώστε οι ερευνητές να μπορούν να καθορίσουν εάν ο καρκίνος θα μπορούσε να μεταφερθεί στους απογόνους τους. Ακόμη και παιδιά τρέφονταν με ραδιενεργό πλιγούρι βρώμης ως μέρος ενός “επιστημονικού συλλόγου”, δήλωσε η Martino-Taylor.

Ένα άλλο που αποκαλύφθηκε από την Martino-Taylor, αφορά πάλι ψεκασμό των ίδιων σωματιδίων με θειούχο ψευδάργυρο καδμίου από τον αμερικανικό στρατό σε διάφορες πόλεις, σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ , όπως το Σαιντ Λούις και το Τέξας. το έργο αυτό ήταν γνωστό ως Operation LAC (Large Area Coverage.)

Το κοινό εξαπατήθηκε λέγοντας τους ότι το πείραμα ήταν να δημιουργηθούν παραπετάσματα καπνού που ο στρατός θα μπορούσε να αναπτύξει για να προστατεύσει τις ΗΠΑ από οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση από τη Ρωσία τότε. Στην πραγματικότητα, δοκίμαζαν βιολογικούς παράγοντες στον πληθυσμό που βλαβερούς για την υγεία τους.

“Η μελέτη ήταν μυστική για έναν λόγο. Δεν είχαν εθελοντές που θα έλεγαν, ναι, θα αναπνεύσω θειούχο ψευδάργυρο καδμίου με ραδιενεργά σωματίδια “, δήλωσε η Martino-Taylor, στο KSDK . “Αυτή ήταν μια παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας, όλων των διεθνών κωδίκων και της ίδιας της στρατιωτικής πολιτικής εκείνης της εποχής”.
Η έκθεση δεν σημείωσε αν τα πειράματα στον Καναδά συνδέθηκαν με την Operation LAC, αν και έχει πολλές ομοιότητες με το έργο ή αν αυτό ήταν ένα μεγαλύτερο μέρος του Έργου 112 . Ωστόσο, εδώ και χρόνια, η καναδική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι εξέτασε βιολογικά όπλα στην Αλάσκα και την Αλμπέρτα καθώς και ψεκασμό “προσομοιωμένων βιο-όπλων σε πόλεις της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Winnipeg”.

Στο Pathogens for War, του ιστορικού Donald Avery του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο, αναφέρει ότι οι καναδοί επιστήμονες εμπλέκονταν στενά στην έρευνα βιο-όπλων των ΗΠΑ μέχρι το 1969, όταν ο τότε πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον ολοκλήρωσε μονομερώς το πρόγραμμα. Σημαντικές ποσότητες τοξινών, συμπεριλαμβανομένων του Sarin και του νεύρο-παράγοντα VX, ήταν αποθηκευμένες σε Suffield τουλάχιστον μέχρι το 1989, αναφέρει το The Star.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει μια μακροχρόνια πολιτική για τον πειραματισμό στον άνθρωπο, κάνοντας πειράματα στον άμαχο πληθυσμό της για δεκαετίες από τη δεκαετία του 1950, πραγματοποιώντας συνολικά 239 δοκιμές “germ-warfare” πάνω σε κατοικημένες περιοχές .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάργησαν το πρόγραμμα βιολογικών όπλων στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και συμφώνησαν σε μια συνθήκη του 1997 τη “Σύμβαση για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης χημικών όπλων” να καταστρέψουν όλα τα χημικά όπλα. Μια έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας του 1997 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μυστικές δοκιμές του στρατού «δεν εκθέτουν τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά σε χημικά επίπεδα που θεωρούνται επιβλαβή». Ωστόσο, στην ίδια έκθεση παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε αρκετή έρευνα για το χρησιμοποιούμενο χημικό προϊόν σε πολύ περιορισμένες μελέτες σε ζώα.

Τρεις Δημοκρατικοί που εκπροσωπούν περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές – ο William Lacy Clay του Missouri, ο Brad Sherman της California και ο Jim Cooper από το Tennessee – έχουν εκφράσει την οργή τους από τις αποκαλύψεις, ανέφερε η NY Post .
Το γραφείο του Cooper σχεδιάζει να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες από το νομοθετικό σύνδεσμο του Στρατού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Chris Carroll.
“Ζητάμε λεπτομέρειες για τον ρόλο του Πενταγώνου, καθώς και για οποιαδήποτε συνεργασία ερευνητικών ιδρυμάτων και άλλων οργανισμών”, ανέφερε ο Carroll. «Αυτές οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές, ενοχλητικές και επώδυνες».

“Εγώ μαζί με τους συναδέλφους μου ζητώ όλη την αλήθεια για αυτές τις δοκιμές και θα απευθύνω στους φίλους της Αντιπροσωπείας του Missouri στην Επιτροπή του Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων για τη βοήθειά τους», δήλωσε ο Clay σε δήλωση.

Παρόμοια βάσανο πέρασαν και οι Βρετανοί εν αγνοία τους κατά την περίοδο 1940 – 1979 όταν η κυβέρνηση τους ψέκαζε με βακτήρια, σύμφωνα με την Guardian.
Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και οι άλλες κυβερνήσεις, αρνούνται ακόμα και σήμερα ότι ρίχνουν τόνους θανατηφόρων χημικών ουσιών στον ουρανό και αποκαλούν το θέμα “θεωρία συνωμοσίας”, γελοιοποιώντας όσους τους κατηγορούν ως «συνωμοσιολόγους», παρά το πλούσιο βεβαρημένο ιστορικό τους με πειραματισμούς σε αθώους, ανυποψίαστους πολίτες. Δικούς τους και άλλων κρατών, των οποίων οι κυβερνήσεις δείχνουν τόσο ενδιαφέρον, ώστε ποτέ να μην ζητούν εξηγήσεις ή να ενημερώνουν τους λαούς τους.
Ακόμα δυσπιστείς;

nea.allnewz

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications