Μόλις δύο λεπτά θα χρειάζεται η παγκόσμια χούντα - Δεν το πιστεύετε; Δείτε το Βίντεο!
 Μόλις δύο λεπτά θα χρειάζεται η παγκόσμια χούντα - Δεν το πιστεύετε; Δείτε το Βίντεο!

Στο Γκουιγιάνγκ της Κίνας διεξήχθη το πείραμα της δεκαετίας!

Στόχος να διαπιστωθεί πόσο χρόνο θα χρειαζόταν για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ένας δημοσιογράφος του BBC, ο οποίος αναμίχθηκε τυχαία με τον γενικό πληθυσμό 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Με άλλα λόγια, πόση ώρα θα χρειαστεί η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα λειτουργεί εκ μέρους μιας παγκόσμιας χούντας, προκειμένου να εντοπίσει τον ύποπτο, ο οποίος αντιδρά κατά του καθεστώτος.

Αφότου η αστυνομία έπιασε την εικόνα του και την έβαλε στη μαζική βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου, η οποία περιέχει την εικόνα του προσώπου για κάθε κάτοικο του Γκουιγιάνγκ, ο δημοσιογράφος ξεκίνησε.

Μάλιστα, του δόθηκε, ένα προβάδισμα καθώς αναμίχθηκε στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Μόλις ο χρόνος του προβαδίσματος, τερματίστηκε, υποβλήθηκε αίτημα για την άμεση σύλληψή του στον υπολογιστή που ήταν εξοπλισμένος με το πιο πρόσφατο λογισμικό ασφαλείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Το λογισμικό σάρωσε εκατομμύρια φωτογραφίες από δεκάδες χιλιάδες κάμερες στο Γκουιγιάνγκ, που όλες μεταδόθηκαν πίσω στον κύριο υπολογιστή, ψάχνοντας για τον δημοσιογράφο.
Τα αποτελέσματα συγκλονίζουν!
Χρειάστηκαν συνολικά 7 λεπτά πριν η αστυνομία τον συλλάβει με φυσικό τρόπο.
Δεδομένου ότι χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να συγκεντρωθεί η αστυνομία και να σπεύσει στην τοποθεσία που βρισκόταν ο δημοσιογράφος, η πραγματική ταυτοποίηση θα μπορούσε να διαρκέσει μόλις δύο λεπτά.
Μόλις δύο λεπτά για να βρεθεί ένας άνθρωπος σε μια πόλη 3,5 εκατομμυρίων!
Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τον Μεγάλο Αδελφό, ο οποίος εξελίσσεται!

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications