ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1955: Φόνοι, ληστείες, εμπρησμοί, προσοχή εδώ: βιασμοί Ελληνίδων, και βασανιστήρια!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1955: Φόνοι, ληστείες, εμπρησμοί, προσοχή εδώ: βιασμοί Ελληνίδων, και βασανιστήρια!

Συνηθισμένη τακτική για να μαγαρίσουν (με γονίδια) :βιασμοί Ελληνίδων σας θυμίζει κάτι? μάλλον οχι γιατί η πλειοψηφία δεν ξέρει αληθινή ιστορία! Hellstorm 1945 Μαζικοί βιασμοί σε Γερμανίδες γυναίκες έως και μικρά κορίτσια, υπό διαταγές του Οβριού Ilya Echrinpyrg που μοίραζε φυλλάδια για εβδομάδες να βιάσουν "γερμανικές γάτες" οσες είχαν μείνει ζωντανές, απο τα ολοκαυτώματα ολοκλήρων πόλεών!

Το παράδειγμα των προσχεδιασμένων γεγονότων κατά των Ελλήνων της Πόλης το 1955 είναι ενδεικτικό της πόσης εμπιστοσύνης μπορεί να τύχει ο τούρκος και ποια είναι τα αληθινά αισθήματά που τρέφουν για τους Έλληνες. Για να μην κυνηγούμε χείμαιρες Ελληνοτουρκικής φιλίας…

Η δράση της ΕΟΚΑ και η εξαιτίας αυτής καταθορύβηση και απόγνωση των Άγγλων, τους οδήγησε στην απόφαση όπως ενθαρρύνουν τους Τούρκους για ενέργειες εναντίον των Ελλήνων της Ελλάδας και, γενικά, εναντίον του ελληνικού Έθνους.

Έτσι, από τις αρχές του καλοκαιριού, οι Τούρκοι άρχισαν λυσσαλέο πόλεμο εναντίον του ελληνικού στρατού και της Χριστιανικής Εκκλησίας. Θορυβώδεις και προκλητικές υπήρξαν επίσης οι εκδηλώσεις στην Τουρκία για τα γεγονότα του 1920-22, που έγιναν στις 30 Αυγούστου ’55. Από την 1η Σεπτεμβρίου, μάλιστα, άρχισε σε ολόκληρη την Τουρκία η εγγραφή εθελοντών, «για να πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας αν παραστεί ανάγκη».
Ταυτόχρονα, στη Θράκη άρχισε οργανωμένη προσπάθεια εξέγερσης των εκεί Τούρκων. Με βάση το σατανικό αγγλοτουρκικό σχέδιο, η αφορμή – σύνθημα για το τουρκικό όργιο έπρεπε να αρχίσει από την Ελλάδα, με υπαίτιους μάλιστα τους… Έλληνες.

Τον Σεπτέμβριο του 1955, έγιναν προσχεδιασμένα τρομακτικά γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, με αποκλειστικό σκοπό τον αφανισμό του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία Μέτα την Γερμάνια ήρθε η σειρά της μικράς Ασίας (που ορισμένοι έχουν το θράσος να λένε οτι οι "ναζι" έκαναν γενοκτονία Ελλήνων εκεί για να καλύψουν τους όμβριους). Συγκεκριμένα, η ενορχηστρωμένη επιδρομή ξεκίνησε «δοκιμαστικά» στις 28 Αυγούστου, όταν, την ώρα της θείας λειτουργίας, ομάδα 20 τούρκων υπό τα βλέμματα της Αστυνομίας, όρμησε και κατέστρεψε τους ιερούς ναούς Παναγίας Νεοχωρίου και Ταξιαρχών Στενής.

Ο εφιάλτης, όμως, δεν είχε καν αρχίσει. Έπρεπε πρώτα να δοθεί μια σπουδαία παράσταση, να σκηνοθετηθεί ένα ικανό ερέθισμα που να «δικαιολογούσε» τους δασκαλεμένους όχλους, να στηθεί μια προβοκάτσια. Γι’ αυτό, διαλέχτηκε η Θεσσαλονίκη, που φέρνει στους Τούρκους συνειρμούς για τον κεμάλ τους, τον αδίστακτο σφαγέα του μικρασιατικού Ελληνισμού.

Το «σκηνικό»
Τρεις μέρες πριν από τον χαλασμό, η γυναίκα του Τούρκου Προξένου στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε – στις 3 Σεπτεμβρίου -φωτογράφο, για μερικές φωτογραφίες του εξωτερικού χώρου του Προξενείου και του φερόμενου ως σπιτιού του Κεμάλ, που βρίσκεται στον περίβολο του. Την επομένη, 4/9/55, πήρε μαζί της τις φωτογραφίες και αναχώρησε για την Τουρκία. Τα μεσάνυχτα της 5ης προς την 6η Σεπτεμβρίου, εξερράγη η περίφημη βόμβα στον κήπο του τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και έξω από το φερόμενο ως σπίτι του Κεμάλ, που δεν έπαθε καμιά ζημιά, εκτός από δύο παράθυρα που έσπασαν. Το Υπουργείο Βορείου Ελλάδας, με ανακοίνωσή του επισήμαινε ότι με την πράξη αυτή, που προερχόταν από Τούρκους, προετοιμαζόταν η μεγάλη επίθεση εναντίον των Ελλήνων της Μικράς Άσίας.

Οι ελληνικές Αρχές κινητοποιήθηκαν τότε έγκαιρα και κατάφεραν να βρουν τον ένοχο. Ειδικότερα, ο Τούρκος κλητήρας του Προξενείου ομολόγησε ότι αυτός τοποθέτησε τη βόμβα, την οποία του έδωσε ένας μουσουλμάνος από την Κομοτηνή, ονόματι Οκτάι Ενγκίν. Ο Ενγκίν συνελήφθη την ίδια μέρα και ομολόγησε την τρομοκρατική προβοκατόρικη πράξη του. Ο Οκτάι ήταν φοιτητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η Ελληνική Πολιτεία τον είχε βοηθήσει να εισαχθεί χωρίς εξετάσεις πλήττοντας συνταγματικές αρχές και εκείνος, για ανταμοιβή, αποφάσισε να συνεργαστεί με την Τουρκία σε βάρος της χώρας που τον είχε σαν ένα καλό παιδί. Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος στη Θράκη στο μουσουλμανικό χωριό Σαλμώνη – και υποψήφιος βουλευτής με το ελληνικό Κόμμα των Φιλελευθέρων (1952).

Το πογκρόμ
Πέντε ώρες μετά την έκρηξη της προβοκατόρικης βόμβας στο τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, η εφημερίδα «Ισταμπούλ Εξπρές», σε έκτακτη έκδοση της, δημοσίευσε την είδηση και είχε και φωτογραφίες, που, «όλως τυχαίως», ήταν αυτές που, επίσης «τυχαίως», είχε πάρει, τρεις μέρες πριν από την έκρηξη, η γυναίκα του Προξένου. Μονταρισμένες οι περισσότερες έδειχναν την οικία του Κεμάλ να καίγεται που όμως από την έκρηξη δεν δημιουργήθηκε πυρκαγιά. Το γεγονός μάλιστα ότι τότε ο συντομότερος δρόμος για Κωνσταντινούπολη ήταν δέκα ώρες και το ότι οι φωτογραφίες ενεφανίσθησαν μετά από 5 ήδη τυπωμένες σε εφημερίδα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης των επιδιώξεων των υποκινητών των ανθελληνικών αυτών ενεργειών.

Εξωφρενικό ήταν επίσης το γεγονός, ότι το διεθνές πρακτορείο του BBC του Λονδίνου, ανήγγειλε την έκρηξη… μισή ώρα πριν αυτή γίνει. Πώς. όμως, γνώριζαν οι Άγγλοι τα γεγονότα και με τόση σιγουριά ώστε να το προαναγγείλουν δημόσια, και παγκόσμια, μισή ώρα πριν; Στην Κύπρο είχαν ήδη ετοιμάσει της κρεμάλες, γι΄ αυτό και έπρεπε να περάσουν τη θήλεια και στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης.

Το σχέδιο είχε φτάσει στην «αυθόρμητη» φάση του πογκρόμ, αφού αμέσως μετά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, την ίδια μέρα, ομάδες αδίστακτων και αιμοβόρων Τούρκων, με λοστούς στα χέρια, δρώντας υπό την καθοδήγηση της παρακρατικής οργάνωσης «Η Κύπρος είναι τουρκική» – της οποίας επικεφαλής ήταν ο αρχισυντάκτης της «Ισταμπούλ Εξπρές» Χικμέτ Μπιλ, και υπό τη διεύθυνση του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Ναμίκ Γκεντίν, που συντόνιζε την επιχείρηση από τη Νομαρχία Κωνσταντινούπολης – συγκεντρώνονταν στην πλατεία «ταξίμ», φωνάζοντας «Θάνατος στους Γκιαούρηδες».

Ο όχλος αυτός, μεγάλο ποσοστό του οποίου είχε έρθει από τα βάθη της Ανατολής κινούμενος με στρατιωτική πειθαρχία, έσπειρε τον τρόμο και την καταστροφή στους ανυποψίαστους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ακριβώς οτι είχαν κάνει το 1945 στην Γερμανία . Σύμφωνα με στοιχεία των ιδίων των τουρκικών αρχών:
1. Δολοφονήθηκαν 16 Έλληνες μεταξύ των οποίων και ο 90χρονος ιερομόναχος της μονής Βαλουκλή, Χρύσανθος Μαντάς, που ο όχλος τον έκαψε ζωντανό μέσα στο κελί του!
2. Καταστράφηκαν 4340 καταστήματα, 27 φαρμακεία, 21 εργοστάσια, 110 ξενοδοχεία και κέντρα, 2600 σπίτια, καθώς και 26 σχολεία, όλα ελληνικά. 3. Ερειπώθηκαν και βεβηλώθηκαν 73 εκκλησίες, με κειμήλια τεραστίας αξίας, οκτώ αγιάσματα και τρία μοναστήρια.
4. Συλήθηκαν χριστιανικά κοιμητήρια και ξεθάφτηκαν νεκροί. Με ανατριχίλα περιγράφεται η εικόνα του ξεθαμμένου λειψάνου του Χρ. Ηλιάσκου στο κοιμητήριο του Σισλή, που είχε ταφεί μόλις προ 2 ημερών.

5. Βεβηλώθηκαν οι τάφοι Πατριαρχών.
6. Βασανίστηκαν μέχρι θανάτου κληρικοί και διαπομπεύθηκαν άλλοι. Συγκεκριμένα, ο Επίσκοπος Παμφίλου Γεράσιμος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, ενώ ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Γεννάδιος παραφρόνησε και μετά από λίγο πέθανε. Επίσης, πολλοί ιερείς γυμνώθηκαν και διαπομπεύθηκαν στους δρόμους, πιεζόμενοι να φωνάζουν πως «Η Κύπρος είναι τουρκική».
Οι πρωτοφανείς αυτές καταστροφές μπορούν να συγκριθούν μόνο με την μικρασιατική καταστροφή. Πρόκειται σαφέστατα για την κωνσταντινουπολίτικη καταστροφή (τη δεύτερη μετά το 1821), που εξουδετέρωσε εντελώς τον ακμαίο Ελληνισμό της Πόλης, που τότε είχε στα χέρια του όλη την οικονομία και το εμπόριο.

ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
Στη Σμύρνη, που είχε ζήσει μόλις 30 χρόνια πριν τις φλόγες της νέας Τουρκίας(πρώην Ανατολία ) με το που πήρε την εξουσία ο Κέμαλ , ήταν εγκατεστημένοι το 1955 Έλληνες αξιωματικοί στο εκεί «συμμαχικό» στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Οι αξιωματικοί αυτοί γνώρισαν την πρωτοφανή τουρκική μανία και μαρτύρησαν στα χέρια αιμοσταγών καθαρμάτων .
Εκείνες τις τραγικές μέρες στον Εθνικό κήπο της Σμύρνης λειτουργούσε Διεθνής Έκθεση. Στις 9 λοιπόν το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου, ο τουρκικός όχλος βάδισε προς τα εκεί, έκαψε το ελληνικό περίπτερο μπροστά στα μάτια των ξένων επισκεπτών και ποδοπάτησε την επίσημη ελληνική σημαία του περιπτέρου. Στη συνέχεια, ο όχλος κατευθύνθηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, που είχε κτιστεί πριν από δύο χρόνια για τις ανάγκες των Ελλήνων αξιωματικών και η τουρκική μανία το κατάστρεψε παντελώς.
Τρίτος στόχος στη Σμύρνη, ήταν τα σπίτια των οικογενειών των Ελλήνων αξιωματικών, που λεηλατήθηκαν πλήρως από τους τρομοκράτες της Άγκυρας.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Οι δρόμοι της Πόλης είχαν βουλιάξει από τα ελληνικά υπάρχοντα που πέταξαν οι Τούρκοι. Όλοι αυτοί οι τύπου που μπήκαν στα σπίτια μας, ήταν μαζεμένοι στις γωνιές και μοίραζαν τα «λάφυρα». Έβλεπες αυτούς τους ανθρώπους, με τα κουρελιασμένα ρούχα να φορούν κάτι ακριβό: Ένα χρυσό ρολόι, ολοκαίνουργια παπούτσια, ένα ακριβό καπέλο. Ο Μεντερές, ο Πρωθυπουργός, είχε βγει για επιθεώρηση στους δρόμους και έβλεπες το πλήθος των φανατισμένων Τούρκων να του φωνάζει: «Αφέντη, δεν μας έμειναν ρόπαλα»!…(Γιώργος Λεύκαρος).

Βιάστηκαν χιλιάδες Ελληνίδες
Κατά τη διάρκεια των Σεπτεμβριανών, στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, βιάστηκαν εκατοντάδες Ελληνίδες. Για ευνόητους λόγους αναφέρθηκαν 200 βιασμοί, αλλά από κύκλους της ελληνικής μειονότητας, υπολογίστηκαν σε δύο χιλιάδες οι Ελληνίδες – ηλικίας από έξι μέχρι 8ο χρονών -που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Βαλουκλή για περίθαλψη. Μερικές από αυτές παραφρόνησαν.
Στο Γενί Σεχίρ, ένα κοριτσάκι εφτά χρονών, βρέθηκε στο διάβα του τουρκικού όχλου, οποίος το περικύκλωσε και το παρέδωσε σε ένα δύσμορφο και σωματώδη αχθοφόρο, με το παρατσούκλι «γορίλας». Το κτήνος αυτό βίασε την ανυπεράσπιστη μικρή Ελληνοπούλα μπροστάσε όλο τον όχλο – τέρας, που φώναζε ρυθμικά, με αρρωστημένη λύσσα «Αυτά παθαίνουν οι Γκιαούρηδες».
Σε μια άλλη περίπτωση, βιάστηκε από κανίβαλους Τούρκους έγκυος έξι μηνών, μπροστά στα μάτια, μάλιστα, του άντρα της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications