Η Αυστρία κάνει το μεγάλο βήμα: Γεγονός ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός κεντροδεξιάς-δεξιάς
Η Αυστρία κάνει το μεγάλο βήμα: Γεγονός ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός κεντροδεξιάς-δεξιάς

Ο συντηρητικός Σεμπάστιαν Κουρτς και το εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPÖ),ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μια συμφωνία που ανοίγει τις πόρτες της καγκελαρίας στον νεαρό ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος (OVP) της Αυστρίας αλλά και που σηματοδοτεί την επιστροφή της εθνικής δεξιάς στην εξουσία.

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης για τα επόμενα πέντε χρόνια» σημείωσε ο Κουρτς, ενώ είχε στο πλευρό του τον ηγέτη του FPÖ, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

«Οι ψηφοφόροι μας έδωσαν ξεκάθαρη εντολή να λάβουμε υπόψη μας τις ανησυχίες τους, ιδίως στο θέμα της ασφάλειας» τόνισε ο Στράχε. «Θέλουμε να μειώσουμε τα βάρη των φορολογουμένων... και πάνω απ' όλα θέλουμε να εγγυηθούμε μεγαλύτερη ασφάλεια στην χώρα μας, μεταξύ άλλων μέσω της μάχης για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης» υπογράμμισε ο Κουρτς.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα, μετά την επίσημη επικύρωση των όρων της συμφωνίας από τα δύο κόμματα αύριο Σάββατο.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες σημείωσαν ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε θα παρουσιαστούν αύριο, έπειτα από τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρόεδρο της χώρας. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου όπου επικράτησε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ÖVP.

Το FPÖ είχε κυβερνήσει με τους συντηρητικούς το διάστημα 2000- 2007. ΥΓ η υψωμένη γροθιά των κομμουνιστών είναι εκδήλωση μίσους βίας και βαρβαρότητας, όσο για το δρεπάνι και το σφυρί ? χιλιάδες βρήκαν τραγικό θάνατο απο αυτα στα χεριά κομμουνιστών ειναι φονικά όπλα , και το σφυρί παραμένει αγαπημένο "όπλο" των κομμουνιστών γιατί τους άρεσε πάντα να βασανίζουν τα θύματα αντί να τα σκοτώνουν με μια σφαίρα ! οι οποίοι δεν ειναι Ευρωπαίοι γενετικά αλλα και βάρβαρη φυλή...

Ο λεγόμενος και ναζιστικός χαιρετισμός δωρικός(οι κομμουνιστές λένε ψευδώς και υποκριτικά οτι ειναι μονο ναζιστικός όταν ηταν ο επίσημος χαιρετισμός πατριωτικών κινημάτων επι αιώνες ανεξάρτητου χωράς , τι να περιμένει κάνεις απο κήρυκες τους ψεύδους?) και έχει πάντα το ίδιο νόημα και μεταδίδει το ίδιο μήνυμα όπως τότε στους 300 του Λεωνίδα και στους νέους Σπαρτιάτες, Θηβαίους, Αθηναίους κτλ κτλ, και δηλώνει εκδήλωση σεβασμού, γιαυτό τον είχαν και στην Αμερική κάποτε στα σχολεία μετα το απαγόρευσαν μην θυμίζει στους κομμουνιστές(οι γνήσιοι ειναι Οβριοί δεύτερης γενιάς) την μοναδική ενεργή επανάσταση που έγινε κατα της μασονία μετά απο 2000 χρονιά στην Ευρώπη, απο εθνικιστικό κόμμα του Χίτλερ 3 χώρες έβαλαν ταυτόχρονα για την κερδίσουν αυτο δεν έχει ξανα γίνει στα χρονικά, και τους τσούζει ακόμα και σήμερα μετά απο 70 χρονιά, πείτε για "ναζι" σε κομμουνιστή να δείτε πως θα κάνει !ο κομμουνισμός δεν ειναι άπλα "ιδεολογία", οι λεγόμενοι ψυχολόγοι τι έχουν να πουν γιαυτό?

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications