Γυναίκα με όγκο εγκεφάλου άκουγε “Θεϊκές φωνές” που την ενέπνευσαν στην αυτο-θυσία!!!
Γυναίκα με όγκο εγκεφάλου άκουγε “Θεϊκές φωνές” που την ενέπνευσαν στην αυτο-θυσία!!!

Υπάρχει μια πολύ επιστημονική εξήγηση πίσω από την ιστορία μιας γυναίκας έντονης πνευματικότητας και θρησκευτικότητας.

Ωστόσο, δεν ήταν παρά μόνο όταν η 48χρονηη ασθενής έγινε δεκτή στο νοσοκομείο με αυτοτραυματισμένες πληγές μαχαιριού που ήταν εμπνευσμένες από δύο «ουράνιες φωνές». Οι γιατροί ωστόσο ανακάλυψαν τον αργά αναπτυσσόμενο όγκο του εγκεφάλου πίσω από την ακραία ευσέβειά της.

Η ασθενής έφτασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ψυχολογίας στη Βέρνη της Ελβετίας με αρκετούς αυτοτραυματισμούς μέχρι και 7 εκατοστά. Σύμφωνα με την έκθεση της περίπτωσης, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Frontiers of Psychology , είπε στους ιατρούς ότι είχε οδηγηθεί σε θρησκευτική θυσία που είχε ενθαρρυνθεί να το πράξει με δύο πνευματικές φωνές που της μιλούσαν τακτικά.

Ενώ η γυναίκα είχε πάντα μια μέση συγγένεια για πνευματικότητα, γνώρισε επίσης περιόδους βαθιάς θρησκευτικής αφοσίωσης σε έναν κύκλο 9 έως 10 ετών, υποδηλώνοντας ότι η εξέλιξη του όγκου επηρέαζε ενεργά την έκταση της θρησκευτικότητάς της. Κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων, προσχώρησε στους Μάρτυρες του Ιεχωβά για να εγκαταλείψει μετά από ένα ή δύο χρόνια, αναφέροντας μια σημαντική μείωση της θρησκευτικότητας.

Όσο για τις ακουστικές ψευδαισθήσεις, η ασθενής είπε ότι δεν άρχισε να ακούει τις θεϊκές φωνές μέχρι το 2012 - τρία χρόνια πριν γίνει δεκτή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Αυτές οι ψευδαισθήσεις συνέβησαν συχνά (μερικές φορές περισσότερο από μία φορά το λεπτό) και είχαν τη μορφή εντολής ή διαλόγου μεταξύ της γυναίκας και των δύο φωνών. Οι συνομιλίες και τα αιτήματα έτειναν να είναι θρησκευτικού χαρακτήρα, αλλά ήταν επίσης ευχάριστες, είπε η ασθενής. Μερικές φορές, θα μπορούσαν να συνεχίσουν για ώρες.

Αργότερα, οι μαγνητικές τομογραφίες αποκάλυψαν έναν όγκο στον εγκέφαλο που επηρεάζει τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ακουστική επεξεργασία, τη συναισθηματική ρύθμιση και, πιο ειλικρινείς, τις πνευματικές εμπειρίες: ο οπίσθιος θάλαμος, ο οπίσθιος ταμπόν, η ραχιαία εσωτερική κάψουλα και ο αριστερός εξωτερικός γένος.

Ωστόσο, λόγω της τρέχουσας έλλειψης ανάπτυξης όγκων, η ομάδα δεν πραγματοποίησε καμία χειρουργική επέμβαση. Αντ 'αυτού, οι γιατροί πρότειναν αντιψυχωσικά φάρμακα, τα οποία φάνηκαν να μειώνουν τα συμπτώματα. Μόλις όμως η δοσολογία μειώθηκε, τα συμπτώματα επέστρεψαν και ο ασθενής μίλησε για μια ανανεωμένη εγγύτητα προς τον Θεό. Εξέφρασε επίσης ανησυχίες για την αλλαγή της στάσης απέναντι στη θρησκεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας όγκος στον εγκέφαλο έχει συνδεθεί με τη θρησκευτική πίστη. Νωρίτερα φέτος, μια γυναίκα ηλικίας 60 ετών από την Ισπανία διαγνώστηκε με καρκίνο, αφού άρχισε να "μιλάει" με την Παναγία .

kavalarissa

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications