Φάκελοι Κένεντι: Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν ψευδείς επιθέσεις με Σοβιετικό αεροπλάνο για να προκαλέσουν πόλεμο
Φάκελοι Κένεντι: Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν ψευδείς επιθέσεις με Σοβιετικό αεροπλάνο για να προκαλέσουν πόλεμο

Για όσους θεωρούν ακόμα απίθανη την ιδέα μια κυβέρνηση να σκοτώσει αθώους πολίτες, ακόμα και δικούς της, για να πετύχει τον σκοπό της, τα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα για τον Τζον Κένεντι αποκάλυψαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξέταζε την κατασκευή ή την απόκτηση Σοβιετικού αεροσκάφους προκειμένου να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον αμερικανικών ή φιλικών βάσεων που θα μπορούσε στη συνέχεια να αποτελέσει δικαιολογία για πόλεμο.

Τα έγγραφα περιγράφουν μια συνάντηση στις 22 Μαρτίου 1962 που συζήτησε «το ζήτημα που έθεσε ο υπουργός δικαιοσύνης σχετικά με τη δυνατότητα κατασκευής ή απόκτησης Σοβιετικού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από την “Ειδική Ομάδα (Augmented)”, η οποία σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια της CIA περιελάμβανε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι, τον Διευθυντή της CIA Τζον ΜακΚόουν, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας ΜακΤζορτζ Μπάντι και τον Πρόεδρο των Μικτών Αρχηγών Προσωπικού Λάιμαν Λέμνιτζερ. Και ενώ δεν ήταν μέλη, ο Πρόεδρος Κένεντι και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιν Ρασκ θα παρίσταντο στις συναντήσεις.

Τα προηγουμένως άκρως απόρρητα έγγραφα αναφέρουν: “Στην περίπτωση αεροσκάφους που αποκτήθηκε από αποστασία ή από αγορά, η αποκάλυψη του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ θα απέκλειε την επακόλουθη συγκεκαλυμμένη χρήση αυτών των αεροπλάνων. Η απόκρυψη της ύπαρξης κατασκευαζόμενου αεροσκάφους για πιθανή συγκεκαλυμμένη χρήση θα απαιτούσε τη δημιουργία μιας μέγιστης περιοχής ασφαλείας. Διαφορετικά, θα ήταν πολύ δύσκολο να αποκρυφθεί η ύπαρξη τέτοιου αεροσκάφους από τα αδιάκριτα βλέμματα του αμερικανικού τύπου και του κοινού”.

“Υπάρχει μια πιθανότητα ότι τέτοιο αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια επιχείρηση εξαπάτησης σχεδιασμένη να προκαλέσει σύγχυση στα εχθρικά αεροπλάνα στον αέρα, να ξεκινήσει μια αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον εχθρικών εγκαταστάσεων ή σε μια επιχείρηση προκλήσεων στην οποία το Σοβιετικό αεροσκάφος θα φαίνεται να επιτίθεται σε αμερικανικές ή φιλικές εγκαταστάσεις προκειμένου να παρέχει μια δικαιολογία παρέμβαση των ΗΠΑ”.

Η ιδέα της χρησιμοποίησης ψεύτικου Σοβιετικού αεροσκάφους σε μια λεγόμενη “false flag” επίθεση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο «Μια ημιτελής ζωή: Τζον Φ. Κένεντι, 1917-1963» του Ρόμπερτ Ντάλεκ που κυκλοφόρησε το 2001. Το βιβλίο του Ντάλεκ λέει ότι η ιδέα να κατασκευαστεί ή να αποκτηθεί Σοβιετικό αεροσκάφος προτάθηκε από τον διευθυντή της CIA ΜακΚόουν, ωστόσο, τα δημοσιευθέντα έγγραφα λένε ότι τέθηκε από τον υπουργό δικαιοσύνης Κένεντι.

Η απελευθέρωση των εγγράφων δολοφονίας του Κένεντι επιβεβαίωσε άλλα ήδη γνωστά σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει βία για να δημιουργήσει πρόσχημα για πόλεμο.

Ένα από αυτά είναι η ”Επιχείρηση Mongoose”, μια μυστική επιχείρηση του 1960 υπό τον πρόεδρο Αιζενχάουερ, στην οποία η CIA σχεδίαζε να φυτέψει βόμβες στο Μαϊάμι, να βυθίσει πλοία γεμάτα πρόσφυγες και να δολοφονήσει εξόριστους ηγέτες με σκοπό η ευθύνη να αποδοθεί στον Φιντέλ Κάστρο σε μια “Κομμουνιστική Κουβανική εκστρατεία εκφοβισμού”.

“Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε μια Κομμουνιστική Κουβανική εκστρατεία εκφοβισμού στην περιοχή του Μαϊάμι, σε άλλες πόλεις της Φλόριντα και ακόμη και στην Ουάσινγκτον. Η τρομοκρατική εκστρατεία θα μπορούσε να στοχεύει Κουβανούς πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες”, ανέφερε μια απόρρητη έκθεση του Απριλίου 1962 που έστειλε ο στρατηγός Έντουαρντ Λάντσντεϊλ στον στρατηγό Μάξγουελ Τέιλορ.

“Η έκρηξη μερικών πλαστικών βομβών σε προσεκτικά επιλεγμένα σημεία, η σύλληψη ενός Κουβανού πράκτορα και η απελευθέρωση προετοιμασμένων εγγράφων που τεκμηριώνουν την εμπλοκή της Κούβας θα βοηθούσαν επίσης στην προβολή της ιδέας μιας ανεύθυνης κυβέρνησης”.

Η ”Επιχείρηση Mongoose” ήταν μέρος της ”Επιχείρησης Northwoods” (τα απόρρητα έγγραφα γι’ αυτή την επιχείρηση εδώ) που εκτός των άνωθεν περιλάμβανε από την CIA πράξεις τρομοκρατίας εναντίον Αμερικανών πολιτών και στρατιωτικών στόχων, αεροπειρατίες αεροπλάνων, ανατίναξη ενός πλοίου των ΗΠΑ και διεξαγωγή βίαιης τρομοκρατίας σε πόλεις των ΗΠΑ. Οι προτάσεις απορρίφθηκαν από τη διοίκηση του Κένεντι.

www.offtherecord

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications