Facebook: Ναι, υπάρχει πρόβλημα. Ίσως φταίνε και οι χρήστες
Facebook: Ναι, υπάρχει πρόβλημα. Ίσως φταίνε και οι χρήστες

Το Facebook, το παραδέχεται. Σε ένα κείμενο που ανέβηκε στο επίσημο blog του, παραδέχθηκε ότι μάλλον δεν κάνει καλό στην ψυχική υγεία και ισορροπία των χρηστών του.

Το κείμενο έρχεται μετά από μια σημαντική έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας που έδειξε ότι οι χρήστες του Facebook που χρησιμοποιούν συνεχώς την πιο δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σταδιακά γίνονται πιο δυστυχισμένοι και ότι στρεβλώνεται η αντίληψή τους για το τι είναι ανθρώπινη επαφή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την προσέγγιση των στελεχών του Facebook που έγραψαν το πολύ διακριτικό, είναι αλήθεια, mea culpa, δεν είναι η απομάκρυνση από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η εμβάθυνση σε αυτό: ακόμα περισσότερα μηνύματα σε άτομα που εκτιμούμε, ακόμα περισσότερα shares και likes, ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

Στην ουσία, το Facebook ισχυρίζεται ότι οι χρήστες είναι εκείνοι που δεν απολαμβάνουν τα καλά που η πλατφόρμα τους δίνει, καθώς απλώς τρέχουν στο feed τους και πατούν like στα τυφλά.

Πάντως, το Facebook έχει προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών, ώστε να κάνει πιο ουσιαστική την παρουσία του στη ζωή των χρηστών του, καθώς το feed του τώρα προωθεί αναρτήσεις από φίλους που η ίδια η πλατφόρμα θεωρεί είναι σημαντικοί, ενώ έχει προσθέσει και λειτουργία «σίγασης» (snooze) για «φίλους» που γίνονται ενοχλητικοί

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications