Εκτελεστές σε μέγεθος παλάμης
Εκτελεστές σε μέγεθος παλάμης

Ανέκαθεν πίσω από κάθε δολοφονία κρυβόταν ανθρώπινος νους και κατ’ επέκταση ανθρώπινο χέρι αυτολεξεί. Σήμερα η εκτίναξη της τεχνολογίας πάει ΙΣΩΣ να διαταράξει αυτήν τη νοσηρή “ισορροπία”, δημιουργώντας ρομποτικούς τηλεκατευθυνόμενους δολοφόνους.

Το κοινό, βέβαια, σημείο μεταξύ παρελθόντος – παρόντος βρίσκεται στο ότι ο γενεσιουργός νους παραμένει να είναι ανθρώπινος.

Έχουμε ήδη παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον - σε ταινίες προς το παρόν! - drones, σε μέγεθος παλάμης, να ‘ενσαρκώνουν’ τον ρόλο του Εκτελεστή. Φαίνεται, σύμφωνα με ισχυρισμούς μερίδας επιστημόνων, ότι βαδίζουμε προς κατευθύνσεις επικίνδυνες, όπου η ίδια η ζωή πιθανόν να ακολουθήσει κινηματογραφικές πρακτικές.

Όλα τα μέσα υλοποίησης αυτών των πρακτικών είναι ήδη στα χέρια μας. Το ερώτημα είναι περισσότερο το ΠΟΤΕ ακριβώς θα γίνουμε μάρτυρες τέτοιων σκηνών και λιγότερο το ΑΝ θα γίνουμε εν τέλει μάρτυρες. Κι αυτό γιατί πρόθυμα μυαλά για άμεση εφαρμογή υπήρχαν και υπάρχουν ουκ ολίγα…

Μια ενδιαφέρουσα σκέψη για μια τέτοια πιθανολογία είναι η ακόλουθη:

Στις 9 Ιουνίου 2014, το Natural News έβγαλε στην επιφάνεια την είδηση ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί μικροσκοπικά drones - χαμηλού κόστους! - που θα μπορούσαν μια μέρα να ‘αφανίσουν’ διεφθαρμένους πολιτικούς, διευθυντές εταιρειών και κοινούς εγκληματίες.

Μελετώντας τις τάσεις στην ανάπτυξη της τεχνολογίας όσον αφορά στα drones, τόσο σε επίπεδο λογισμικού όσο και σε επίπεδο σκληρού δίσκου, προβαίνω στην πρόβλεψη ότι σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας τα «drones – καμικάζι» που θα αναγνωρίζουν πρόσωπα και θα πραγματοποιούν στοχευμένες αποστολές δολοφονίας με αξιοσημείωτη ακρίβεια και αξιοπιστία.

Οι τέσσερις υπαρκτές τάσεις που μπορεί να οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε αυτό είναι:

1) Κατασκευή Drone σε μέγεθος μινιατούρας:Μαζική παραγωγή οικονομικών drones σε μέγεθος μικρού πουλιού. Αυτά πιθανότατα στην αρχή θα έχουν χομπιστική χρήση, αλλά πολύ εύκολα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναλάβουν πιο επιθετικό ρόλο.

2) Συστήματα Αναγνώρισης Προσώπου:Μικρογραφίες συστημάτων Αναγνώρισης Προσώπου που θα τοποθετηθούν σε μικροσκοπικά drones και θα τροφοδοτούνται εύκολα και γρήγορα εν ώρα πτήσης.
3) Ταχεία κατασκευαστική εξέλιξη των drones,με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησής τους από όλο και μικρότερες ομάδες ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων εταιρειών, μικρότερων εθνών, πανεπιστημίων και ακτιβιστικών ομάδων.
4) Αυξημένες βελτιώσεις στην ισχύ των μπαταριών,επιτρέποντας μεγαλύτερο χρόνο πτήσης και πιο ισχυρή Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU).

Αυτές οι τέσσερις τάσεις θα οδηγήσουν τελικά στη δημιουργία των «drones – καμικάζι», με ικανότητα αναζήτησης, προσδιορισμού και ‘τερματισμού’ ενός συγκεκριμένου ανθρώπινου στόχου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πιθανότατα πολλές κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο εργάζονται ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αυτή η τεχνολογία θα αναδιαμορφώσει την έννοια του “Πολέμου”, επιτρέποντας σε χώρες - όπως π.χ. η Β.Κορέα - να μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες τέτοιου είδους drones στις ΗΠΑ μέσω της Κίνας, χαρακτηρίζοντάς τα ως “παιχνίδια” κατά την εισαγωγή τους.

Κι αν…;;;Κι αν κάποιος θα είναι πια σε θέση να σκοτώνει σχεδόν τον οποιονδήποτε, απλά για μερικές χιλιάδες;;;
Αν το drone αυτοκαταστραφεί αμέσως μετά την εκτέλεση, δε θα υπάρχουν ούτε καν ίχνη για το ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία…
Δύο καίριες ερωτήσεις:
1) Είναι τα «drones-δολοφόνοι» καλό πράγμα;;;
2) Αυτή η ανησυχία είναι πιο σοβαρή σε σχέση με έναν πυρηνικό πόλεμο;;;

Το video που ακολουθεί, σύντομο και εντυπωσιακό, οπτικοποιεί τη δυσάρεστη πιθανότητα ενός «drone-φονιά»:

greek1.blogspot

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications