Το μυστήριο των αρχαίων πυλών της Σαουδικής Αραβίας
Το μυστήριο των αρχαίων πυλών της Σαουδικής Αραβίας

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει 400 μυστηριώδεις δομές πέτρας στην άκρη των ηφαιστείων, που θα μπορούσαν να είναι εκεί για χιλιάδες χρόνια, σε μια απομακρυσμένη ερημική περιοχή στη Σαουδική Αραβία.

Οι πέτρινες δομές - οι οποίες βρέθηκαν χρησιμοποιώντας το Google Earth - έχουν χαρακτηριστεί ως «πύλες» επειδή φαίνεται ότι μοιάζουν με πύλες πεδίου από πάνω.

Μερικά από αυτά τα περίεργα χαρακτηριστικά είναι περισσότερο από τέσσερις φορές το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γήπεδα, και οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν ηλικία έως και 7.000 έτη.

Ο David Kennedy, του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, δήλωσε ότι ο σκοπός και η ηλικία αυτών των δομών, που βρίσκονται στην περιοχή Harrat Khaybar ,στη Σαουδική Αραβία, παραμένει άγνωστη.

«Οι πύλες βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά σε βρώμικα, αφιλόξενα χωράφια με λάβα, με ελάχιστο νερό ή βλάστηση, τοποθεσίες φαινομενικά από τις πιο ανεπιθύμητες για το είδος μας», γράφει σε ένα έγγραφο που πρόκειται να δημοσιευθεί τον Νοέμβριο, στο περιοδικό Arabian Archaeology and Epigraphy.

Οι πύλες είναι «πετρόκτιστες, οι τοίχοι χονδρικά κατασκευασμένοι και χαμηλοί», είπε.Οι περίεργες συστάδες «φαίνεται να είναι οι παλαιότερες τεχνητές δομές στο τοπίο», έγραψε ο δρ. Kennedy.Οι μικρότερες πύλες έχουν μήκος 13 μέτρα, ενώ η μεγαλύτερη είναι τα 1,699 πόδια (518 μέτρα), γράφει η Live Science.

Ο Δρ Κένεντι δήλωσε ότι «καμία προφανής εξήγηση του σκοπού τους δεν μπορεί να δοθεί».Πολλές από τις κατασκευές έχουν πολλούς τοίχους πέτρας που σχηματίζουν ορθογώνιο σχέδιο, ενώ άλλοι - που ονομάζονται πύλες τύπου Ι - έχουν ένα πέτρινο τοίχο με σωρούς πέτρες στα άκρα.

Στη δεκαετία του 1980, πριν από την ανακάλυψη των πύργων, επισκέφθηκαν την περιοχή δύο ηφαιστειονοπαθείς,ο Vic Camp και ο John Roobolmapped.Έγραψαν μια περιοχή που περιελάμβανε λάβα με πόρτες και άλλες δομές πέτρας.Εκτίμησαν ότι μερικές από τις πύλες γύρω από τις κοιλάδες της λάβας που εξέτασαν χτίστηκαν πριν από 7.000 χρόνια.
Ο Δρ Κένεντι δήλωσε ότι η αρχαιολογική έρευνα είναι απαραίτητη για να προσδιοριστεί πότε κατασκευάστηκαν.

taxidistoanexigito

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications