Θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων για την άδεια στον Κουφοντίνα κια την υποδοχή απο αριστερούς  - ΒΙΝΤΕΟ
Θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων για την άδεια στον Κουφοντίνα - ΒΙΝΤΕΟ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της χώρας η διήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού που χορηγήθηκε στο ηγετικό μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο «Λουκάς» της 17Ν βρίσκεται από την Πέμπτη στο σπίτι του στον Βαρνάβα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει τεθεί σε διαρκή και στενή επιτήρηση, «φυσική και ηλεκτρονική».

Ήδη ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει δώσει το «παρών» δυο φορές στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης. Η πρώτη ήταν την Πέμπτη, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, αμέσως μετά την έξοδό του από την φυλακή και η δεύτερη περίπου στις 18:30 όταν έφυγαν τα τηλεοπτικά συνεργεία από το σπίτι του στο Βαρνάβα.

Ο Κουφοντίνας έφτασε στο σπίτι του, συνοδευόμενος από την σύζυγο του, Αγγελική Σωτηροπούλου, τον γιο του Έκτορα, τη δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ και κάποιους φίλους και αλληλέγγυους. Στη συνέχεια μαζί με την οικογένειά του, φίλους και αλληλέγγυους πήγαν σε ταβέρνα για να γευματίσουν.«Ήταν μία χαρά, χαρούμενος και ευδιάθετος», δήλωσε η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στον Βαρνάβα. «Οι δικοί του άνθρωποι, η γυναίκα του και ο γιος του ήταν πολύ χαρούμενοι, αγκαλιασμένοι», συμπλήρωσε.

Ο Αμερικανός πρέσβης για την άδεια του Κουφοντίνα: Ατιμάζουν τη μνήμη των θυμάτων
Την αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ προκάλεσε η απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού να δοθεί 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Προσθέτω τη φωνή μου σε εκείνες από όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα που εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να αφήσει ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της «17Ν», αναφέρει σε tweet του ο κ. Πάιατ και προσθέτει:

«Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, ωστόσο η εν λόγω άδεια ατιμάζει την μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους».

Μετά τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, την έντονη αντίδρασή της για την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέφρασε και η Βρετανίδα πρέσβης, Κέιτ Σμιθ.

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων» έγραψε στο Twitter η κ. Σμίθ. Το tweet της συνοδεύεται από πλακέτα για τον στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς, που δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχούμε ότι ο Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στη φυλακή
Την ανησυχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι ο δολοφόνος της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας
μπορεί να μην επιστρέψει στη φυλακή εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.
«Κάτι συνέβη σήμερα (σ.σ. χθες) στην Ελλάδα που μας προκάλεσε τρομερή ανησυχία. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Θέλουμε να καταδικάσουμε την έξοδο από τη φυλακή του καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έλαβε διήμερη άδεια από ελληνική φυλακή.

Έχει καταδικαστεί για αρκετές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων αυτής του Γουίλιαμ Νορντίν αλλά και του Ρόναλντ Στούαρτ» δήλωσε η Νάουερτ και πρόσθεσε: «Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές ανησυχίες μας για την απόφαση αυτή στην ελληνική κυβέρνηση. Ορισμένα καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη που είχαν βγει με άδεια στο παρελθόν στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και προφανώς έχουμε ανησυχία για αυτό».
Ανακοίνωση για τη 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρει ότι είναι αδιανόητο πώς ένας τρομοκράτης που έχει σκοτώσει διπλωμάτες έχει το δικαίωμα να απολαύσει μια τέτοια ρύθμιση.
«Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη λύπη μας ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Τσετίν Γιοργκού το 1991 και για την απόπειρα δολοφονίας και του διπλωματικού υπαλλήλου Ντενίζ Μπουλούκμπαση και για τη συμμετοχή στη δολοφονία του δεύτερου σύμβουλου της τουρκικής πρεσβείας Ομέρ Χαλούκ Σιπαχίογλου, βγήκε από τη φυλακή σήμερα (9 Νοεμβρίου) για μια περίοδο δύο ημερών» γράφει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό πώς ένας τρομοκράτης που έχει επανειλημμένα αφαιρέσει τις ζωές των διπλωματών μας έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια τέτοια ρύθμιση. Η ανοχή σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη ατιμάζει τη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications