Θρήνος & οργή στη Μάνδρα-Μέσα στη λάσπη για 4η μέρα! ατελείωτα προβλήματα
Θρήνος & οργή στη Μάνδρα-Μέσα στη λάσπη για 4η μέρα! ατελείωτα προβλήματα

Στους 19 έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική καθώς σήμερα εντοπίστηκαν τρεις ακόμα σοροί αντρών που ανήκαν στον κατάλογο των αγνοούμενων.

Πλέον, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν τρία ακόμα άτομα που αγνοούνται, ενώ τη δική τους μάχη δίνουν και οι κάτοικοι της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασής τους, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι από την Τετάρτη δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα το πρόβλημα με την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση των περιοχών τους.

Ποια είναι τα τρία τελευταία θύματα
Ο 38χρονος οδηγός φορτηγού Γιάννης Ρούμελης, ο 59χρονος κυνηγός Δημήτρης Δημητρόπουλος και ο 29χρονος επίσης οδηγός Πέτρος Κολέτσης είναι τα τρία τελευταία πρόσωπα που συμπληρώνουν τον μακρύ κατάλογο των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες. Σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε αρχικά η σορός του 38χρονου Γιάννη Ρούμελη από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης της πυροσβεστικής σε επιχείρηση, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας.

Ο άτυχος οδηγός φορτηγού. Φωτογραφία: ANT1NEWS Η νταλίκα του άτυχου οδηγού είχε κοπεί στα δύο από την ορμή του νερού την Τετάρτη. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε θαμμένος κάτω από λάσπη και μπάζα και ανασύρθηκε έπειτα από μία ιδιαίτερη δύσκολη επιχείρηση, καθώς υπήρχε και διαρροή υγραερίου.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν στον κόλπο της Ελευσίνας, από σκάφος του Λιμενού, πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη οι σοροί του 59χρονου κυνηγού Δημήτρη Δημητρόπουλου και του 29χρονου Πέτρου Κολέτση. Η μία από τις σορούς μάλιστα είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.

Τραγικές σκηνές στο Θριάσιο -Θρήνος από τους συγγενείς
Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τόσο έξω από την επιχείρηση όπου εντοπίστηκε ο 38χρονος οδηγός όσο και στο Θριάσιο, όπου έσπευσαν συγγενείς των αγνοουμένων, προκειμένου να μάθουν αν επρόκειτο για τους δικούς τους ανθρώπους. Όσον αφορά στον 29χρονο Πέτρο Κολέτση μάλιστα την αναγνώριση έκανε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Απόγνωση και οργή στη Μάνδρα
Τουλάχιστον 2.000 νοικοκυριά στη Μάνδρα έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, καθώς έχουν ζημιές που δεν επιδιορθώνονται δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής που αντιμετωπίζει ακόμα μεγάλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

«Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Κριεκούκη, σημειώνοντας ότι ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. «Πού είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

Χωρίς νερό η περιοχή
Στο μεταξύ με το πέρασμα των ημερών διαφαίνεται και το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν από τις φονικές πλημμύρες οι υποδομές των περιοχών που επλήγησαν. Ειδικότερα, στη Μάνδρα, το δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης είναι μερικώς κατεστραμμένο με το νερό να μην είναι πόσιμο και τον δήμο να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να την το πίνουν μέχρι να διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Στο πλευρό των πληγέντων στέκονται διάφοροι δήμοι της Αθήνας αποστέλλοντας υδροφόρες ενώ σε εγρήγορση για πιθανές υγειονομικές συνέπειες είναι και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications