Σε 3 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν 2 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά από μήνυση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για βασανισμό!!
Σε 3 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν 2 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά από μήνυση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για βασανισμό

Η υπόθεση χρονολογείται, επί εποχής λειτουργίας της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Η πρωτόδικη απόφαση, που πάρθηκε όπως υποστηρίζεται από αστυνομικούς υπό την παρουσία δεκάδων στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν καταδικαστική για τους δύο αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας και απαλλακτική για μια αστυνομικό και τώρα κρίνεται εκ νέου στο εφετείο. φωτογραφία αρχείου

Πως όμως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία και κυρίως, γιατί;

Ήταν μια συνήθης ημέρα επεισοδίων στα Εξάρχεια, με την τότε ομάδα ΔΕΛΤΑ να διενεργεί περιπολίες στα στενά δρομάκια της περιπολίες για έλεγχο υπόπτων. Σε μια από αυτές τις οδούς, μία ομάδα διαπιστώνει ότι μια κυρία, σημείωνε σε ένα χαρτί κάποια στοιχεία. Η εικόνα της, καθώς την είχαν προσπεράσει, διαγράφηκε στον καθρέφτη μιας από τις μηχανές και την παρατηρησε ο οδηγός.

Αμέσως γίνεται αναστροφή και ζητούνται από την κυρία, το σημείωμα και η ταυτότητα, δεδομένου ότι πιθανολόγηθηκε πως κατέγραφε τις πινακίδες. Η κυρία αρνείται και γίνεται προσαγωγή της στην Κρατική Ασφάλεια. Μέχρι εδώ οι περιγραφές και οι ισχυρισμοί, κυρίας και αστυνομικών φαίνεται αν μη τί άλλο να συμφωνούν.

Η διάσταση απόψεων, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ξεκινά από την ώρα της προσαγωγής στον έκτο όροφο της ΓΑΔΑ και στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, που για λόγους εφικτού συλλογισμού, σημειώνεται ότι έγινε νυχτερινές ώρες. Σημειώνουμε επίσης, πως όσα αποτυπώνουμε αποτελούν προϊόν αφήγησης αστυνομικών.

Η κυρία και στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, αρνείται να δώσει το σημείωμα, αναφέρει τα στοιχεία της και δηλώνει ότι αποτελεί στέλεχος στο γραφείο σημαίνοντος μέλους στο πολιτμπιρό του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι έχει ενημερωθεί τηλεφωνικά το κόμμα.

Οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν τη διαχείριση της υπόθεσης, μπροστά στην άρνηση της για παράδοση του σημειώματος κα μετά την επίμονη απαίτηση να της δώσουν τα στοιχεία τους, αποφασίζουν σωματικό έλεγχο, που διενεργείται από γυναίκα αστυνομικό η οποία εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία στα κρατητήρια του εβδόμου. Είτε χαριτολογώντας, είτε για λόγους άσκησης ψυχολογικής πίεσης και εκδικητικής αντίδρασης στην έως τότε συμπεριφορά της, είτε επειδή η αστυνομικός υπηρετούσε στη δίωξη ναρκωτικών, ένας από τους δύο αξιωματικούς της επισημαίνει ότι στο διπλανό γραφείο που θα γίνει ο έλεγχος, να μην την υποβάλλει σε κολπικό και πρωκτικό έλεγχο.

Ο έλεγχος γίνεται και η κυρία που απελευθερώνεται μετά από παρέμβαση ενός τότε ανώτατου αξιωματικού με υψηλό αξίωμα στην ιεραρχία της ΕΛΑΣ, καταφεύγει στον εισαγγελέα και υποβάλει μήνυση για βασανισμό. Ο λόγος ότι αφενός υπήρξε προσβολή προσωπικότητας που συνιστά αδικαιολόγητο βασανισμό η παρότρυνση για αποφυγή κολπικού και πρωκτικού ελέγχου, αφετέρου ότι στο γραφείο που έγινε ο έλεγχος και το οποίο "έβλεπε" στην Αλεξάνδρας, τα στόρια ήταν ανοιχτά και έβλεπαν τη γυμνή διαδικασία αστυνομικοί που για το συγκεκριμένο λόγο είχαν πάει στη ταράτσα της απέναντι τράπεζας, κάτι που συνιστά προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας.

Πρωτόδικα, όπως προαναφέραμε , οι δύο αξιωματικοί καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση, η αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο απαλλάχθηκε και τώρα η υπόθεση κρίνεται στο εφετείο. Επαναλαμβάνουμε πως όλα περιέχονται ως πληροφορίες αποτελούν αφήγηση αστυνομικών, που δηλώνουν γνώστες του περιβάλλοντος δεδομένων κι ενεργειών.

Στο bloko.gr θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την αφήγηση και της άλλης πλευράς.

newsnowgr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications