23 Νοε 2017

Οι προκλητικές δηλώσεις Μπουτάρη ταξιδεύουν στην Τουρκία: «Η Β.Ελλάδα είναι πλούσια σε τουρκική κληρονομιά!»

Οι προκλητικές δηλώσεις Μπουτάρη ταξιδεύουν στην Τουρκία: «Η Β.Ελλάδα είναι πλούσια σε τουρκική κληρονομιά!»

Να «αποκαλύψει περισσότερο την οθωμανική της κληρονομιά» ετοιμάζεται η … Θεσσαλονίκη,σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της τουρκικής «Daily Sabah» που αναδημοσιεύει δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας ετοιμάζεται να αποκαλύψει περισσότερη την οθωμανική της κληρονομιά -συμπεριλαμβανομένων τζαμιών και λουτρών- σχεδιάζοντας και λειτουργία μουσείου ισλαμικής τέχνης, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης» αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζοντας : «Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο 75χρονος δήμαρχος της πόλης, δήλωσε πως : "Δεν μπορεί να χτιστεί το μέλλον χωρίς να γνωρίζουμε το παρελθόν μας. Για αυτό κάνουμε ορατή ξανά το κομμάτι αυτό της ιστορίας της πόλης μας" (Σημ. Οθωμανική περίοδο). Ιστορία που ήταν κρυμμένη, επειδή οι Έλληνες δεν είναι καλά ενημερωμένοι».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από υπουργείο Πολιτισμού ν’ αναλάβει ο δήμος τη διαχείριση πέντε οθωμανικών κτιρίων, προκειμένου να αποκατασταθούν και να ανοίξουν για το κοινό ως … τουριστικοί ατραξιόν στην πόλη. Μεταξύ αυτών το Αλατζά Ιμαρέτ, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως σκοπεύει να λειτουργήσει μόνιμη έκθεση ισλαμικής τέχνης στην πόλη, προκειμένου να διασώσει τα οθωμανικά ίχνη στην ιστορία της Θεσσαλονίκης.

«Πάντα λέω ότι είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους, έχουμε την ίδια ιστορία και την ίδια κουλτούρα. Πολεμήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αυτό πρέπει να το αφήσουμε πίσω» φέρεται να δήλωσε.

Όπως αναφέρει η Daily Sabah : «Η Βόρεια Ελλάδα είναι πλούσια σε … τουρκική κληρονομιά. Ωστόσο, αρκετές τοπικές αρχές έχουν παραμελήσει να προστατεύσουν και να αποκαταστήσουν πολλούς από αυτούς τους θησαυρούς», ενώ σημειώνει την άρνηση των ελληνικών Αρχών να δώσουν άδεια στην Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ), να επισκευάσει μνημεία που χρονολογούνται από την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Ενημερωτικά, ο οργανισμός ΤΙΚΑ αποτελεί το μακρύ χέρι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε δεκάδες χώρες όπου η Τουρκία επιθυμεί να διατηρεί σημαντική οικονομική, πολιτιστική και πολιτική επιρροή, επιχειρώντας σε βάθος χρόνου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των λαών της περιοχής και να εμπεδώσει στις τοπικές κοινωνίες την κεντρική ιδέα ότι όλοι αποτελούν μέρος μιας κοινής Οθωμανικής κληρονομιάς, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο από πλευράς επιρροής και οικονομικής πολιτικής και πολιτιστικής ισχύς θα έχει η Άγκυρα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι προκλητικές δηλώσεις Μπουτάρη ταξιδεύουν στην Τουρκία: «Η Β.Ελλάδα είναι πλούσια σε τουρκική κληρονομιά!»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications