Ο ηθοποιός που έχει παίξει σε 150 ταινίες και δεν έχετε δει ποτέ [Βίντεο]
Ο ηθοποιός που έχει παίξει σε 150 ταινίες και δεν έχετε δει ποτέ [Βίντεο]

Τι κοινό έχουν μια σειρά από τις γνωστότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή τρόμου;

Φιλμ δηλαδή σαν τα «Batman Returns», «Hellboy» και «Λαβύρινθος του Πάνα»;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη μεν, περιστρέφεται ωστόσο γύρω από τον Νταγκ Τζόουνς, έναν χολιγουντιανό ηθοποιό που μετρά 30 χρόνια καριέρας και 150 τίτλους στο βιογραφικό του χωρίς να έχει δει ποτέ κανένας το πρόσωπό του.

Γιατί σε όλους μα όλους αυτούς τους ρόλους του τον βλέπουμε μέσα σε μάσκες και κοστούμια ή με τόσο βαρύ μέικ απ που δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσεις τον άνθρωπο. Παίζει όμως μονίμως εξωγήινους, δαίμονες και τέρατα, κι έτσι το μασκάρεμά του είναι το λιγότερο επιβεβλημένο.

Ο παραγωγικότατος ηθοποιός είναι σήμερα 57 ετών και μίλησε στο «Buzzfeed» για την ομολογουμένως ιδιοσυγκρασιακή του καριέρα: «Με προσλαμβάνουν γιατί είμαι ψηλός και αδύνατος τύπος. Και με άλλα ταλέντα, ελπίζω!», λέει ο ίδιος, «οι άνθρωποι που φτιάχνουν τα πλάσματα αρέσκονται να ξεκινούν με μια ψιλόλιγνη φιγούρα, γιατί μπορούν να χτίσουν πάνω της και να μη γίνει πολύ ογκώδης».

Ο Νταγκ βρίσκει όπως λέει δουλειά γιατί δεν έχει κανένα πρόβλημα να μη φαίνεται το πρόσωπό του, όπως τόσοι και τόσοι ηθοποιοί. Ξεκίνησε μάλιστα την καριέρα του ως ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του «Πιγκουίνου» Ντάνι ΝτεΒίτο στο «Batman Returns», πριν παίξει τέρατα, ζόμπι, βρικόλακες και άλλα απόκοσμα πλάσματα της φαντασίας. Και κατόπιν δεν προλάβαινε να ερμηνεύει χαρακτήρες σε σινεμά και τηλεόραση!

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο τον έχει πάρει σε έξι ταινίες του. Στον «Λαβύρινθο του Πάνα» ενσαρκώνει μάλιστα διπλό ρόλο, καθώς είναι πίσω από κοστούμια. «Για μένα είναι άλλο ένα σημάδι τι είδους ηθοποιός είναι ο Νταγκ», είχε πει ο Ντελ Τόρο, «ένας τύπος που δεσμεύεται και μετά δεσμεύεται ακόμα περισσότερο. Είναι κομμάτι του ρόλου».

Την επόμενη φορά που θα δείτε φιλμ φαντασίας ή τρόμου προσέξτε καλά τους τίτλους τέλους, καθώς δεν αποκλείεται καθόλου να ήταν εκεί και να μην τον πήρατε μυρωδιά…

pyli-apokalypseis

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications