Μήνυση κατέθεσε ο Τσακ Νόρις και η σύζυγός του εναντίον φαρμακευτικών εταιριών ΒΙΝΤΕΟ
Μήνυση κατέθεσε ο Τσακ Νόρις και η σύζυγός του εναντίον φαρμακευτικών εταιριών ΒΙΝΤΕΟ

επειδή οι εταιρίες παραπλανούσαν ασθενείς και ιατρούς σχετικά με την ασφάλεια των αντιδραστήρων με βάση το γαδολίνιο.

Πριν από πέντε χρόνια, η σύζυγος του ηθοποιού, Gena, έκανε πολλαπλές μαγνητικές τομογραφίες ρουτίνας για να ελέγξει μια αρθριτική πάθηση. Για να δημιουργηθεί μια καλύτερη εικόνα, εισάγεται μια βαφή αντίθεσης στο σώμα, στην περιοχή της απεικόνισης. Ο χημικός παράγοντας που χρησιμοποιείται πιο συχνά είναι ένα βαρέο μέταλλο που ονομάζεται γαδολίνιο. Οι μαγνητικές απέδωσαν ελάχιστα για την αρθρίτιδα, αλλά είχαν ως αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση της Gena από γαδολίνιο. Θεωρητικά, το γαδολίνιο πρέπει να αποβληθεί από το σώμα μέσω των νεφρών. Όταν το γαδολίνιο διασπάται στην ελεύθερη μορφή του πριν εκδιωχθεί από το σώμα, όπως και την περίπτωση της Gena, ένας ασθενής μπορεί να υποστεί ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Τελικά η γυναίκα εμφάνισε τη Νόσο Αποθήκευσης Γαδολινίου. Η νόσος απόθεσης γοδολινίου μόλις πρόσφατα έγινε διαγνωσμένη ιατρική κατάσταση. Πριν από πέντε χρόνια δεν γνώριζαν την αιτία των δεινών της και της φθίνουσας υγείας της. Για χρόνια, η κατάστασή της παρέμεινε απροσδιόριστη ή γίνονταν λανθασμένες διαγνώσεις. Νοσηλευόταν πολλές φορές με πολλαπλές εξουθενωτικές κρίσεις πόνου και κάψιμο σε όλο το σώμα της. Εμφάνισε βλάβες στα νεφρά, απώλεια ενέργειας και κινητικότητας, καθώς και δυσκολία στην αναπνοή λόγω βλάβης των πλευρών. Τώρα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη δηλητηρίαση από γαδολίνιο, συνεχίζει να απαιτεί τακτικές θεραπείες βλαστικών κυττάρων και άλλες θεραπείες για να θεραπεύσει το κεντρικό νευρικό της σύστημα. Η υπόθεση αυτή στοίχισε στον Τσακ την κινηματογραφική του καριέρα.

"Μας έχουν κοστίσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια οι θεραπείες για να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από το γαδολίνιο στο σώμα της. Ενώ η κατάστασή της έχει βελτιωθεί, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τη Νόσο Αποθέσεως Γαδολινίου".

Όπως λέει είναι τυχερός που έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει τις ολοκληρωμένες θεραπείες που απαιτούνται για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας της γυναίκας του. Η ασφάλεια αυτή τη στιγμή δεν πληρώνει για αυτές τις θεραπείες, ενώ η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη συνηθέστερη μέθοδο αφαίρεσης γαδολινίου, την χηλίωση, μια θεραπεία που καθαρίζει το σώμα από τοξικά, βαρέα μέταλλα. Οι ασθενείς πρέπει όχι μόνο να αναζητούν ειδικευμένους ιατρούς που να παρέχουν αυτές τις θεραπείες, αλλά πρέπει να τις πληρώνουν κιόλας. Το ζευγάρι πηγαίνει για θεραπείες βλαστοκυττάρων στην Κίνα.

Όπως λέει ο ίδιος ο Τσακ είναι κρίμα να ταλαιπωρείται τόσος κόσμος, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να θεραπευτεί όπως αυτός που έχει την τύχη να μπορεί να το κάνει.

.el

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications