Μετεωρίτες σε απόσταση... αναπνοής: σε Βρετανία, Γαλλία πύρινες μπάλες στον ουρανό, ακούγονταν κρότοι [βίντεο]
Μετεωρίτες σε απόσταση... αναπνοής: σε Βρετανία, Γαλλία πύρινες μπάλες στον ουρανό, ακούγονταν κρότοι [βίντεο]

Δύο μεγάλες πύρινες μπάλες έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό της δυτικής Ευρώπης πάνω από τη βόρεια Γαλλία και τη Βρετανία συνοδευόμενες από εκκωφαντικούς κρότους που διήρκεσαν 2-3 δευτερόλεπτα.

Κάμερα συνέλαβε τον πρώτο μετεωρίτη να φωτίζει το νυχτερινό ουρανό πάνω από το Γουίλκοτ του Γούιλτσιρ στη νοτιοδυτική Αγγλία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Ένα μέλος του Βρετανικού Δικτύου Παρατήρησης Μετεωριτών (UKMON), ο Ρίτσαρντ Φλιτ, ανέφερε ότι η ήταν η δεύτερη φωτεινότερη πύρινη μπάλα που εθεάθη στη Βρετανία την τελευταία τριετία.

«Πρέπει να κινείτο με ταχύτητα 20 χλμ/δευτερόλεπτο, όταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός περιστρέφεται γύρω από τη Γη με ταχύτητα 8 χλμ/δευτερόλεπτο. Δημιουργήθηκαν πολλές λάμψεις καθώς διαλυόταν. Πρέπει να συνέβη σε ύψος περίπου 30 χιλιομέτρων», δήλωσε.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΤΗΣΗ, ΕΠΕΙΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΤΗΣΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΜΕ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΟΡΕΙΑ.. . ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;;;

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications