Με τέσσερα μαθήματα το απολυτήριο Λυκείου -συνεχίζεται ο εκφυλισμός των σχολείων ώστε να θεωρούνται μορφωμένοι και έξυπνοι  και οι πιο ηλίθιοι!
Με τέσσερα μαθήματα το απολυτήριο Λυκείου -συνεχίζεται ο εκφυλισμός των σχολείων ώστε να θεωρούνται μορφωμένοι ακόμα και οι πιο ηλίθιοι!

Όταν φροντίζεις να ρίχνεις την νοημοσύνη τεχνητά και βιολογικά, φροντίζεις να παίρνουν και πτυχία για να γίνουν χρήσιμοι ηλίθιοι ! με το να δίνεις πτυχία ακόμα και σε κατώτερους που δεν έπρεπε να ειχαν γεμίζεις ορδες πτυχιούχους δηθεν μορφωμένους, δυσανάλογα των θέσεων που υπάρχουν = ανεργία !ένα παράδειγμα εκ πείρας: πτυχιούχα άτομα που είχαν φύγει απο σχόλες δεν ήξεραν ούτε τα βασικά στο τομέα της ηλεκτρολογίας!πολλοί λειτουργούν εντελώς μηχανικά μέχρι να πάρουν ένα πτυχίο! που κακός το παίρνουν!

Τη στιγμή που ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προαναγγέλλει σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο για την επόμενη σχολική χρονιά και νέο εισαγωγικό σύστημα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο δραστικών αλλαγών και στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο από τη χρονιά που «τρέχει» να μειωθούν τα εξεταζόμενα μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου σε τέσσερα και να προστεθούν δύο επιπλέον εβδομάδες στο σχολικό έτος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση για μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων για την απόκτηση του απολυτηρίου ανήκει στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το οποίο είχε προτείνει τα μαθήματα αυτά να είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Βιολογία.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μαθήματα, αυτά θα εξετάζονται γραπτώς κατά τη διάρκεια των δύο τετραμήνων. Σχετικά με την παράταση της σχολικής χρονιάς, αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προκύπτει από την αύξηση των διδακτικών ωρών λόγω της περικοπής των εξεταζόμενων μαθημάτων στις εξετάσεις για το απολυτήριο.

Όπως σημειώνεται πάντως, οι παραπάνω αλλαγές, στην περίπτωση που εφαρμοστούν, θα διαρκέσουν μόνο για δύο χρόνια, καθώς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Παιδείας, από το 2019 θα εφαρμοστεί νέο πρόγραμμα για τη Γ' Λυκείου.

Σημειώνεται ότι η ίδια επιλογή για μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων είχε γίνει και για το Γυμνάσιο πριν από δύο χρόνια, επί υπουργίας Φίλη, μόνο που τότε ως τέταρτο μάθημα επιλέχθηκε η Φυσική αντί της Βιολογίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications