Εννιά οι νεκροί από την κακοκαιρία -Πνίγηκαν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος
Εννιά οι νεκροί από την κακοκαιρία -Πνίγηκαν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τους νεκρούς να είναι πλέον εννιά, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται. Την ίδια ώρα, δέκα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Στις 14:47, σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν στους οκτώ, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ λίγο αργότερα το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο μεταφέρθηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους εννιά.

Νωρίτερα, βρέθηκαν δύο σοροί στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, που ανέβασαν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών στους επτά. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωινή νεροποντή στη Νέα Πέραμο. Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν.

Την ίδια ώρα δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί με τραύματα, κατάγματα κ.λπ. και υποθερμία στο Θριάσιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μια γυναίκα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση καθώς έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Μία γυναίκα έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο Νοσοκομείο, άλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Από τους επτά νεκρούς οι πέντε έχουν βρεθεί στη θάλασσα, όπως προαναφέρθηκε, δύο στα σπίτια τους, δύο σε αυλές και ένα ακόμη άτομο στην εθνική οδό. Στο Θριάσειο έχουν μεταφερθεί έξι από τους επτά νεκρούς, μια γυναίκα 82 ετών και πέντε άνδρες ηλικίας (κατά προσέγγιση) 35, 45, 50, 60 και 70 ετών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ηλικιωμένος, βρίσκεται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη και αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων.

Τα άλλα δύο άτομα είναι εγκλωβισμένα σε βενζινάδικο, στο 2ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθήνας-Θηβών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν έχουν τις αισθήσεις τους και ότι δεν απαντούν στις φωνές των πυροσβεστών. Το σημείο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το πέμπτο θύμα ήταν μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην οδό Αίαντος στη Μάνδρα. Ο κ. Βασιλείου δήλωσε επίσης, μιλώντας στο στο Ραδιόφωνο 24/7, ότι και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12:15, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρέθηκε και τέταρτος νεκρός σε αύλειο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ Π.Ε.Ο. Μάνδρας - Θηβών.

Προηγουμένως είχε εντοπιστεί τρίτο άτομο νεκρό σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας άνω των 80 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

500 κλήσεις στην πυροσβεστική

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 500 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Συνολικά επιχειρούν 50 συνεργεία στα οποία συμμετέχουν 150 πυροσβέστες.

Xωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές

Την ίδια ώρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που από το μεσημέρι ξαναχτυπά με σφοδρότητα την περιοχή πολλές περιοχές σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, λόγω καταστροφών στα δίκτυα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications