Μουζάλας: Έρχονται όλο και περισσότεροι «μετανάστες»! Μπορεί να έχουμε ένα «νέο 2015»
Μουζάλας: Έρχονται όλο και περισσότεροι «μετανάστες»! Μπορεί να έχουμε ένα «νέο 2015»

Ας του πει κάποιος του Μουζάλα ότι ο πόλεμος κατά του ISIS στη Συρία έχει σχεδόν τελειώσει..Και ότι δεν είναι πια πρόσφυγες,αλλά λαθρομετανάστες. Μέσα σε δέκα ημέρες έφτασαν στο βόρειο Αιγαίο πάνω από 1.100 λαθρομετανάστες Έντονο προβληματισμό για την εκτροπή που παρουσιάζει η μεταναστευτική ροή εξέφρασε ο κ. Γιάννης Μουζάλας,ο οποίος υποστήριξε πως από τις 20 Αυγούστου ξεκίνησε η αύξηση της μεταναστευτικής ροής προς την Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Την αύξηση ροής λαθρομεταναστών επιβεβαιώνουν τα στοιχεία αφίξεων από την 1η Νοεμβρίου έως και σήμερα.

Ειδικότερα, στη Λέσβο έφτασαν και καταγράφηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης στη μόρια 705 άτομα ενώ σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί άλλες δύο αφίξεις λεμβών με 80 περίπου επιβαίνοντες, οι οποίοι όμως δεν έχουν καταμετρηθεί επίσημα.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα (1-10 Νοεμβρίου) στη Χίο έφθασαν 338 άτομα και στη Σάμο 114.Συνολικά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στο βόρειο Αιγαίο έφθασαν 1.157 λαθρομετανάστες.

«Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν» δήλωσε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Λυκούδη για να προσθέσει «έχουμε έναν υπερπληθυσμό που υπερβαίνει τα ανεκτά όρια.

Είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε αν όμως οι ροές διπλασιαστούν θα πρέπει να το ξαναδούμε. Το νερό έχει μπει στα αυλάκι αλλά θα ξεχειλίσει αν η βροχή δυναμώσει». Ο ίδιος, δε, άφησε «ανοικτό» το ενδεχόμενο επανάληψης των δραματικών συνθηκών που επικράτησαν το 2015 λέγοντας πως: «Αν έχουμε ένα νέο 2015 -που δεν θα έχουμε- θα δούμε τι θα κάνουμε».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications