Ο παλιός χάρτης της Αμερικής του 1562 δείχνει μια γοργόνα να κρατάει ένα UFO!
Ο παλιός χάρτης της Αμερικής του 1562 δείχνει μια γοργόνα να κρατάει ένα UFO!

Μια νέα και ακριβέστερη περιγραφή της Αμερικής ή του τέταρτου μέρους του κόσμου ηταν ένας χάρτης που έγινε το έτος 1562 από τον Ισπανό χαρτογράφο Diego Gutiérrez και τον Hieronymus Cock.

Αυτός ο εξαιρετικά λεπτομερής χάρτης της αμερικανικής ηπείρου ηταν απο έξι κομμάτια των 93 με 86 εκατοστά, είχε παραμένει ο μεγαλύτερος χάρτης της Αμερική για έναν αιώνα. Ο μεγαλύτερος ισπανικός τυπωμένος χάρτης της Αμερικής πριν από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Περιεχέι σχέδια παπαγάλων, πιθήκων, ηφαιστείων που εκρήγνυται, ποτάμια, πολυάριθμους οικισμούς στο Μεξικό, βουνά και ακρωτήρια.

Ο χάρτης περιείχε σωστά την λεκάνη του Αμαζονίου, τη λίμνη Τιτικάκα, και πολλά σημεία κατά μήκος της ακτής. Ωστόσο, εκτός από τη σημασία και την πλούσια ιστορία του, αυτός ο αρχαίος χάρτης απεικονίζει πολλά περίεργα πράγματα.

Εκτός απο ανθρώπους που εκπροσωπούν κανιβάλους, θαλάσσια τέρατα, δράκους και γίγαντες, η κάτω αριστερή γωνία του χάρτη, κοντά στο Tierra del Fuego, ένα αρχιπέλαγος στο νότιο τμήμα της Νότιας Αμερικής άκρης, πέρα από το Στενό του Μαγγελάνου, απεικονίζει κάτι που φαίνεται να είναι μια Γοργόνα που κρατάει ένα αντικείμενο που μοιάζει με ένα ιπτάμενο δίσκο.

Η σειρήνα η αλλιως γοργόνα ειναι διπλά απο ένα πλοίο που ταξιδεύει προς την ακτή της Χιλής, και κρατά στο δεξί της χέρι ένα περίεργο αντικείμενο σε σχήμα δίσκου, με ένα σαφή θόλο που προεξέχει από το κέντρο. Φαίνεται σαν αυτο που πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν σήμερα ότι είναι ένα UFO, ένα ιπτάμενο πιατάκι στην αγγλική ορολογία .

Αλλά τι είναι αυτό που φαίνεται; Είναι πραγματικά ένα UFO;

Ακριβώς πάνω από την εν λόγω γοργόνα και στα δεξιά του πλοίου βλέπουμε μια άλλη γοργόνα γυρισμένη προς το πλοίο να κρατάει ένα ωοειδές αντικείμενο στο αριστερό της χέρι. Αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι ένας καθρέφτης, αφού η σειρήνα αγγίζει τα μαλλιά της κοιτάζοντας αυτό που είναι ίσως ένας καθρέφτης.

Ότι και αν είναι το αντικείμενο που κράτα η πρώτη γοργόνα παραμένει ένα μυστήριο, όμως είναι πραγματικά ενδιαφέρον αυτα που απεικονίζεται σε αυτόν τον παλιό χάρτη της Αμερικής,ίσως ειναι αυτα που οι άνθρωποι εκείνης της εποχής είχαν δει στην Αμερική πριν από 500 χρόνια. ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications