Μαχητές της ISIS στη Συρία έχουν λάβει περίπου 500.000 ευρώ σε επιδόματα από τη Γαλλική κυβέρνηση
Μαχητές της ISIS στη Συρία έχουν λάβει περίπου 500.000 ευρώ σε επιδόματα από τη Γαλλική κυβέρνηση

Περίπου 20% των Γάλλων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους συλλέγουν κοινωνικά οφέλη από τη Γαλλία για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής ομάδας, ανέφερε η εφημερίδα Le Figaro την Πέμπτη.

Οι τζιχαντιστές ζητούν επίδομα ανεργίας και οικογενειακό επίδομα για χρόνια ενώ ζουν στη Συρία. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, περίπου 500.000 ευρώ (583.200 δολάρια) προχώρησαν απευθείας από τους Γάλλους φορολογούμενους στην τρομοκρατική ομάδα, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει μια απάτη που περιλαμβάνει 420 αναλήψεις-απάτες από τζιχαντιστές μόνο το 2016. Τουλάχιστον 210 άτομα έλαβαν τα χρήματα αφότου μέλη της οικογένειας απέσυραν μετρητά σε κέντρα απασχόλησης σε ολόκληρη τη χώρα. “Οπλισμένοι με τις κάρτες και τις φωτογραφίες τους, οι γονείς μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση από το Γραφείο Ανεργίας ή τα Οικογενειακά Επιδόματα και να τα στείλουν στις ζώνες μάχης, κυρίως μέσω της Τουρκίας”, ανέφερε ένας ερευνητής στη Le Figaro. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποκαλύψει παρόμοια προβλήματα.

Κοντά κάθε άτομο που έφυγε από τη Σουηδία για να πολεμήσει για τρομοκρατικές ομάδες στη Μέση Ανατολή έλαβε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, σύμφωνα με μια κυβερνητική έκθεση.

Μια μελέτη 300 Σουηδών πολιτών που πολέμησαν στη Συρία και το Ιράκ από το 2013 έως το 2016 δείχνει ότι οι τζιχαντιστές γίνονται ολοένα και καλύτεροι στο να ξεφεύγουν με την απάτη επιδόματος. Συχνά χρησιμοποιούν ένα άτομο στη Σουηδία για να χειριστεί την γραφειοκρατία και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ακόμα στη χώρα.

“Δεν είναι περίεργο, έχουμε δει το ίδιο μοτίβο σε άλλες χώρες”, ανέφερε ο Magnus Ranstorp, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT. “Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι σχεδόν όλοι το έλαβαν με κάποια μορφή. Η διαδικασία εποπτείας πρέπει να βελτιωθεί.”

Η πιο ελκυστική επιλογή είναι τα κρατικά δάνεια για σπουδές στο εξωτερικό. Τα δάνεια είναι εύκολο να παρθούν και χιλιάδες δολάρια πληρώνονται αμέσως.

Η Δανέζικη Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών (PET) έχει επίσης εντοπίσει πολλές περιπτώσεις Δανών πολιτών που λαμβάνουν πρόωρη σύνταξη επειδή θεωρούνταν πάρα πολύ άρρωστοι ή με ειδικές ανάγκες για εργασία. Αργότερα έφυγαν από τη χώρα για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ οι πληρωμές συνεχίζουν να κατατίθενται στους λογαριασμούς τους.

offtherecord

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications