Τρόφιμα που δεν θα ξαναγοράσετε όταν δείτε πώς παρασκευάζονται
Τρόφιμα που δεν θα ξαναγοράσετε όταν δείτε πώς παρασκευάζονται

Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι δεν αναρωτιούνται τι τρόφιμα αγοράζουν και καταναλώνουν.
Σκεφτείτε, μια εταιρεία που παρασκευάζει πολλά προϊόντα για εκατομμύρια - ή ακόμα και δισεκατομμύρια πελάτες, προσθέτοντας αρκετά παράξενα και αντισυμβατικά συστατικά, μειώνοτας το κόστος εξοικονομώντας χρόνο. Ακούγεται πολύ καλό για την εταιρεία. Θα σας δείξουμε κάποια είδη τροφίμων, που είναι κατασκευασμένα από κάποια μάλλον «ενδιαφέροντα» πράγματα, διαλύοντας έναν τεράστιο μύθο ενός αρκετά δημοφιλούς καταναλωτικού προϊόντος. Προς το παρόν, σταματήστε να τρώτε αυτό το σάντουιτς που τρώτε, και να πίνετε αυτό το αναψυκτικό γιατί με αυτά που θα ακολουθήσουν θα το μετανιώσετε !

# 1 Επεξεργασμένα τρόφιμα
Αν σας αρέσει το παγωτό, οι κρέμες, η τσίχλα, τα ψητά, τα αλκοολούχα ποτά,οι καραμέλες ή οτιδήποτε έχει γεύση βανίλιας ή βατόμουρου θα πρέπει να ρίξετε οπωσδήποτε μια προσεκτική ματιά στην ετικέτα. Τα περισσότερα προϊόντα ίσως να αναγράφουν ότι περιέχουν «φυσικές γεύσεις». Πιθανότατα νομίζετε ότι , επειδή γράφει "φυσικό συστατικό" είναι εντάξει. Σε αυτή την περίπτωση, οι «φυσικές γεύσεις» είναι ένας κώδικας για ένα πρόσθετο που ονομάζεται καστορέλαιο. Θέλετε να μάθετε από πού προέρχεται;

Το καστορέλαιο είναι μια έκκριση που προέρχεται από αδένες που βρίσκονται στον πρωκτό του κάστορα. Στη φύση, το χρησιμοποιεί για να οριοθετεί το χώρο του στο έδαφος. Στο σούπερ μάρκετ υπάρχουν πολλά προιόντα με αυτή την ουσία, που δίνουν γεύση στα τρόφιμα. Αν θέλετε να αποφύγετε τις ουσίες των αδένων του κάστορα στο φαγητό σας, καλό είναι να μείνετε μακριά από επεξεργασμένα τρόφιμα, και να τρώτε πράγματα που έχουν πραγματική γεύση. Εντάξει, μπορείτε να κάνετε ανακωχή με τη σοκολάτα !

# 2 Μαστιχωτά αρκουδάκια
Πιθανότατα δεν υπάρχει γεύση χοιρινού σε αυτά τα νόστιμα μικρά αρκουδάκια, αλλά είστε πραγματικά σίγουροι; Αυτές οι μαστιχωτές λαστιχένιες καραμέλες προέρχονται από τη Γερμανία και άρχισε η παρασκευή τους από τη δεκαετία του 1920. Από τότε, πολλές άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο έβγαλαν στην αγορά την ίδια πατέντα, και πρόσθεσαν πολλές γεύσεις. Τα πολύχρωμα και διασκεδαστικά αρκουδάκια είναι κάτι που πολλοί από εμάς συσχετίζουμε με την παιδική ηλικία μας. Ωστόσο, το κύριο συστατικό της είναι ζελατίνη, που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι καλουπιοί κατασκευαστές, και βασίζεται στο κολλαγόνο που προέρχεται από το δέρμα, τα οστά και τον συνδετικό ιστό που βρίσκονται στα ζώα. Ωστόσο, αν σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, σας λέμε ότι δεν έχουν σχέση στην παρασκευή τους με αρκούδες.

# 3 Μοσχαρίσιος κιμάς
Χρησιμοποιείται σε όλα τα παρασκευάσματα έτοιμου φαγητού και κυρίως στα γνωστά μας χάμπουργκερ. Τι θα τρώγαμε αν δεν πήρχε βοδινό κρέας; Υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα υπέροχο ζουμερό μπιφτέκι; Θα μπορούσατε όμως να συμβιβάσετε στο μυαλό σας την ιδέα ότι θα φάτε κιμά με ροζ λάσπη;

Πολλοί κατασκευαστές προσθέτουν αυτό το "κάτι ιδιαίτερο" στο μοσχαρίσιο κρέας, πριν την συσκευασία και την αποστολή στον καταναλωτή. Βλέπετε, παράλληλα με την παραγωγή βοείου κρέατος, υπάρχει πολύ λίπος που έχει απομείνει, το οποίο έχει ακόμη και μικροσκοπικά κομμάτια κρέατος. Για να πετύχουν την υφή κρέατος στο λίπος το πήζουν, και μέσω ενός κέντρου ψεκασμού το χρωματίζουν. Η προκύπτουσα ροζ λάσπη επεξεργάζεται με αμμωνία και στη συνέχεια προστίθεται στο βοδινό κιμά. Όταν αυτή η ιστορία βγήκε στην δημοσιότητα πριν μερικά χρόνια, οι εταιρείες όπως η McDonald's, η Wegmans, η Wendy's και η Safeway δήλωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον βόειο κρέας με ροζ λάσπη. Όσον αφορά τα υπόλοιπα εστιατόρια και τα καταστήματα - θα πρέπει πιθανότατα να ζητήσετε ταυτοποίηση του κρέατος για να μάθετε τι τρώτε.

# 4 Red Bull
Περάσαμε στα τελευταία λεπτά καταστροφής μερικών αγαπημένων σας φαγητών και προϊόντων. Όταν μιλάμε για ενεργειακά ποτά, σίγουρα σκεφτόμαστε το Red Bull, που το βρίσκεις σχεδόν παντού. Πρώτα από όλα, ελέγξτε έστω και μια φορά την ποσότητα καφεΐνης σε αυτά τα αναψυκτικά. Και αυτό δεν είναι το μόνο ανησυχητικό. Σχετικά πρόσφατα επιβεβαιώθηκε, ότι το συστατικό ενίσχυσης της μυστικής ενέργειας του Red Bull προέρχεται από σπέρμα ταύρων. Κάποιοι ίσως πρόσεξαν ότι ένα από τα συστατικά ήταν η ταυρίνη. Στη συνέχεια η μελετημένη διαφήμιση έδωσε την πληροφορία ότι ο κόκκινος ταύρος σας δίνει ενέργεια. Μην είστε τόσο σίγουροι για αυτό. Υπάρχει η συνθετική ταυρίνη, αλλά και τα αποκρουστικά στοιχεία που λαμβάνονται από τον ινδικό ταύρο, για το λόγο αυτό υπάρχει και το σχετικό λογότυπο.

# 5 Επεξεργασμένο ψωμί και πίτες
Όλοι γνωρίζουμε ότι οτιδήποτε είναι «επεξεργασμένο», δεν είναι καλό για την υγεία μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί προτιμούν τον φούρνο της γειτονιάς από ότι το τυποποιημένο ψωμί. Μερικές φορές όμως, έχουμε την επιθυμία να αγοράσουμε και το τυποποιημένο "επεξεργασμένο" γιατί απλά δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Είναι ανησυχητικό βέβαια ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην πικοιλία από σφολιάτες πίτες, γλυκά και αλμυρά ζεστά κρουσάν. Όλοι αγαπούν τη σοκολάτα, γι 'αυτό θα χρειαστείτε αρκετά μεγάλη δύναμη για να κρατηθείτε μακριά. Πραγματικά είναι πολύ ανησυχητική η ποικιλία συντηρητικών και λακτόζης στο ψωμί. Σκεφτείτε τα χημικά συστατικά που βρίσκονται σε όλα τα είδη τροφής, και κυρίως στα δημοφιλή προϊόντα.

# 6 Πατατάκια
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πατατάκια δεν είναι ότι πιο υγιεινό για φαγητό. Εκτός του έχουν πολλούς υδατάνθρακες και λιπαρά, δεν υπάρχει κάτι κακό, σωστά; Δυστυχώς, πολλές μάρκες τσιπς, περιέχουν μια χημική ουσία που μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε δύο φορές την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ. Το όξινο θειώδες νάτριο, είναι μια ένωση που συνήθως συναντάται στα αντιμυκητιακά προϊόντα και τα καθαριστικά προσώπου.

Βρίσκεται επίσης σε τσιπς πατάτας. Αποδεικνύεται ότι αυτό το πρόσθετο, είναι αρκετά καλό στην πρόληψη της ανάπτυξης των βακτηριδίων, και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να διατηρεί το χρώμα στα τσιπς πατάτας. Η FDA λέει ότι είναι ασφαλές αν καταναλώσετε πολύ μικρές ποσότητες. Επίσημα, απαγορεύεται επίσης, να συνδυάζονται με κρέας, λαχανικά και φρούτα, λόγω του τρόπου με τον οποίο μπορεί να αντιδράσει ο ανθρώπινος οργανισμός με αυτά τα προϊόντα - κάτι που δεν μας καθησυχάζει καθόλου.

# 7 κόκκινα τρόφιμα
Είναι πολύ πιθανό να έχετε παραγγείλει ένα κόκκινο ποτό ή milkshake, που είναι κόκκινο ή ροζ χρώμα, γιατί σας αρέσει το παγωτό κεράσι ή φράουλα. Ίσως δεν ξέρετε ότι το φωτεινό χρώμα προέρχεται από μια ποικιλία βαφών, που μπορεί να είναι χημικά, ή φυσικά χρώματα. Πριν από μερικά χρόνια υπήρξε μια μεγάλη αντίδραση κατά των χρωστικών στα τρόφιμα, επειδή προκαλούσαν αλλεργικές αντιδράσεις και υπερκινητικότητα στα παιδιά.

Οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν μειώνοντας ή αντικαθιστώντας τις συνθετικές βαφές με "φυσικές". Σκεφτείτε ξανά πριν νιώσετε ασφαλείς για το χρώμα των τροφίμων που πιστεύετε ότι προέρχεται από κάποιο φυτό όπως τα γογγύλια ή τα φασόλια. Στην περίπτωση των κόκκινων τροφίμων, υπάρχει μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Έχετε δει ποτέ το "φυσικό κόκκινο 4", το "βαθυκόκκινο" , ή την "κοχενίλη-καρμίνι- καρμινικό οξύ" στην λίστα τροφίμων που αγοράζετε; Αυτοί οι όροι αναφέρονται στο εκχύλισμα χρωστικής ουσίας από τον κογχιογόνο κοριό. Στο Περού και στις Καναρίους Νήσους, μαζεύουν τα έντομα κοχενίλες, τα μουλιάζουν τα αποξηραίνουν, και αφού τα κάνουν σκόνη τα εμποτίζουν με ένα μίγμα που μας δίνει αυτό το κόκκινο χρώμα.

# 8 Hot Dogs
Λένε ότι η άγνοια είναι ευτυχία. Πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει πραγματικά σε εκατομμύρια ανθρώπων που αγαπούν τα hotdogs.
Εντάξει, μέσα μας ξέρουμε ότι αυτά τα νόστιμα λουκάνικα είναι ότι πιο ανθυγιεινό μπορούμε να φάμε. Είναι φορτωμένα με συντηρητικά και χημικά, που δεν πρέπει για κανένα λόγο να μπούν στον οργανισμό μας . Αλλά η γεύση τους είναι τόσο νόστιμη, και κανένα μπάρμπεκιου στις διακοπές δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτά- έτσι; Λοιπόν, θα αλλάξετε τη σκέψη σας όταν διαπιστώσετε ότι κανένας hotdog δεν περιλαμβάνει έντερο ζώων. Αυτά τα λαμπερά και ελαστικά περιβλήματα όμως θα πρέπει να προέρχονται από κάπου δυστυχώς.
Δεν τελειώνει βέβαια η χημική προσθήκη στα έντερα. Το αστείο είναι ότι πάντα παρασκευαζόταν με υπολείμματα ζώων - από τα χείλη μέχρι τα άκρα. Δυστυχώς, και τα ρύγχοι και τα κόκκαλα δεν αποκλείονται σε αυτή την περιγραφή. Ένα νόστιμο frankfurter λουκάνικο στην πραγματικότητα αποτελείται από μύτες χοίρων, και άλλων μη βρώσιμων ζώων. Κατά πάσα πιθανότητα, ανάλογα με το είδος των λουκάνικων, απλά αλλάζετε τις μύτες ενός ζώου σε αυτή την περίπτωση. Yum!
10 Things You'll Never Buy Once You Know What They're Made Of!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications