Συρία προς τουρκία: «Αποχωρήστε άμεσα από το Ιντλίμπ» - Νέες νίκες του συριακού στρατού κατά των τζιχαντιστών ΒΙΝΤΕΟ
Συρία προς τουρκία: «Αποχωρήστε άμεσα από το Ιντλίμπ» - Νέες νίκες του συριακού στρατού κατά των τζιχαντιστών ΒΙΝΤΕΟ

Η Συριακή κυβέρνηση ζητά την άμεση αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από την επαρχία ΙντλίμπΗ Δαμασκός ζήτησε την «άμεση αποχώρηση» των τουρκικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη βορειοδυτική Συρία, τονίζοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή αποτελεί «κατάφωρη επίθεση».

Μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Sana, χαρακτήρισε «επίθεση» την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ όπου πρόκειται να δημιουργηθεί μια «ζώνη αποκλιμάκωσης».

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ενεργεί με βάση μια συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Μάιο στις διεθνείς συνομιλίες που έγιναν στην Αστάνα του Καζακστάν μεταξύ των υποστηρικτών των εμπόλεμων πλευρών. "Η τουρκική επίθεση δεν έχει καμία σχέση με τις συμφωνίες" της Αστάνα, "συνιστά μάλιστα μια παραβίαση των συμφωνιών αυτών", σημείωσε η πηγή που μίλησε στο συριακό πρακτορείο.

O συριακός στρατός με τη συνδρομή της ρωσικής αεροπορίας απελευθέρωσε την πόλη Μαγιαντίν στη Ντέιρ Εζ Ζορ Δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της ανακατέλαβαν την πόλη Μαγιαντίν (ανατολική Συρία) από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα συριακή στρατιωτική πηγή, εξασθενίζοντας περαιτέρω τη μειούμενη παρουσία των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η Μαγιαντίν, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, είχε γίνει κύρια βάση των μαχητών του ΙΚ κατά την εκδίωξή τους από την ντε φάκτο πρωτεύουσά τους στη Συρία, τη Ράκα. Η εκστρατεία της συριακής κυβέρνησης για την ανακατάληψη της Μαγιαντίν υποστηρίχθηκε από πυκνές επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Μαγιαντίν βρίσκεται νότια της επαρχιακής πρωτεύουσας Ντέιρ Εζόρ, όπου συριακές και συμμαχικές τους δυνάμεις προσπαθούν επίσης να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από έναν μικρό θύλακο τον οποίο εξακολουθούν να ελέγχουν. Η συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε πως οι τζιχαντιστές στη Μαγιαντίν υπέστησαν «κατάρρευση» στις γραμμές τους.

www.xryshaygh

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications