Δόθηκαν οι φάκελοι της δολοφονίας του JFK - Ε.Χούβερ: «Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι τον σκότωσε ο Όσβαλντ»!
Δόθηκαν οι φάκελοι της δολοφονίας του JFK - Ε.Χούβερ: «Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι τον σκότωσε ο Όσβαλντ»!

Οι πρώτοι φάκελοι της δολοφονίας του JFK δόθηκαν στην δημοσιότητα και ήδη αναμένεται να προκαλέσουν ιστορικούς «σεισμούς» καθώς μέσα αποκαλύπτεται ότι οι Ρώσοι θεωρούν ως υπεύθυνο τον επίσης πρώην πρόεδρο Λύντον Τζόνσον ενώ ο πανίσχυρος τότε αρχηγός του FBI E.Xoύβερ φέρεται να είπα κατά λέξη:

«Αυτό που μεαγχώνει περισσότερο είναί να βρούμε κάτι που να πείθει την κοινή γνώμη ότι ο Όσβαλντ ήταν ο δολοφόνος» Στην δημοσιότητα δόθηκε ένα κομμάτι των εγγράφων για την δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963 από τον νυν πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 300 πιο «ευαίσθητα» έγγραφα δεν αποχαρακτηρίστικαν μετά τις αφόρητες πιέσεις που άσκησαν οι επιτελείς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και ο Λευκός Οίκος αποφάσισε ν’ αναβάλει για 180 ημέρες την αποκάλυψη αυτών των εγγράφων καθώς θα υπάρξει νέα αξιολόγηση για το περιεχόμενό τους και αν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Συνεχίζουν να υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες στους φακέλους» αυτούς, εξήγησε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι αφορούν πληροφοριοδότες και τους ιδιαίτερους ρόλους τους στο πλαίσιο των ερευνών με το CNN να υποστηρίζει ότι ο Τραμπ δεν πήρε με χαρά την απόφαση αυτή.

Παρόλα αυτά όμως και τα 2.800 έγραφα που αποχαρακτηρίστικαν αναμένεται να συζητηθούν Χαρακτηριστικό ένα έγγραφο της CIA από υποκλαπείσα συνομιλία στις 28 Σεπτεμβρίου του 1963 στην οποία οι Αμερικανοί πράκτορες υποστηρίζουν ότι άκουσαν τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, τον άνθρωπο που δύο μήνες αργότερα θα δολοφονούσε τον Κένεντι, να μιλάει σε «σπαστά ρώσικα» με πράκτορα της KGB στην Πόλη του Μεξικό.

Σε ένα άλλο έγγραφο του πανίσχυρου διευθυντή του FBI Τζέι Έντγκαρ Χούβερ προς τον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 1966 περιγράφονται οι πληροφορίες πηγής του FBI ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δεδομένα που έδειχναν ότι ο Λίντον Τζόνσον ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία Κένεντι. Στο ίδιο έγγραφο ο Αμερικανός πράκτορας υποστηρίζει ότι οι Σοβιετικοί έλεγαν ότι ο Όσβαλντ ήταν ένας «νευρωτικός μανιακός» που δεν είχε σχέση με τη Ρωσία αλλά «απλά ήταν άπιστος προς τη χώρα του».

Στα έγγραφα περιλαμβάνεται ακόμα ένα σημείωμα του Χούβερ ο οποίος αποκαλύπτει ότι μια ημέρα πριν τη δολοφονία του Όσβαλντ το γραφείο του FBI στο Ντάλας είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα από έναν άνθρωπο που μιλώντας ήρεμα είπε ότι ήταν μέλος της επιτροπής που είχε αναλάβει να σκοτώσει τον δολοφόνο του JFK.

«Εμείς ενημερώσαμε τον αρχηγό της αστυνομίας ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει επιπρόσθετη ασφάλεια, αλλά αυτό δεν έγινε» γράφει ο Χούβερ. Υπενθυμίζεται ότι τον Όσβαλντ δολοφόνησε στις 24 Νοεμβρίου 1963 ο Τζακ Ρούμπι. Τότε ο Χούβερ έλεγε επίσης ότι «αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι να βρούμε κάτι που να πείθει την κοινή γνώμη ότι ο Όσβαλντ ήταν ο δολοφόνος».

H αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς τις επίσημες εκδοχές των τότε ερευνών. Προκειμένου να ταιριάξει η θεωρία ότι ο Όσβαλντ ήταν ο δολοφόνος επιλεχθηκε η ιστορία της «μαγικής σφαίρας». Μία σφαίρα δηλαδή που έκανε μια απίστευτη διαδρομή μπρος πίσω σα να είχε βγει από καρτούν της Warner Brothers

Στο φάκελο περιγράφεται και μια επίσκεψη στην Κούβα, το 1978, της επιτροπής της αμερικανικής γερουσίας που ερευνούσε τη δολοφονία του JFK. Τα μέλη της επιτροπής ήθελαν να ερευνήσουν αφενός τις προσπάθειες του Όσβαλντ να πάρει βίζα από την Κούβα και αφετέρου τις επισκέψεις του Ρούμπι στο νησί το 1959. Κατά τη διάρκεια των επαφών τους οι Αμερικανοί γερουσιαστές συνάντησαν και τον Φιντέλ Κάστρο ο οποίος, όπως, αναφέρεται στο έγγραφο, τους διαβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η κουβανική κυβέρνηση δεν είχε ανάμειξη στη δολοφονία Κένεντι.

Ωστόσο σε άλλο έγγραφο της CIA περιγράφεται πώς ο Κουβανός πρεσβευτής και το επιτελείο του αντέδρασαν «με χαρά» στα νέα της δολοφονίας του JFK μερικές ημέρες μετά τα όσα συνέβησαν στο Ντάλας αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο Φιντέλ Κάστρο πριν πεθάνει «έθαψε» έξι Αμερικανούς προέδρους και φυσικά δεν έκρυψαν ποτέ στην Κούβα την χαρά τους για τον θάνατο κάποιου Αμερικανού ηγέτη. Άλλωστε προσπάθησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεκάδες φορές να τον δολοφονήσουν, δεν θα τους κράταγε... κακιούλες;

Στο φάκελο, τέλος, περιλαμβάνεται μια αναφορά 83 σελίδων στην οποία περιγράφεται το σχέδιο «πρόσληψης» εκτελεστών για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο. Στην έκθεση γίνεται λόγος για ένα ποσό της τάξης των 150.000 δολαρίων ως αμοιβή ώστε εκτελεστές να μπουν στην Κούβα και να σκοτώσουν τον Κάστρο. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι είχε τονίσει ότι η CIA δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσει τη Μαφία χωρίς πρώτα να υπάρξει έγκριση από το υπουργείο.

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications