Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζoντας αντιπατριωτική ατζέντα ετοιμάζει την κατάργηση όλων των παρελάσεων
Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζoντας αντιπατριωτική ατζέντα ετοιμάζει την κατάργηση όλων των παρελάσεων

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία στο σύνολο της είναι «αλεργική» σε οτιδήποτε πατριωτικό.Πρόσφατα με απόφαση Π.Σκουρλέτη προσπάθησε να απαγορευτεί η παρέλαση στους εθνοφύλακες. Η απόφαση ακυρώθηκε λόγο της δημοσιότητας και των αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

Ποια όμως είναι η πραγματική ατζέντα της κυβέρνησης και οι εντολές της Τρόικα για αυτά τα θέματα που άπτονται της άμυνας της χώρας;

Μιλάμε για μια απόφαση που μείωνε το ηθικό των Εθνοφυλάκων και των τοπικών παραμεθόριων κοινωνιών σε ευαίσθητες περιοχές όπως ο Έβρος και η Θράκη αλλά και τα νησιά και παραγκωνίζει τελείως το πατριωτικό μοτίβο που προωθεί ο ΥΠΑΜ Π.Καμένος , ενώ παραβλέπει τελείως ότι το 2017 ήταν έτος εθνοφυλάκων και ότι στο ΓΕΣ υπάρχει ειδική διεύθυνση που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο.

Σύμφωνα με την έντυπη μορφή της εφημερίδας “το θέμα της Κυριακής” η τοποθέτηση των Συριζαίων στελεχών του υπουργείου ήταν “ περί περισπούδαστων υπερπατριωτικών σχολιασμών”.

Προφανώς διότι οι ίδιοι εκτιμούν την παρέλαση ανθρώπων που φυλάνε «σύνορα” σε μια αντιγραφή του συστημάτων των Ακριτών του Βυζαντίου, αποτελούν “υπερπατριωτισμό”, σε κρίσιμες περιόδους για την χώρα με τόσους μετανάστες και πρόσφυγες και χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις ανάγκες της χώρας σε ευαίσθητους τομείς.

Η εγκύκλιο του ΥΠΕΣ αναφέρει συγκεκριμένα για την 28η Οκτωβρίου για “Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών ,σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, μετά τμημάτων ενόπλων δυνάμεων ,διάρκειας 40-60 λεπτών . Τάγματα εθνοφυλακής δεν θα παρελάσουν”, ενώ το ίδιο αναφέρεται και για τις παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσ/νικη .

Αντίδραση υπήρξε άμεση από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρματζη ενώ πολλοί σύνδεσμοι εθνοφυλάκων πνέουν τα μένεα κατά της κυβέρνησης και των αποφάσεων της ειδικά παραμονές της εθνικής επετείου .

Κύκλοι του υπουργείου εσωτερικών που σχολίασαν εκ νέου, λόγω σφοδρών αντιδράσεων, τόνισαν ότι από το 1986 τα τάγματα εθνοφυλακής δεν λαμβάνουν μέρος στις παρελάσεις ανεξάρτητα από κυβερνητικά σχήματα , και όλες οι αντιδράσεις οφείλονται σε παραπληροφόρηση αλλά και σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Σε κάθε περίπτωση η δήλωση Π.Καμένου στην Ρόδο ότι “ είμαστε όλοι Εθνοφύλακες” φυσικά και δεν ανταποκρίνεται στην πράξη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , η οποία έχει σίγουρα άλλη ατζέντα την οποία θα εφαρμόσει πιθανότατα σε λίγους μήνες, καταργώντας ενδεχομένως ολοκληρωτικά τις στρατιωτικές παρελάσεις .

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει για τους Εθνοφύλακες πριν μερικούς μήνες : Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Λειτουργία Εθνοφυλακής και αμοιβές Εθνοφυλάκων» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Ο θεσμός της Εθνοφυλακής αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη διατήρηση της αποτρεπτικής ικανότητας του Στρατού Ξηράς, καθόσον πέραν του αυξημένου επιχειρησιακού ρόλου του, επιτελεί ταυτόχρονα και εθνικό-κοινωνικό έργο, καθώς οι Εθνοφύλακες είναι ο σύνδεσμος του Στρατού με την τοπική κοινωνία.

Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ, ως έμπρακτη απόδειξη της σπουδαιότητας που αποδίδεται στο θεσμό της Εθνοφυλακής, αποφάσισαν τη σύσταση Διεύθυνσης Εθνοφυλακής με Διευθυντή ανώτατο Αξιωματικό βαθμού Ταξιάρχου, ενώ ταυτόχρονα το ΑΣΣ αποφάσισε να χαρακτηρισθούν ως Μονάδες Εκστρατείας όλα τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Ζώνης Μάχης (ΖΜ) με την ανάλογη μοριοδότηση των Διοικητών αυτών.

Επιπρόσθετα, παρέχεται η δυνατότητα στους Εθνοφύλακες της παραμεθορίου περιοχής να διατηρούν την ιδιότητα του Εθνοφύλακα και να φέρουν οπλισμό εφόσον αυτό προκύπτει από επιχειρησιακή απαίτηση, σε εθελοντική βάση και με την προϋπόθεση ότι κρίνονται κατάλληλοι από υγειονομικής άποψης.

Περαιτέρω την τρέχουσα περίοδο, το ΓΕΣ μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης, επεξεργάζεται την αλλαγή του ισχύοντος Νόμου περί Εθνοφυλακής, ούτως ώστε να εκσυγχρονισθεί ο θεσμός και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση στα Τάγματα Εθνοφυλακής και εξετάζεται μεταξύ άλλων η επιμήκυνση του ορίου ηλικίας κατάταξης των εθνοφυλάκων από τα 60 στα 67 έτη, η κατοχύρωση οικονομικής αποζημίωσης των Εθνοφυλάκων για τη τους στην εκπαίδευση, όπως καθορίζεται και για τη μετεκπαίδευση της λοιπής εφεδρείας.

Επίσης, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2017 ως έτος Εφέδρου – Εθνοφύλακα, εξετάζονται αρμοδίως μέτρα νομοθετικού περιεχομένου και θέσπιση ανταποδοτικών κινήτρων», κατέληξε ο ίδιος.

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και ένα σωρό άλλες “δικαιολογίες” οι αριστεροί κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα καταργήσουν σταδιακά όλες τις παρελάσεις , διότι θα θεωρηθούν ως εκδηλώσεις υπερπατριωτικές και ανούσιες , και ως κατάλοιπο της δικτατορίας του Μεταξά αλλά και διότι έτσι εξοικονομούνται χρήματα ελέω οικονομικής κρίσης.

Οτιδήποτε έχει ως βάση την πατρίδα, το έθνος , της ορθόδοξη θρησκεία , διώκεται, εξαφανίζεται, ακυρώνεται , και στο τέλος εξοβελίζεται διότι αυτό επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων και αυτό ακολουθούν όλοι οι πολιτικοί στην ΕΕ και στην χώρα μας. Την απόφαση όμως για όλα αυτά θα λάβει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός ο οποίος προς το παρόν “παρακολουθεί” με προσοχή και κάποια στιγμή θα αποφασίσει να πάρει τις αποφάσεις του ειδικά στις επόμενες εκλογές της χώρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications