Τα μοντέλα καταγγέλλουν τις σαδιστικές πρακτικές του κόσμου της μόδας
Τα μοντέλα καταγγέλλουν τις σαδιστικές πρακτικές του κόσμου της μόδας

Μετά από χρόνια σιωπής, τα μοντέλα μιλάνε ανοιχτά ενάντια στη σαδιστική συμπεριφορά των ανθρώπων της βιομηχανίας της μόδας, όπου η κακοποίηση, η εκμετάλλευση και ακόμη και τα βασανιστήρια είναι αχαλίνωτα.

Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Στη σειρά των άρθρων συμβολικών φωτογραφιών του μήνα, συχνά παρουσιάζονται φωτογραφίες της μόδας όπου η κατάχρηση και η βία επευφημούνται ακόμη και γοητεύουν. Αυτή η κακοποίηση δεν είναι μόνο για τις κάμερες – είναι πραγματική και συμβαίνει επίσης πίσω από την σκηνή. Πράγματι, οι ανησυχητικές φωτογραφίες συχνά δημοσιεύονται σε μεγάλα περιοδικά και είναι συμπτώματα μιας βιομηχανίας που νοσεί στον πυρήνα της, με μια νοοτροπία εξαθλίωσης και ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στην «Daily Mail» περιγράφηκαν αρκετές αναφορές από ανθρώπους της βιομηχανίας που είδαν ή υποβλήθηκαν σε σαδιστική μεταχείρηση.
"Ο παλαίμαχος και ο βετεράνος της βιομηχανίας, James Cooper, ο οποίος συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές Tom Ford και Stella McCartney, επέκρινε σκληρά την Balenciaga σε μια συγκλονιστική δήλωση στο ινστιτούτο κοινωνικής δικτύωσης κοινής χρήσης φωτογραφιών, όπου κατηγόρησε τους διευθυντές, ότι διοικούν μια αγορά κρέατος.

«Ήμουν πολύ ενοχλημένος που άκουσα από ένα αριθμό κοριτσιών σήμερα το πρωί ότι ... ανάγκασαν περισσότερα από 150 κορίτσια να περιμένουν σε ένα κλιμακοστάσιο, τους είπε ότι θα έπρεπε να μείνουν πάνω από τρεις ώρες για να τους δει και να μην φύγουν», έγραψε. «Με τον συνηθισμένο τρόπο τους, έκλεισαν την πόρτα, πήγαν για το μεσημεριανό γεύμα και έσβησαν τα φώτα στις σκάλες, αφήνοντας κάθε κορίτσι με μόνο τα φώτα των τηλεφώνων τους για να βλέπουν.
«Δεν ήταν μόνο αυτό σαδιστικό και σκληρό, ήταν επικίνδυνο και άφησε περισσότερο από μερικά από τα κορίτσια που μίλησα με τραύματα. . . Αρνούνται να αντιμετωπίζονται σαν ζώα ».

Ο Scully κατηγόρησε έναν άλλο οίκο μόδας, τον οποίο δεν κατονόμασε, ότι προσπαθεί να «εισαγάγει» 15χρονα μοντέλα (η ελάχιστη νόμιμη ηλικία είναι 16 ετών), προσθέτοντας: «Πολλά από αυτά τα μοντέλα είναι κάτω από την ηλικία των 18 ετών και σαφώς δεν είναι ώριμα για να είναι εδώ ».

Οι ισχυρισμοί του έστειλαν κρουστικά κύματα στον κόσμο των μοντέλων. "
- Daily Mail: Σαδισμός στην πασαρέλα: κλειδωμένα στο σκοτάδι για ώρες, πεινασμένα ... εδώ, τα μοντέλα αποκαλύπτουν την άσχημη αλήθεια πίσω από τη λαμπερή πρόσοψη της μόδας.
Το βρετανικό μοντέλο και το κορίτσι του εξωφύλλου της vogue η Εdie Campbell, 26 ετών εξήγησε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι κοινή στον κόσμο της μόδας.
«Δεν είναι ίσως το πιο συγκλονιστικό παράδειγμα που έχω ακούσει», είπε. «Υπήρξα μάρτυρας πολλών δυσάρεστων πραγμάτων. Έχω δει τα κορίτσια να τρέχουν κάνοντας γύρους γύρω από το στούντιο. "

«Το πρόβλημα με τη μόδα είναι ότι είναι μια πολύ άτυπη βιομηχανία. Τα όρια ξεπερνώνται και επιτρέπει στους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με τρόπους που ποτέ δεν θα γίνονται αποδεκτοί σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον εργασίας. Επειδή τα κορίτσια είναι απελπισμένα για δουλειά, τότε μπορούν εύκολα να τα εκμεταλλευτούν.
«Είναι επίσης ένα κλειστό κύκλωμα. Αν μιλήσετε, είστε αντιμέτωποι με την απειλή να μην εργαστήτε ποτέ ξανά. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο James είναι τόσο γενναίος και πρέπει να επικροτηθεί.

Άλλα μοντέλα δήλωσαν ότι η σ@ξουαλική κακοποίηση είναι επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα στη βιομηχανία ... στη βιομηχανία που είναι γεμάτη από ανήλικα μοντέλα.
"Κορυφαία βρετανικά μοντέλα αποκάλυψαν ότι υποφέρουν τακτικά από περιφρονητική και εξευτελιστική μεταχείριση στα χέρια των σκηνοθετών, των πρακτορείων και των φωτογράφων.
Ενώ κάποιοι περιγράφουν τη συναισθηματική χειραγώγηση και τον εκφοβισμό, άλλοι ισχυρίζονται ότι υπέστησαν σωματική και ακόμη και σ@ξουαλική κακοποίηση στην εργασία.

Μεταξύ των ιστοριών φρίκης αφορά και το μοντέλο που σχεδιάστηκε με μόνιμο μαρκαδόρο για να δείξουν ποια μέρη του σώματός της ήταν «χοντρά». Ανάγκασαν το μοντέλο να τρέξει με τακούνια στιλέτο γύρω από το στούντιο μέχρι να καταρρεύσει. Κράτησαν τα μελλοντικά μοντέλα σε ένα δωμάτιο για δέκα ώρες χωρίς φαγητό ή νερό. Έκοψαν από τα μοντέλα τα μαλλιά τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Υπάρχει και η φοβερή ιστορία του μοντέλου που έχασε μόνιμα την αίσθηση στα δάχτυλα των ποδιών της αφού την ανάγκασαν να σταθεί όλη μέρα με παπούτσια που ήταν πολύ μικρά.
Το μοντέλο Rosalie Nelson με έδρα το Λονδίνο, 25 ετών, δουλεύει εδώ και έξι χρόνια και λέει ότι έχει χάσει τον λογαριασμό από τις φορές που αντιμετώπισε την κακοποίηση.
"Μου έχουν αποκόψει κομμάτια των μαλλιών μου χωρίς να ρωτηθώ", εξηγεί. Με έχουν καρφώσει με βελόνες και με καρφίτσες. Το δέρμα μου έχει κοπεί και τραβηχτεί με κλιπς.

«Έχω πάει σε castings στο Λονδίνο όπου υπάρχουν εκατοντάδες μοντέλα και μόνο μια χούφτα καρέκλες. Μερικές φορές θα υπάρχει ένας διανομέας νερού ή μία μηχανή αυτόματης πώλησης, αλλά συχνά δεν υπάρχει τίποτα για να πιούμε.
«Έχω βρεθεί σε φωτογραφήσεις που διήρκεσαν μέχρι και δέκα ώρες, και δεν προσφέρθηκε κανένα φαγητό. Το υπολανθάνον μήνυμα είναι πάντα ότι δεν πρέπει να τρώμε ".
Μια από τις χειρότερες εμπειρίες της ήταν το 2014 σε ένα μεγάλο γραφείο μοντέλων στο Ηνωμένο Βασίλειο - το οποίο δεν θα το κατονομάσει - όπου η Rosalie, μεγέθους 8, της ζήτησαν να χάσει βάρος αν ήθελε να εργαστεί.
«Έκανα ακριβώς αυτό και έχασα πάνω από δέκα κιλά και δύο ίντσες από τα ισχία μου», λέει. «Όταν επέστρεψα για να δω αυτό το πρακτορείο, είπαν ότι είχα βελτίωση, αλλά ήθελαν να «φτάσω μέχρι τα οστά μου». «Δεν μπορούσα να φανταστώ πως να γίνω πιο λεπτή. Ένιωσα σωματικά και συναισθηματικά στραγγισμένη. «Αν ήμουν νεότερη και πιο αφελής, ίσως να είχα πιέσει τον εαυτό μου πιο πολύ και να είχα προκαλέσει περισσότερη βλάβη».

Μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, άλλα μοντέλα από το Ην. Βασ. ισχυρίζονται ότι ήταν: κλειδωμένα σε αίθουσες ακρόασης και castings, σε μία περίπτωση για τρεις ώρες. Αναγκάστηκαν να εργαστούν έως ότου ήταν τόσο εξαντλημένα που λιποθύμησαν. Και "προσβλητικούς" πράκτορες οι οποίοι αρνούντο να τους αποκαλούν ονομαστικά.
Όταν μια ομάδα μοντέλων, αδύναμη μετά από αρκετές ώρες χωρίς φαγητό ή νερό, παρήγγειλαν μια πίτσα στο στούντιο όπου βρισκόταν για ακρόαση, ο διευθυντής της ακρόασης τις αποκάλεσε «γουρούνια» και τις έστειλε σπίτι τους».

Άλλα μοντέλα καταγγέλλουν επίσης την καταχρηστική συμπεριφορά των φωτογράφων.
«Το μοντέλο Rosalie Nelson με έδρα το Λονδίνο, 25 ετών, κάνει το μοντέλο εδώ και έξι χρόνια και λέει ότι έχει χάσει τον αριθμό που έζησε την κακοποίηση. Παρακολούθησε μια φωτογράφηση σε στούντιο του Λονδίνου το 2011, κατά τη διάρκεια της οποίας ο φωτογράφος της έθεσε μια σειρά αγενών και ολοένα και πιο προσωπικών ερωτήσεων.
«Περπάτησε προς την κατεύθυνση μου με την κάμερα να λέει επανειλημμένα, «είσαι ευάλωτη, είσαι πολύ ευάλωτη», μέχρι να βρεθεί επάνω από εμένα», θυμάται η Ρόσγουελ.

«Συνέχισα με την φωτογράφιση καθώς δεν με άγγιξε. Προχωρήσαμε στα εσώρουχα, όπου με πίεζε επανειλημμένα [πριν] και στεκόταν από πάνω μου με τον καβάλο του στο πρόσωπό μου. «Σηκώθηκα στα πόδια μου και ντύθηκα. . . Καθώς έφυγα από την φωτογράφιση, αισθανόμενη μουδιασμένη και συγκλονισμένη, με ανάγκασε να με αγκαλιάσει».
Ένα εκπληκτικό 30 τοις εκατό των μοντέλων ανέφερε ότι τις «άγγιξαν με ακατάλληλο τρόπο» στην εργασία, ενώ το 28 τοις εκατό λένε ότι έχουν πιεστεί να κάνουν σ@ξ με κάποιον από την εργασία.
Σε καμία άλλη βιομηχανία δεν θα ήταν τόσο συνηθισμένη μια συμπεριφορά όπως αυτή - και οι ιστορίες τρόμου «πίσω από τα σκηνικά» είναι κοινός τόπος.

Το πρόβλημα είναι ότι η βιομηχανία της μόδας δεν είναι ένας τυπικός χώρος εργασίας. Είναι μια ανεπίσημη κοινωνική φούσκα που κυβερνάται από ανθρώπους που συνδέονται με την απόκρυφη ελίτ. η ταινία The Demon Neon (που αναλύεται σε αυτό το άρθρο) αποκαλύπτει πώς η νοοτροπία του κόσμου της μόδας παίρνει ρίζες στον σκιώδη και απόκρυφο υπόκοσμο όπου λαμβάνει χώρα η κατάχρηση, ο έλεγχος του νου, η παιδική εκμετάλλευση και παράξενες τελετουργίες. Αυτό που αποκαλύφθηκε από το παραπάνω άρθρο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Είναι σύμπτωμα ενός συστήματος που νοσεί έως τον πυρήνα του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications