Κάτι πολύ δυσάρεστο για την ανθρωπότητα θα σκάσει τις επόμενες ώρες ή ημέρες
Κάτι πολύ δυσάρεστο για την ανθρωπότητα θα σκάσει τις επόμενες ώρες ή ημέρες

Για πόλεμο ετοιμάζονται οι ΗΠΑ και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πολύ δυσάρεστο για την ανθρωπότητα θα σκάσει τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Σε πυρηνική ετοιμότητα τέθηκαν όλες οι βάσεις των ΗΠΑ ενώ υπάρχουν στρατιωτικές κινήσεις ανά τον κόσμο που προκαλούν σοκ και δέος. Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν πιθανότατα τη Β.Κορέα …

Σε ετοιμότητα θέτει και η Ρωσία τα στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-160 ενώ αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσει στη εκτόξευση δύο διηπειρωτικών πυραύλων RS-28 Sarmat (κωδικός NATO SS-X-30 Satan 2) 10-15 πυρηνικές κεφαλές υπερηχητικής ταχύτητας, εμβέλειας 18,000 χλμ (11,185 μίλια) – έχει δηλαδή στο στόχαστρο όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καθώς την ανατολική και τη δυτική ακτή των ΗΠΑ – τις επόμενες ημέρες.

Ο RS-28 Sarmat με το προσωνύμιο «Γιος του διαβόλου» είναι βαριάς κατηγορίας, υγρών μέσων προώθησης ICBM τελευταίας τεχνολογίας που προορίζεται να αντικαταστήσει τον προγενέστερο σοβιετικό R-36M Voyevoda ή Satan όπως τον ονομάζει το ΝΑΤΟ.Ο Sarmat έχει διασπαστεί να διασπά την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα.

Ταυτόχρονα, νέα ένταση έχουμε και στα σύνορα Πολωνίας- Καλίνινγκραντ όταν επιβεβαιώθηκε από το ρωσικό γενικό επιτελείο η μαζική μετακίνηση αμερικανικών μηχανοκίνητων δυνάμεων χωρίς καμία ειδοποίηση.

Σε κοινωνικό μέσω ενημέρωσης εμφανίστηκε βίντεο που παρουσιάζει φάλαγγες αμερικανικών μηχανοκίνητων δυνάμεων με ΤΟΜΑ Stryker να κινούνται «βραδιάτικα» από την Γερμανία μέχρι στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Καλίνιγκραντ.Το ρωσικό κανάλι Vesti έλαβε ένα βίντεο που τραβήχτηκε από κάτοικο της περιοχής του Καλίνινγκραντ , ο οποίος βρίσκονταν σε γερμανικό έδαφος .

Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων τού ΝΑΤΟ από την Γερμανία μέχρι τα ρωσο-πολωνικά σύνορα. «Έχουμε μετρήσει 4 τεράστιες φάλαγγες με πάνω από 100 αμερικανικά ΤΟΜΑ. Κινούνται από την Γερμανία στην Πολωνία και στη συνέχεια στην τοποθεσία κοντά στην πόλη Πόζναν, ενώ έφτασαν τελικά προς την περιοχή του Καλίνινγκραντ», ανακοίνωσε ο παρουσιαστής του ρωσικού καναλιού .

Το βίντεο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Κρεμλίνου για την κίνηση των Αμερικανών που περικυκλώνουν συνεχώς τα ρωσικά σύνορα και σε αυτά που ετοιμάζουν. «Η Ρωσία θα στείλει άμεσα περισσότερους εξελιγμένους πυραύλους Iskander στην περιοχή του Καλίνινγκραντ σε απάντηση των μετακινήσεων των αμερικανικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», ανέφερε ένας εξέχων Ρώσος Βουλευτής της πανίσχυρης αμυντικής επιτροπής της Δούμα.

Επιπλέον, έχουμε και νέα μετακίνηση επίλεκτων γερμανικών δυνάμεων μετά από πληροφορίες Ρώσων πολιτών στην Λιθουανία, οι οποίοι ανέφεραν την μετεγκατάσταση ξένων στρατευμάτων στις χώρες της Βαλτικής. Ένας ρωσικής καταγωγής κάτοικος του Κάουνας (Λιθουανία), δήλωσε στους Ρώσους δημοσιογράφους ότι οι Γερμανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο χωριό Rokai την περασμένη εβδομάδα.

«Έχουν περάσει δύο μέρες από τότε που τα γερμανικά στρατεύματα ήρθαν στην περιοχή μας . Έρχονται στα σπίτια και ενοχλούν τους ανθρώπους στο χωριό. Ακούμε γερμανικές ομιλίες, φωνάζουν συνεχώς και χθες είδαμε πολλούς μεθυσμένους στρατιώτες … », σημείωσε ο ίδιος. Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov ανακοίνωσε την μετακίνηση της 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ (87 άρματα μάχης M1A1 Abrams, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109 Paladin, 144 Bradley ΙΡν και εκατοντάδες οχήματα ) στο έδαφος της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υποστράτηγο, αυτή τη στιγμή στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει αναπτυχθεί de facto μια ολόκληρη μηχανοποιημένη Μεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.Από ρωσικής πλευράς όλες αυτές οι μετακινήσεις αμερικανικών δυνάμεων έχουν προκαλέσει πολύ εκνευρισμό. Ο Ρώσος στρατηγός ε.α. Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, επικεφαλής της επιτροπής άμυνας στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει επιπλέον πυραυλικά συστήματα Iskander στις δυτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Καλίνινγκραντ αλλά και σε μυστικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Βαλτική μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η κίνηση αυτή της χώρας του θα αποτελέσει απάντηση στην μετακίνηση μιας τεθωρακισμένης ταξιαρχίας των ΗΠΑ στην Πολωνία, η οποία όπως ισχυρίστηκε «απαγορεύεται κατηγορηματικά από διεθνείς συμφωνίες».Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί παραβιάσεις συμφωνιών με τη Ρωσία ή άλλες χώρες.Η ουσία είναι ότι το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει πάνω από 4.000 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη ενώ «οι πρόσθετες αναδιατάξεις δυνάμεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση της Μόσχας…μεγάλης ισχύος .

«Οι ενέργειες της συμμαχίας είναι «αμυντικές, αναλογικές και πλήρως συμβατές με τις διεθνείς δεσμεύσεις», δήλωσε νατοϊκός αξιωματούχος .Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πολωνία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε παραβίαση της συμφωνίας λέγοντας ότι η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα είναι περιστροφική, με τους στρατιώτες να αντικαθιστούν άλλες δυνάμεις κάθε εννέα μήνες.

Ενώ το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι τηρεί τις διεθνείς δεσμεύσεις , ορισμένοι Δυτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι, σε κάθε περίπτωση, η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και ο ρόλος της σε έναν πόλεμο που προκάλεσε τον θάνατο σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους στην ανατολική Ουκρανία από το 2014, έχει αλλάξει το περιβάλλον ασφάλειας μια για πάντα .Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι ένα από ρωσικής πλευράς.Για πόσο διάστημα ο Πούτιν θα παρατηρεί ΝΑΤΟ /ΗΠΑ να μετακινούν ισχυρές επίλεκτες δυνάμεις στα ρωσικά σύνορα; Ίσως όχι για πολύ ακόμα όπως έδειξε και η άσκηση Zapad-2017 .

Δείτε το βίντεο

www.pyli-apokalypseis.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications