Δυστύχημα σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα - Τουλάχιστον 200 νεκροί (vid)
Σοκαριστικό δυστύχημα σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα - Τουλάχιστον 200 νεκροί (vid)

Ένα τούνελ σε μια από τις περιοχές που διενεργούνται οι πυρηνικές δοκιμές στη Βόρεια Κορέα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 100 εργάτες αλλά και 100 διασώστες που επιχείρησαν να τους βοηθήσουν

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, κατέρρευσε υπόγεια σήραγγα παρασύροντας στον θάνατο 100 εργάτες και 100 διασώστες που επιχειρούσαν για την σωτηρία τους.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Punggye-ri, όπου γίνονται οι πυρηνικές δοκιμές του καθεστώτος, ωστόσο άγνωστο παραμένει το πότε ακριβώς έγινε.

Ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι το πεδίο δοκιμών της Βόρειας Κορέας πρέπει να είναι ασταθές, μετά από έξι πυρηνικές δοκιμές και ειδικά μετά την τελευταία, του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, τη Δευτέρα (30/10), ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας Nam Jae-cheol, είχε προειδοποιήσει πως πιθανή νέα πυρηνική δοκιμή θα μπορούσε να πυροδοτήσει κατάρρευση των ορεινών όγκων της Βόρειας Κορέας, ακόμα και διαρροή ραδιενεργών υλικών.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του Nam Jae-cheol:

newsbomb

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications