Νέα θεωρία για την προέλευση του σκύλου
Νέα θεωρία για την προέλευση του σκύλου

Ποια είναι η προέλευση του σκύλου; Υπάρχουν πολλές θεωρίες. Κάποιοι τοποθετούν την εμφάνιση του στην ευρωπαϊκή ήπειρο, πριν περίπου 15.000 χρόνια , ενώ άλλοι λενε οτι εμφανίστηκε στα ασιατικά εδάφη ακόμα παλαιότερα. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Science το 2016 δείχνει ότι η "εξημέρωση του λύκου" συνέβη σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες.

Δηλαδή, υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες και καμια δεν ευσταθεί 100%. Η πιο πρόσφατη μελέτη για την προέλευσης του σκύλου, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προέλευση του ειναι ακόμα πιο παλιά.

Σύμφωνα με αυτη, εμφανίστηκε σε πιο παλαιά εποχή, συγκεκριμένα από 20.000 έως 40.000 χρόνια πριν. Ωστόσο, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα ως προς ημερομηνίες μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2015 στο περιοδικό Current Biology, που τοποθετεί τις πρώτες επαφές με τον άνθρωπο 27.000 ή 40.000 χρόνια πριν.

Η γενετική προέλευση
Τα ερωτήματα παραμένουν πότε έγινε εξημέρωση του λύκου και η μετατροπή του σε σκύλο. Οι ενδιάμεσοι κρίκοι για προγόνους των σκύλων , λένε οτι προήλθαν απο λύκους .

Συγκεκριμένα, αυτή η μελέτη βασίζει σε ευρήματά απο την ανάλυση DNA των λειψάνων ενός ζευγαριού προϊστορικών σκύλων που βρέθηκαν εκεί που τώρα βρίσκεται η Γερμανία, τα γονιδιώματα θεωρούνται οι πρόγονοι των σημερινών σκύλων. Η εξημέρωση ενός πληθυσμού γκρίζων λύκων που σημειώθηκε κατά την προαναφερθείσα χρονική περίοδο ήταν η προέλευση των σκύλων, σύμφωνα με τις γενωμικές δοκιμές που έγιναν σε αυτα τα λείψανα των προϊστορικών σκύλων,η epxlica Krishna R. Veeramah, καθηγήτρια Οικολογίας και Εξέλιξης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης :

Η μελέτη διαπιστώνει ότι τα γονιδίωμα τους ειναι πιθανώς οι πρόγονοι των σύγχρονων σκύλων, αφού βρέθηκε μια γενετική σχέση μεταξύ των σημερινών σκύλων και αυτών. Η έρευνα αποδεικνύει τη συνέχεια του γονιδιώματος από την πρώιμη νεολιθική μέχρι σήμερα.

Έχουμε δει ότι τα σκυλιά από την πρώιμη νεολιθική περίοδο (7000 χρόνια πριν) και την ύστερη νεολιθική (4700) είναι αρκετά παρόμοια με τις τρέχουσες ευρωπαϊκές φυλές σκύλων . Από τη μία πλευρά, οι τρεις έχουν τον ίδιο μιτοχονδριακό τύπο με τα παλαιότερα απολιθώματα που βρέθηκαν, μέχρι και 14.000 χρόνια πριν.

Από τα ευρήματα αυτά, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «υπήρξε μια πολύ μικρή αλλαγή στο γενετικό κωδικά των σκύλων στην Ευρώπη μεταξύ 15.000 ετών έως σήμερα».

Το γεγονός ότι υπάρχει μια απόκλιση μεταξύ ανατολικών και δυτικών σκύλων εξηγείται, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οτι έγινε μετά τη διαφοροποίηση μεταξύ λύκων και σκύλων. Επομένως, μόνο μετά τη διαδικασία εξημέρωσης των γκρίζων λύκων μεταξύ 20.000 και 40.000 ετών πριν στην Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε η προαναφερθείσα διαφοροποίηση.

Αυτές οι μελέτες στην ουσία δεν δίνουν καμιά εξήγηση πέρα του γεγονότος οτι μερικά σκυλια έχουν κοινά με λύκους,τα μικρά σκυλιά ειναι αδύνατο να προέρχονται απο λύκους και διάφορες αλλες ράτσες, το οτι έχουν παρόμοιο γονιδίωμα δεν λεει κατι! ως εκ τούτου δεν έχει γίνει σαφες ακόμη πως εμφανίστηκαν τόσες διαφορετικές ράτσες έκτος οτι εχουν κοινά με λύκους ...

ΥΓ Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους αντίθετα με την μασονικη προπαγάνδα! ειναι διαφορετικές ράτσες χωρις κοινό πρόγονο! και εννοείτε δεν ειναι όλες οι φυλές ίδιες και ίσες! αυτο θα τσούξει κάτι αριστερούς ουγκα ουγκα που θέλουν καθαρόαιμα σκυλια αλλα οχι καθαρόαιμα ανθρώπους! συμφωνα με την μασονικό δόγμα που ακολουθούν ως κατώτεροι οι ίδιοι, γιαυτό και ειναι αριστεροί! οτι λεει η μασονία ειναι το σωστό! ναι! ναι!!! τέτοια λογική έχουν αυτές οι κατώτερες φυλές,και αναρωτιούνται γιατί κάποιοι τους έλεγαν κατώτερους καποτε! επίσης δεν αναρωτιούνται αφού ειναι όλοι ίσοι και ιδιοι γιατι δεν ήρθε απο Αφρική η επιστημονική πρόοδο? η απο τα φιλαράκια τους τους όμβριους? ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications